AV. MUSTAFA İLHAN

İstikrar Mı Kaos Mu ?

İSTİKRAR MI KAOS MU ?

            Son günlerde PKK yöneticileri arka arkaya demeçler vererek Kılıçdaroğlu’na destek vermeleri için batılı güçlerin kendilerine tavsiyede bulunduğunu belirterek bu destek için şartlarını sıralıyorlar. Talepleri arasında özerklik şartı, Suriye ve Irak’taki askerlerin çekilmesi, KHK mağdurlarına af ve Kayyumluğun sona erdirilmesi gibi istekleri var.

            Bunun karşısında kendisinden destek beklenen Kılıçdaroğlu’da bu istekler konusunda bir tepki vermediği gibi bazı konularda istekleri yerine getireceğini de açıkça söylüyor.

            Seçimler öncesinde tavsiyede bulunduğu belirtilen ABD ve Nato’da da bir hareketlilik söz konusu. ABD Genelkurmay Başkanı ve Merkez Kuvvetler Komutanının Suriye ziyaretleri ve hemen sonrasında ABD uçak gemisinin doğu Akdeniz’e hareket etmesi dikkatlerin bu bölgeye çevrilmesine neden oldu.

            Bu hareketliliğin nedeni olarak da 4 Nisan’da  Suriye, İran, Rusya ile Türkiye arasında görüşme olacak olması bu gelişmelerin kaynağı olarak da görülebilir. Suriye, Irak, Kıbrıs ve Yunanistan’daki ABD üsleri ile çevrilen Türkiye şimdi de Gürcistan ve Ermenistan üzerinden çevrelenmek isteniyor. ABD açık bir şekilde Türkiye’yi Rusya ile savaşa sokmak istiyor.

            Karadeniz’de geçtiğimiz yıl bulunan 3 mayının Ukrayna’dan geldiği iddia edilmişti. Sonra anlaşıldı ki bu mayınlar ne Ukrayna’dan ne de Rusya’dan gelmemiş. Küçük bir tekneden dahi atılabilecek büyüklükteki bu mayınların da Bulgaristan ya da Romanya’dan atıldığı ve batılı devletlere ait olduğu ortaya çıktı.

            Yukarıda yazılanları bir bütün olarak değerlendirdiğimizde ABD ve batılı devletler 2030 yılına varmadan üreteceği silahlarla büyük bir güç haline gelecek Türkiye’nin bu güce ulaşmaması için ne gerekiyorsa yapacaklardır. Tekerlerine çomak sokacak bir Türkiye istemiyorlar. Bu yüzden önce kendilerinin sözünden çıkmayacak mutemet bir Cumhurbaşkanına ihtiyaçları var. Kılıçdaroğlu bu rol için her istediklerine evet diyen biri olarak biçilmiş kaftan.  Mansur Yavaş ve Muharrem İnce ile bu sonucu alamayacakları onların demeçlerinden anlaşılıyor. Ekrem İmamoğlu birinci tercihleri olsa da onunla ilgili de küçük partiler ikna edilemedi.

            Bizim milletimiz en azından bir beş yıl daha savunma sanayi projelerinin hayata geçirilmesi için Recep Tayyip Erdoğan’la devama karar vereceğinden asla şüphe duymuyorum. Bu güne kadar yapılan tüm seçimlerde sağduyulu davranan insanımız, bu seçimde 7 li bir koalisyon ile Kılıçdaroğlu gibi bir orkestra şefinin bu ülkeyi kaosa götüreceğini görecektir.

            Peki ya tersi olur ve muhalefeti seçerse ne olur. Onu düşünmek bile istemiyorum. Özerklik şartı diyerek bölünmeye, Mehmetçik kanları ile alınan ve milyonlarca muhalif Suriyelinin yaşadığı Kuzey Suriye’yi ve şu anda PKK dan boşaltılan Kuzey Irak boşaltacak olursa oradan gelecek terör saldırıları ve  yeni göç dalgaları istikrarımızı sarsar. Oralar boşaltıldığında orada katliamlarda yaşanacak. Bu millet yanılıp oy verse dahi bunların hiçbirisini yapamazlar, yaptırmazlar. Hele hele savunma sanayimize hiç dokundurtmazlar.

            Milletçe rahat ancak uyanık olalım, fırsat vermeyelim. Çevremizdekileri de uyaralım.  Soğan, patates hesabı yapmayalım. Ülke bölünüp parçalanırsa bu günleri çok ararsınız.

            Gençlere de bir çift sözüm var. Bilgisayarlar önünüzde 1980 lerdeki Türkiye’de evleriniz, yollarınız, çalışma alanlarınız, bütçemizi araştırıp nerden nereye geldiğimizi araştırın. 1960 larda emperyalizm, sömürü diyerek gençleri komünist yapıp isyan ettirenlerin nasıl yanıldıklarını kendiler yaşadı gördü. Siz de pişman olacağınız tercihler yapmayın. İstikrarı seçin.

            Biz neye layıksak öyle yönetiliriz. Benden uyarması.

                                                                                   Kayseri Strateji Derneği Başkanı                                                                                                                  Av. Mustafa İlhan

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri