Av.Fevzi Konaç

Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek’le İki Güzel Toplantı

KAYSERİ VALİMİZ GÖKMEN ÇİÇEK’LE  İKİ GÜZEL TOPLANTI

Kayseri ve tüm Türkiye’mizde Sn. Cumhurbaşkanımızın da destekleriyle kurulan Eğitime Destek Platformu çatısı altında üstüste iki hafta, Sn. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılımları ile iki toplantı yapıldı. Sn. Valimizle tanışma fırsatı bulduk. 4 yıl boyunca hiç bir konuda mesafe alamadığımız ve hoşgörülsün ama şehrin STK larla işbirliğinin durduğu eski Valimizden sonra, amiyane tabirle yeni Valimiz ilaç gibi geldi dersem yeridir. Gerek devlet işleyişi gerekse millet olarak devlet terbiyemiz gereği mülki amirimiz ve taleplerimizin muhatabı  olan Valimize ilk toplantıda 2017 yılından beri konuşulan bir proje takdim edildi. Bu projeyi sahiplenen, hiçbir maddi karşılık beklemeden sabırla ve gönüllülük esasına göre bir avuç öğretmen kardeşimiz tarafından çalışılan proje Sn. Valimizce sahiplenildi. 5 yıldır bir arpa boyu mesafe alınamayan ER-VA Projesi, Büyükşehir Belediye Başkanımızında destekleriyle aynı gün ete kemiğe büründü. Yer, mekan, teknik yardım, ekip ve uygulamaya yönelik adımlar atıldı, komisyon kuruldu. Bu işe büyük bir heyecanla emek veren öğretmen grubumuza ve EDP üyesi STK’larının gönlüne su serpildi. Bu projeye emek veren gönüllü öğretmenlerimiz ( gözlerinden anladığım kadarıyla ) çocuklar gibi sevindiler.

Kimi zaman devlet işleyişine olan itirazlarımıza karşı ağızlarda sakız olmuş bir itiraz vardır. Bir örneri ve eleştiride hemen önümüze büyük bir hendek olacak şekilde bu cümleler konulur. ”Siz bilmezsiniz devlet aklı ayrı işler, anlamazsınız” denilerek tavsiye ve eleştirilerimiz ağızımıza tıkanır. Bu durumlarda hep şöyle düşünmüşümdür. Bu devlet aklı vatandaşın beklentileri ile aynı minvalde hiç mi çalışmaz, hiç mi devlet vatandaşı gibi aynı düşünüp, onun talepleri ile uyumlu yol almaz.

İlk toplantımızda Sn. Valimiz kendisine arz edilen projeye dair sorular sorarak, detayları öğrenerek, yol alınması adına projeye isim koyarak devlet aklıyla, bu şehrin çocuklarına erdemlerimizle varolmanın kaygısı ile hazırlanan ve vatandaş aklıyla ortaya konan projeye değer verdi ve sahiplendi. 4 yıldır hiçte alışık olmadığımız şekilde sözümüze ve çalışmalarımıza kulak kabarttı. Hiç bir şey olmasa bile dinledi. Bu tavrı özlediğimizi ifade etmeliyim. Bu projenin sadece Milli Eğitim Müdürlüğümüzle değil EDP çatısı altında faaliyet gösteren dernek ve vakıflarımızın iştiraki ile sivil toplum ayağı da olmalı önerimize değer veren Valimiz, bir hafta sonra EDP üyesi tüm STK’ları bir araya getirirek 3,5 saat sabırla ve dikkatle bizlerin görüş ve tavsiyelerini dinledi. Hadi bir esprisi olsun diye yazayım üstelik “sigara kağıdına notlar” almadı. Her bir paydaş derneği dinlerken anında reflekslerle makul her öneriyi hayata geçirmek adına ilgili birimleri arayarak düğmeye bastı. Devletimizin imkanlarının kamu yararına kullanılabileceği her öneriyi ciddiye alarak komisyonlar oluşturdu. Özellikle gençler ve aile konusunda hassasiyetleri nedeniyle çok güzel önerilerle sivil toplumu yüreklendirdi. Kısacası devletimiz; milletini can kulağı ile dinleyerek kucakladı.

Siyasetin insanları tarumar ettiği bir dönemde, devletin merhamet ve şefkat elinin üzerimizde olmasına o kadar muhtacız ki, bu tavrı, dinlenilmeyi ve sahiplenilmeyi özlemişiz. Orada hazır bulunan her derneğimiz, devletimizin kurumlarının ola ki yetersiz kaldığı her alanda bütün imkanları ile kurumların yanında olmaya hazır olduğunu ifade etti. Bu tekliflerin tamamını özenle dinleyen Valimiz, verdiği olumlu katkılarla bizleri heyecanlandırdı. Sn. Valimiz bu şehrin bütün gençlerini ve aile kurumunu kucaklamamız gerektiğini ifade ederek, tüm şehri kucaklayan projelerde önünümüzü açacağına dair beyanlarda bulundu.

Toplantı esnasında Sn. Valimize Rahmetli Erbakan Hocamızın vefatından önce bizlere nasihat kabilinden ifade ettiği şu güzel sözü ifade ederek, bu şehrin bütün gençlerinin bizim evladımız ve umudumuz olduğunu ifade etmeye çalıştım. Bir yandan yeni bir dünyanın kurulması hedefini işaret eden Hocamız, diğer yandan tekerlekli sandaylesinde bile bu ülkenin teknolojik gelişimi ve milli silah sanayiinin gelişmesi için ömrünü vakfetmiş olmasına rağmen, bütün bu üretilen değerlerin üzerinde “Bir milletin asıl gücü topu, tankı, tüfeği değil... imanlı ve inançlı gençliğidir” diye işaret ettiğini, bu vasıflara haiz bir neslin önemini vurguladığını, Hocamızın yetiştirdiği MGV Genel Başkanımız rahmetli Adnan Demirtürk ise her toplantıda “Siz bulunduğunuz şehrin evliyasından da, eşkiyasından da sorumlusunuz” inancını bizlere aşladığını, bu nedenle iyiliklerin çoğalması ve kötülüklerle mücadelede, Sn. Valimizin önderlik ettiği gençlik ve aile ile ilgili tüm projelerde göreve ve emre hazır olduğumuzu ifade ettim.

Sn. Valim... 4 yıldır bu şehir ve millet dinlenilmeyi ve değer görmeyi özlemişti. Bizi dinlediniz, belki de bizden çok daha iyi bildiğiniz konularda sabırla bizlere değer verdiniz. EDP üyesi tüm kuruluşlar aynı düşünür diyerek öncelikle devletimizden hiçbir maddi beklentimiz ve dünyalık talebimiz yok. Bunun altını çizmek isteriz. Ama bu toprakların güvenliğine, geleceğine, aile yapısına ve gençliğine dair endişelerimiz var. Bu endişeler ortak kaygılarımız, bunu sizlerden de duyduk ve gördük. Bu nedenle sonuna kadar yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Şehrimize şimdi yeniden hoşgeldiniz, hoşluklar getirdiniz, küllenen heyecanımızı ayağa kaldırdınız Sn. Valim... sağolun varolun ...

Kalemin ve bilginin sahibi Cenab-ı Hakk’a hamd ile... 

MEMLEKET GAZETESİ 

1 Yorum

İrfan Vicdan

İrfan Vicdan

28 Ağustos 2022
Allah razı olsun Fevzi ağabey bu güzel tesbit ve açıklamalarınıza katılıyoruz. Allah kaleminize ilminize kuvvet ve bereket versin inşallah

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri