AV. MUSTAFA İLHAN

-YENİ- YENİ MİLADIMIZ

YENİ MİLADIMIZ

İran şahına yapılan darbe ile iktidara gelen mollalar iktidar olduktan sonra İran hiç gündemden düşmüyor. Türk halkı olarak bazen takdir bazen kızarak İran’ın hamlelerini izliyoruz. Bu durum bizde kafa karışıklığına sebep oluyor. Merhum Haniye’nin şehit edilmesi sonrası da kamuoyu ikiye bölündük. Büyük bir kesim İsrail ve ABD’yi suçlasa da bir kısım İran’ı suçlamakta devam ediyor.

Olayları bu nedenle günü birlik düşünmek ve bakmak bizi hatalı yargılara götürür ve algı operasyonlarına kurban gitmemize neden olur.

ABD kongresinde soykırımcı Netenyahu’nun dakikalarca alkışlanması tarih gösterecektir ki dünya tarihinde yeni bir milat olmuştur. Söz konusu İslam olunca hangi mezhep, örgüt, devlet olursa olsun batının haçlıları için hiçbir fark olmadığının ispatlandığı gündür. O gün bilmem kaçıncı haçlı seferinin çoktan başladığının ve devam ettiğinin ilan edildiği gündür. O gün dünyanın çok kanlı ve karanlık bir geleceğe doğru gittiğinin ilan edildiği gündür. O gün batılı haçlılar için hiçbir kutsalın, insan hakkının, hukukun konu Müslüman olunca işletilmeyeceğinin ilanı günüdür. O gün tüm Müslümanların Fundamendalist (Kökten dinci) görüldüğü gündür.

Ne oldu hani Lahey’den Netenyahu için tutuklama kararı çıkması istenmişti. Çıkartılamadı. Anlaşılıyor ki ABD okey vermeden İsrail ve Netenyahu aleyhine hiçbir karar alınamadığı ortada. Ne zamanki dünyayı yönetenler kendi iktidarlarını tehlikeye girdiğini görürlerse frene basarlar o zaman Netenyahu’nun ipini çekerler ancak yerine hemen birini de ikame ederler. O günlere de çok kalmadı.

ABD önce bizim dahil tüm dünyanın dâhilerini ABD’ye topladı. Teknolojiyi son derece geliştirdi. Hem de petro dolarlarla. Bizi başörtüsü ile uğraştırdı. Montaj sanayisini dahi çok gördü. Ben yapıyorum sen benden alacaksın dedi. Rusya’dan dahi almamıza müsaade etmedi. Biz de uyuduk bu günlere geldik. Rahip Bronson olayında gördük ki ekonomimiz kağıttan kaplanmış. ABD şirketleri, Londra bankerleri istediklerinde dişinin ucu ile de tutsa bizi sallıyormuş. Daha doğrusu bir Cumhuriyetimiz varmış ama yöneten biz değilmişiz.

Bir yiğit adam gelip bütün bunlara göğüs gerene kadar da anlamadık.15 Temmuz içimizde nasıl hainler yetişebileceğini gösterdi.  Ancak uyandık. Hızla kalkınıp savunma sanayini güçlendirmeye çalışıyoruz. Bize zaman lazım. Fakat ABD ve Batılılar da bunun farkında fırsat vermeden yedi düvelle bize çullanmak için fırsat kolluyorlar.

Şehidimiz Haniye’nin ölümü sonrası içimizdeki intikam hırsı o kadar büyük ki birçoğumuz ne olursa olsun noktasına geldi. Bir kısmı da bilerek ve isteyerek o noktaya getirilmek isteniyor. 

Devlet aklı öyle değil kardeşlerim. Hele sorumlu durumda iseniz birkaç adım sonrasını hesaplamak zorundasınız. Allah’a şükür ki bu dönemde ülkemizi Tayyip Erdoğan gibi biri yönetiyor. Hakan Fidan gibi usta satranççı bir dışişleri bakanımız var. Biz onlara güvenelim.

İran devletini suçlayanlara da yukarıdaki satırları İranlı devlet aklının da aynı düşünmesi gerektiğini düşünerek insaflı eleştirelim. İran’ın hemen yanı başında Karabağ savaşında kendisine İsrail tarafından büyük destek verilen bir Azerbaycan var.  Nüfusun yarısı nerede ise Azeri ya da Türk. Onlara yapılan vaadlerle Mossada ajan yapıldıklarını düşünmek zor değil.  Güneyinde ABD’nin emir erleri BAE ve Suudlar var.  Son yıllarda Nükleer diyerek ekonomisi ambargolarla geriletilen İran ne yapsın. Yapabileceğini kendisi yerine vekilleri Hizbullah’a, Haşdi Şabi’ye, Husilere yaptırmaya çalışıyor. Bunu yaparken de bu kitleleri elinde tutabilmek için mezhepçilik yapıyor. ABD ile uğraşacağına Türkiye’ye, Azerbaycan’a cephe almaya çalışıyor.  

Bu dönemde bizim de güçlenene kadar yapabileceğimiz en iyi yol vekiller oluşturmamız. Bunun için Çin’den Afrika’ya hatta Amerika kıtasına kadar potansiyel vekillerimiz var.

Ülkemizde de yapmamız gereken çok şey var. Yerli ve milli olmayı önceleyen bir eğitim sistemi gerekli. Okuttuğumuz kişiler sosyal medyanın etkisi ile Batı’ya ajan olmak için can atıyor. Radikal önlemler ve yasaklamalar da dahil ülke aleyhine olan her sızıntıyı tıkaçlamalıyız. Geç bile kaldık.

Son olaylar milad olmalı. Radikal tedbir, yasaklamalar ile olabilecek olayları önlemek için elimizi çabuk tutmalıyız. Yoksa İran’a, Suriye’ye döndürmek için pusuda bekleyenler var.

Gazzeliler bize Müslümanlık dersi veriyor. Oğullarının ve torunlarının şehadeti sonrası vakarı ile kalplerimizde ayrı bir yer edinen Şehir İsmail Haniye’ye rabbimden rahmet diliyorum. Yarabbi bizlere de böyle bir iman nasip eyle.

Allah’a emanet olun.

                                                                                   Av. Mustafa İlhan
                                                                                   Kayseri Strateji Derneği Başkanı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri