Av. Mustafa İlhan

İsveç - Finlandiya –Nato

İSVEÇ - FİNLANDİYA –NATO

  Bir ittifakın üyesi ne kadar fazla ise savunma o kadar güçlü olur. Nato gerçekte Amerika’nın 6. Kol faaliyetleri için payanda olmasa belki doğru görülebilecek bir söz. Ancak işin hiç de öyle olmadığı anlaşılıyor.

  Nato madem ki üye ülkelere bir tehdit, saldırı olduğunda onu hep birlikte savunmak için kuruldu o halde niçin biz 40 yıldır PKK saldırıları altında iken bizi savunmadı. Ne savunması PKK nın en büyük destekçisi oldu. Suriye ve Irak’ta PKK- YPG nin en büyük destekçileri kimler.  ABD, Fransa, Almanya, İsveç, Kanada v.s koalisyon ülkeleri. Bunlarla biz Nato’da ortak değil miyiz? O halde biz daha baştan Nato’yu sorgulamalıyız.

  Ülkemize karşı son yıllarda ABD’nin çabaları sonucu etrafındaki ülkeler hasmane tavır takınmaya başladılar. ABD geldi etrafımızdaki ülkelere yerleşmeye başladı. Irak’tan başladı. Suriye’nin yarısında askeri var. Yunanistan’da onlarca üs kurdu. Kıbrıs’ta da yerleşme çabasında. En son Libya’da Hafter’e destek vermeye başladı. Böyle müttefikiniz olduğu müddetçe düşmana ne ihtiyacınız var. Bizim bu saldırganlığı anladığımız en üst perdeden ilan edildi. Cumhurbaşkanımız bu kadar silahı kimin için getiriyorsun ey Amerika diyerek oyunun farkında olduğumuzu ilan etti.

  Yeni bir dünya kuruluyor ve Türkiye’de o dünyada yerini alıyor. Şimdi yapmamız gereken şey oyunu bozmak.

  Önce henüz Nato müttefiki olduğumuz için ABD ve koalisyon bize karşı savaşamayacağına göre Suriye bir halledilmeli. İster Suriye yönetimi ile olsun ister yalnız başımıza. Biz bu coğrafyada istediğimiz yapabilecek güçte ve kabiliyetteyiz.  Türkiye’deki Suriye’lilerin en az 2 milyonu daha ülkelerine dönmeli. Bunun için de Halep, Tel Rifat, Münbiç ve Ayn el arap alınması ya da geri dönüşe hazır hale gelmesi gerekli. 2 milyon nüfus ancak bu coğrafyaya sığar.

  Sonra en az iki-üç yıl idare etme dönemi olmalı. Bizim kendi silahlarımızdan oluşacak envanter tamamlanmalı. Belki onlarca yıl sürebilecek savaşlara hazır olabilecek bir üretim kapasitemiz ve ekonomik alt yapımız olmalı. Yoksa bir atımlık barutumuzu Ukrayna gibi harcatırlar sonra bizimle oynamaya devam ederler. Ümmetin son ve muhkem kalesinin savunması güçlü olmalı.

  Kur’an’ı Kerim yakılmasına izin verebilecek kadar bizi ve gücümüzü hafife alan İsveç ve Finlandiya gibi ülkelerin NATO’ya alınmasına kesinlikle izin vermemeliyiz. Hatta sadece bu iki ülke hedef tahtasına konmakla olmaz aynı şekilde dinimize, kutsal değerlerimize, milli bütünlüğümüze kastedenlere destek verenlerin hepsine  tavır konmalıdır.

  Unutmayın biz ne kadar emperyalist bloktan ayrılırsak dünyanın geri kalanından desteğimiz artar. Dünyadaki tüm ülkeler emperyalist sömürü ve kapitalist sistemden çok çektiler. Yeni bir dünya kurulması için bizim çok çok güçlü olmamız gerekir.

  Söylemesi yazması kolay buna müsaade ederler mi? Yeni bir darbe, Bizans oyunu düşünmezler mi? Elbette düşünürler. Bizim millet olarak uyanık olmamız lazım. Bunun için de görev MİT’e düşüyor. Nasıl mı? Bizim içimizdeki bağlantılarını, uzantılarını ifşa ederek. İnanıyorum ki MİT’in elinde çok bilgi ve belge vardır. Kim olursa olsun. Devletimizin bekası aleyhine çalışan ilişki kuran kim varsa milletin gözünden düşürülmeli.

  Bunun ilk çalışması devlet arşivleri açılarak şimdiki yönetimde olanlarda dahil kimin gayrı meşru ilişkisi oldu ise, mafyalarla vs. illegal yapılarla irtibat ve iltisakı oldu ise açıklanarak başlanmalı.

  Türkiye yüzyılı olabilmek için önce 2023 sağ salim geçilmeli. Kendi şahsi hesaplarımızı, yoksulluğumuzu, uğradığımız haksızlıkları bir kenara koymak zorundayız. Hiç değilse çocuklarımız haksızlığa uğramaz, yoksul olmaz, birilerinin emir eri hiç olmaz. 2023 geçilmez ise hesabı çok zor veririz. Bizim bir daha bu noktaya gelmemize asla müsaade etmezler.

                                                                                   Kayseri Strateji Derneği Başkanı
                                                                                             Av. Mustafa İlhan

           

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri