AV. MUSTAFA İLHAN

-YENİ- TAŞERON ÖRGÜT KULLANMA

TAŞERON ÖRGÜT KULLANMA

            Dünya devletleri şimdi kendileri muhatap olmamak için taşeron örgüt kullanıyorlar. Amerika PKK-YPG, Blackwater, Deaş, El Kaide ile Rusya Wagner, İran Haşdi Şabi gibi örgütleri kullanarak müdahale etmek istedikleri ülkelere hem müdahale ediyor hem de o ben değilim diyebiliyor. Sorumluluktan kaçıyor. Bütün dünya bunu bilse de ülkeleri karşılarına almak yerine örgütleri sorumlu tutmak işlerine geliyor.

            Bizimle tüm dünyada teröre karşı potansiyel olarak işbirliği yapabileceğimiz çok sayıda kitle olduğuna inanıyorum. Çünkü dünyadaki bilhassa ülkelerin yönetimleri kendi saltanatları için bizi potansiyel tehlike gördüğünden bizim kalkınmamızı, ilerlememizi istemiyorlar. Ancak halklarda müthiş bir Türkiye sevgisi olduğu muhakkak.

            Bizim ülkemize ve liderlerimize olan güveni her yurt dışı gezisinde gözlemlemek mümkün. Balkanlara, Kafkasya’ya, Asya ülkelerine, Afrika’ya, Arap halklarında hatta Endonezya ve Malezya’ya bile gittiğimiz de Türk olduğumuzu anlayınca nasıl dostça davrandıklarını yakından bilen birisiyim.

            İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım sonrası tüm insanlığın çaresiz kalması bizim de boş durmamamız gerektiğini bize hatırlattı. Türkiye dahil hiçbir ülke arkasında ABD olduğundan dolayı direkt olarak Nükleer güç sahibi olması nedeniyle İsrail’i karşısına alamıyor.  Gazze’yi çevreleyen ülkeleri yöneten hainler nedeniyle gıda girişini dahi sağlayamıyorlar.

            Bizim ülkemiz de ne yazık ki gerekeni yeterince yapmıyor, yapamıyor. Ben şahsen Cumhurbaşkanımızın Gazze’de yaşananlardan dolayı bizden daha çok üzüntü duyduğu kanaatindeyim. Ülkemizin başında binbir türlü bela var iken bir de İsrail cephesi açılması Allah korusun bizi bir anda birinci dünya savaşı şartları ile karşı karşıya bırakabilir.  Batılı devletlerin nasıl kör ve sağır olduklarını Gazze sonrası daha da iyi anladık. Bu konu da batılı devletlerden daha Amerika yanlısı İslam devletleri olduğunu da maalesef izledik, gördük.

            O halde hiç bir şey yapmadan oturup beklemekten ziyade bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. İşe evvela şu Amerika’daki Yahudi kuruluşlarınca verilen üstün hizmet madalyasını iade ederek başlamak lazım.

            İkinci olarak tüm potansiyel ülkelerde yönetimleri harekete geçirecek kitlelerle iletişime geçerek onları yönlendirmemiz lazımdır. Söz gelişi Mısırda mutlaka Müslüman Kardeşler dışında Arap milliyetçisi bir gurup vardır. Bunlar İsrail’e karşı bir şey yapmadığı için 2 milyon Gazze ’linin topraklarına göç edeceğini bunu önlemeleri gerektiğini, İsrail’in yayılmacılığını önlemeye çalışılması gerektiği fikri üzerinden Sisi’ye karşı harekete geçirilebilir. Bu gurubun Müslüman kardeşlerle işbirliği yapması sağlanabilir.

            Gazze’ye filika tipinde uzun menzilli insansız deniz araçları ile malzeme gönderilebilir. Gazze kıyılarına mayın döşetilebilir.  Lübnan Hizbullah’ına İsrail’in canını acıtacak silahlar verilebilir. Batı Şeria’daki halk da silahlandırabilir.   İsrail’in potansiyel olarak her cepheye sürecek askeri yok. Şu anda Gazze’yi yok ediyor işi bitince Lübnan’a, Batı Şeria’ya dönecek, sonra Suriye, sonra da sıraya Türkiye girecek. 

            Kimseyi açıktan cephe almadan onların taşeron örgüt silahları ile vurmalıyız. “Susma sustukça sıra sana gelecek” ne doğru bir slogan.

            Yeter artık bu soykırımı durdurun. İnsanlığın vicdanı sızlıyor. Srebrenisa katliamından Azerbaycan Hocalı katliamından geriye dönüp bakınca yapmadıklarımız nedeni ile nasıl utanç duyuyor isek Gazze katliamı sırasında sorumlu düzeyde olanlar yaptıklarından ve yapmadıklarından utanç duymamaları için gerekeni yapsınlar. Allah’a hesap vereceklerini unutmasınlar.

                                                                                   Av. Mustafa İlhan
                                                                       Kayseri Strateji Derneği Başkanı

           

           

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri