AV. MUSTAFA İLHAN

Depremden Kimler Ders Almalı

            DEPREMDEN KİMLER DERS ALMALI

  Depremden afetten kimler ders alır, almalı sorusunu kendime sordum. Tabii ki inananlar ders almalı. Ateistler için her ne kadar akıllarının alamayacağı bazı olaylara şahit olsalar da nihayetinde depremin bir tabiat olayı olmanın dışında bir anlamı yoktur.

  Ben kendim inanan bir insan olarak bu depremlerden bazı dersler çıkardım. Sizinle de paylaşmak istiyorum.

  Bundan çok değil 30 yıl önce Ermenistan Azerbaycan’ın bazı bölgelerini işgal edip Ağdam da binlerce Azeri’yi katletmek istediğinde Süleyman Demirel’den yardım olarak insanların canlarını kurtarmak için helikopter istendiğinde Rusya ile karşı karşıya geliriz Nato izin vermedi gibi gerekçelerle binlerce Müslümanın katledilmesine seyirci kalınmıştı. 30 yılda bırakın helikopter göndermeyi TB2 lerle savaşın kaderini değiştirdik, kimseden korkmadan Azeri kardeşlerimize yardım ettik. Bu deprem günlerinde Azeri kardeşlerimiz yanımızda idi.

  Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkelerle Amerika’nın besleyip büyüttüğü ve oraya CIA ajanı olarak gönderdiği Fetöcüler dışında ABD’den habersiz bir ilişki kuramadığımız günlerden Türk devletleri teşkilatı kurma aşamasına geldik. Türk devletleri de deprem bizim yanımızda idi.

  Katar’da darbeyi önledik. Askerimizle gidip destek verdik. Dünya kupası sırasında polisimizle, gemilerimizle güvenliği sağladık. Katar bize en çok yardım yapan ülke oldu. Deprem sonrasında her türlü desteği verdi.

  Kıbrıslı kardeşlerimizin vergileri birer puan yükselterek bize yardım yapacaklarını, Arnavutluk ve Kosova’da bayrakların yarıya indirildiğini gördük. Afrika ülkeleri de güçlerinin yettiği kadar bizimle oldular.

  Stratejik ortaklarımızdan kurtarma ekipleri dışında şu ana kadar laftan başka bir yardım göremedik. Onlar seçim sonrasını bekliyorlar.

  Dünyada 100 e yakın ülkeden kurtarma ve yardım ekipleri geliyorsa bu bizim dünyada artık sözü dinlenen bir güç olduğumuzun da kanıtı. Biz Balkanlara, Türk devletlerine, Afrika’ya el atmamış olsa idik bu noktada olur mu idik sanıyorsunuz?

  Çok değil bir beş yılsonunda savunma sanayi ve silahlı kuvvetlerimizin gücü konusunda bileği bükülemeyecek bir güç olacağımızı bütün dünya görüyor ve biliyor. Biz bizimle birlikte dostlarımızı güçlendiriyoruz.

  Biz artık dünyada ezilenlerin sesiyiz. Arakan Müslümanları bile kendi hallerine bakmadan bize yardım gönderiyorlar. Biz sadece bizim değil ümmetin umuduyuz. Çok değil kasımda Küdüs’e ziyaretim sırasında gördüm ki Filistin’in umudu yanı başındaki ABD uşağı Sisi değil biziz. Bizden bekliyorlar ümmetin liderliğini yapmamızı.

  Biz ne yapıyoruz peki. Bilmem hangi ürüne yüzde kaç zam yapıldığının hesabı yapıyoruz. 250 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşan, üreten büyüyen ekonomiyi görmek istemiyoruz. Her birimizin arabalarını, evlerini, evlerdeki eşyalarımızı görmüyoruz. 30 yıl önce ilimizde kaç fabrika vardı şimdi ne kadar olduğunu düşünmüyoruz. Tansu Çiller iki anahtar vaat etmişti. Ev ve araba. O zamandan bu güne ne kadarımızın evi ve arabası olduğunu vaat değil gerçek olduğunu hesap ettiniz mi? Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

 Şimdi anladınız mı bu felaketin niye geldiğini? Siz elinizde olanların kıymetini bilmediniz? Üniversite kapılarında ağlattığınız bacılarımızı unuttunuz. Ağlatanlarla birlik olmaya kalktınız. Yeniden ABD nin emir kulu olmaya aday insanlara meylettiniz. Osmanlıyı bırakıp Anadolu olmaya kalktınız. Sabahtan akşam tek ayaküstünde kırk yalan söyleyen insanların sözlerine inandınız. Sizinle aynı inancı taşıyan insanlara düşman oldunuz.

  Rabbim yol yakınken ve çok kısa bir süre kalmışken unutmayalım diye bu musibeti başımıza verdi. Şimdi ister ders çıkarın ister sonucuna katlanın. Bizimle mi ataistlerle mi yol arkadaşlığı yapacaksınız bir karar verin.

  Allah’a emanet olun.  

                                                                                               Kayseri Strateji Dermeği Başkanı
                                                                                                        Av. Mustafa İlhan

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri