Erdal Ergenç

İttifaklar Arasındaki Görülmek İstenmeyen Fark

İTTİFAKLAR ARASINDAKİ GÖRÜLMEK İSTENMEYEN FARK

1973 ve 1996 yıllarında, ilki CHP ile sonraki de Doğruyol Partisi ile iki koalisyon yaptı Rahmetli Erbakan hoca. Bu iki koalisyonda da MSP ve RP seçime herhangi bir ittifak yapmadan girmiş ve 73 seçimlerinde % 12, 96 seçimlerinde ise % 21 oy almıştı.  73 seçimlerini hatırlamıyorum ama 96 seçimlerini içesiye hatırlıyorum. Cumhuriyet Başkanı Süleyman Demirel, merhum Erbakan hocaya hükümeti kurma görevi vermişti. Tek başına hükümeti kurmak için milletvekili sayısı yetmiyordu. Aynı durumu 73 teki seçimde Ecevit’de yaşamıştı. Mecburen geçinebileceği ve hükümeti kurabilecek ehven şer bir ortak bulmak zorundaydı. Kısa yoldan, hem sağcı bir politika izleyen hem de yüksek oy alan ikinci parti lideri Tansu Çiller ile görüşerek ortak bir hükümet kurdular. Sonuçları bakımından çok tartışılan bir hükümet olsa da dikkat çekmek istediğim nokta burası değil!

Bazı arkadaşlar, “yahu biz geçmişte de bu tür ittifaklar yaptık, alışığız, hatta biz bu ittifakları milletin birliği beraberliği için, bile isteye yapıyoruz. Adaleti tesis edip, yolsuzluğa ve zulme dur demek için birlikte hareket ediyoruz. Bu bizim politikamız, herkes anlayamaz bu ideali” diyerek üç maymunu oynamaktalar.

Ancak gerçekler böyle değil!

Bu gün tam yüz yıldır, yalan dolan siyaseti ile milletin ensesinde boza pişiren, her fırsatta kendi menfaatlerini ülkenin menfaatlerinin önünde gören, ülkenin camilerini ahır yapan, alimlerini dar ağaçlarında sallandıran, türlü siyasi ve politik desiseler ile halkı bir birine kırdıran CHP ile, yine kırk yıldır Kürt’ü Türk’e, Türk’ü Kürt’e, Alevi’yi Sünniye, Sünniyi Alevi’ye kırdıran, toplumun her sosyolojik katmanını karşı karşıya getirmek sureti ile kaostan beslenen, kan emici batının uşakları, terörist uzantısı, sözüm ona siyasi partinin deccalları ile masanın altında üstünde pazarlıklar kotaran bir parti ile karşı karşıyayız.  Üzüldüğüm noktada burası maalesef. Bu paragrafta yazan gerçeklerin üstünü örtüp, görmezden gelip, millete manipülasyon çelmesi takıp da milletin bu çelmeye takılıp sendeleyeceğini sananlara gerçekten üzülüyorum.

Son yıllarda siyasi geleceklerini, sadece Erdoğan’a duydukları öfke üzerine kurmaya çalışan ufak tefek, piyon görünüşlü, bitli piyademsi, tek haneli terliksi partileri hiç görmüyor ve çok da dikkate almıyorum doğrusu.

Bu sonradan bahsettiğim seçim öncesi, sadece tek adam (!) düşmanlığı ve bu düşmanı yok etme pahasına her yol mübahtır anlayışı ile kurulan ittifak ile tek tabanca seçime girip milletten aldığı destek ile paşalar gibi pazarlık yapıp iktidara ortak olmak bence çok farklı şeyler. Bir biri ile kıyas yapmak derin bir mantık yanlışlığının ifadesi olur.

Nitekim, Erbakan hocanın seçim sonrası yaptığı mecburi ittifakları ve bu ittifaklarda islamcı kimliğinin dominant yansımasının, “üstündeki küle üflesen altından iman çıkar” dediği milleti için defalarca gerek şahsi gerekse partisinin menfaatlerinden geçmiş olmasının yanında, daha düne kadar kanlarının son damlasına kadar yobaz, örümcek kafalı, gerici, fundemantalist, kara Fatma diye niteledikleri Müslümanlar ile savaşacaklarını ayan beyan söyleyenler ile aynı tiyatronun figüranı olmak arasında elbette büyük fark vardır.

Yazacak çok şey var, lakin yazınca partici oluyorum, yazmayınca içim içime sığmıyor.

Şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki hayatımın hiçbir döneminde partizanda olmadım, yaşadığım topluma arkamı da dönmedim. Bu nedenle ilgiliyim bu mevzulara ve bir Müslüman olarak yaşanan tüm siyasi politik gelişmeler elbette beni ilgilendirir.

Daha dünkü tarihi iliklerine kadar yaşamış dostlar nasıl da unutuyor bu yaşananları, nasıl da apaçık şer olan bir konuda gerekçeler bulup vicdanlarında aklıyorlar anlayamıyorum. Vesselam

16 Şaban 1444
Kayseri

2 Yorum

Abdülmecit Erge

Abdülmecit Erge

09 Mart 2023
Erdal yeğenim önce şunu anladım gerçekleri tek taraflı ve eksik sağci muhafazakar bir görüş meseleye yaklaşiyorsu.chp hakında sölediklerin normal ama sağcılar yaptiklarına hiç değimemişsin. 40 senedir filen siyasetin içindeyim Şuna. Şahit oldum.sağcı.muhafazakar kesim Erbakan hoca ve milli görûş hareketine 4 defa ihanet ettiler 1 özal ailesiyle beraber erdoğan.2 Erdoğan ve yenilikçi ekibi 3 feto erdoğan ekibi.28 şubat..4 erdoğan İsrail ABD ve ingiltere.onu içic sağcilara hiç gövenılmez .rahmetli Aliya kitabında İslami herketin birinci tehlikeli engeli dağci muhafszakarları olduğu söylüyor rahmetli hocada sağcıların narkozlu operasyon yaparak hangi organın aldığıni bilmesin.solcular ise narkozsuz operasyon yaparlar.hangi orginin aldıklarını bilrlirsin.inşeallah anlamişindir

Vanlı

Vanlı

10 Mart 2023
Ağzına sağlık

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri