ÖĞR. GÖR. OSMAN UTKAN

Unutulmaz Bir İftar

Unutulmaz Bir İftar

Konya’da üniversite okuyordum. Ramazan ayındaydık. Dersler bitince okuldan çıkarak eve gelmiştim. Ev arkadaşlarım o gün evde değillerdi. “Biraz uyuyup ikindi vaktinden sonra iftar için bir şeyler hazırlarım”diye düşünmüştüm.

İftara yakın kalkıp dolaba baktım ki yiyecek namına hiçbir şey yoktu. Harçlıklarım da tükendiği için alışverişde yapamayacaktım. “En kötü ihtimale iftarımı suyla açarım” diyerek tekrar uyumaya karar verdim. Ama o kadar acıkmıştım ki uyku dahi uyuyamıyordum. Yorganı karnıma  bastırıp uyumaya çalışmıştım. “Bugün de böyle olsun” diyerek o günkü iftarımı sadece su ile açacaktım. Aklıma Allah Resulü (SAS) gelmişti. Efendimizin de bazen iftar edecek bir şeyler bulamadığı olmuştu nihayetinde.

İftara beş dakika kalmıştı. Ben yatakta yarı uyku yarı uyanıklık arasındayken, kapı zili çaldı. Herhalde arkadaşlarımdan birisinin geldiğini düşündüm. Kapıyı açtığımda ne göreyim!  İçinde benim için mükellef sayılacak yemeklerin olduğu tepsiyle, üst katlardan olduğunu söyleyen, orta yaş üstü bir komşumuz karşımda duruyordu. “Oğlum benim çocuk da gurbette üniversite okuyor. Şu yemekleri lütfen alın. İftarda yersiniz.”dedi.

Aradan on yıllar geçti. Her Ramazan’da, adını ve sanını bilmediğim, o iyi yürekli adamı her zaman hatırlarım. Her ramazan o iyiliksever Konyalı için dua ederim.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri