AV. MUSTAFA İLHAN

Adaylık Başvuruları

ADAYLIK BAŞVURULARI

            Kayseri Ak partiden 85 kişi adaylık başvurusu yapmış. Diğer partilerde de çok sayıda kimse kendini milletvekilliğine aday görme cesaretini göstermiş. Öncelikle tüm aday adaylarını bu medeni cesaretleri için kutlamak isterim.

            Yaşım dolayısıyla bir çok kez adayların nasıl belirlendiğine tanık olduğum için bu konuda yapılacak kamuoyu yoklamalarının sonuçlarına göre aday belirlendiği iddialarına 1946 seçimlerinde olduğu gibi kapalı tasnif yapılıp  hiçbir zaman sonucu açıklanmadığından inanmadım.

            Bu kez de göstermelik bir temayül yoklaması sonucu adayların önce bağ evlerinde sonra merkezde belirleneceğini düşünüyorum. Keşke bu sefer beni yanıltsalar. Ancak  ben telefonla yapılan kamuoyu yoklamalarına daha çok önem verildiğini düşünüyorum. Beni bu kanaata vardıran da son günlerde bana gelen telefonla araştırma şirketinin soruları oldu.

            Daha henüz adaylık başvurularının başladığı gün bir kamuoyu araştırma şirketi beni telefonla aradı. Önce genel sorular sorduktan sonra hangi partiye oy verebileceğimi hangilerine kesinlikle veremeyeceğimi sordular. Ben soruların sonunda Ak partiye oy vereceğimi söyleyince yaklaşık on kişinin ismini tek tek sordular. Mesela Mustafa Aksu’yu tanıyor musun sorusuna hayır cevabı verirseniz başka bir şey sormuyorlar. Diyelim Hülya Nergis’i tanıyor musunuz sorusuna evet derseniz milletvekili olmasını ister misiniz diye soruyorlardı. Daha henüz kimse müracaat etmeden 10 kişinin adının sorulması garibime gitti. Ancak şimdiden belirteyim bu on kişiden yarıdan fazlasını tanımadığım için isterim istemem diyemedim. Ancak ismi bende saklı bir kişi var ki 85 kişilik listede adı yok. Takip ediyorum Kayseri Ak parti listesinde adını görürsem iyice inanacağım ki başvuruda temayül de hikaye.

            Elbette 85 kişilik listede milletvekili olmaya layık çok sayıda kimse var. Hatta tamamı da şu anda mecliste görev yapan kimselerden kalır yanı olmayan insanlar. Kayseri’mizi temsil edecek insanlar kimlerden seçilmeli konusunda da birkaç söz söylemek istiyorum.

            Milletvekili seçilerek Kayseri’yi temsil edecek kimseler mecliste el kaldır indir yapacak kimselerden olmamalıdır. Üretecek insanlar olmalıdır. Meclis kanun üretme yeridir. 6284 gibi yuvalar yıkacak kanunlar üretip milletin karşısında getirecek kimseler olmamalıdır.  Meclise başkan olacak, gurup başvekili olacak, bakan olacak, komisyon başkanı olacak kimselerden seçilmelidir. En azından bir dil bilmelidir.

            Kayseri’den milletvekili seçilecekler bir sonraki dönem milletvekilliğini garantilemek için Kayseri’ye hizmet istemeyen değil gerektiğinde bir sonraki dönem milletvekili olmama pahasına kavga edip hizmet getirenler olmalıdır. Biz kendi yağımızla kavruluyoruz demeyecek, bizim şuna ihtiyacımız var diye diretecek vekillere ihtiyacımız vardır.

            Kayseri’den seçilecekler milli konularda, dini konularda asla taviz vermeyecek, vatandaşın düşünceleri kendi düşüncesinden ayrı olmayacak kimseler olmalıdır. Liderini doğru yönlendirecek, gerektiğinde kral çıplak diyebilecek kimseler olmalıdır.

            Ben 85 kişilik listede bu tarife uyan en az 10 kişiyi sayabilirim. Benim bir oyum olsa eski baro başkanım Av. Fevzi Konaç’a kullanırım. Başka isim vererek geriye kalanları da rencide etmek istemiyorum. Ancak hiç olmazsa 10 kişilik listede benim oyum olan bir kişi olsun istiyorum.

            Biz nasılsak, neye layıksak öyle idare edileceğiz. Milletin sağduyusuna güveniyorum.
            Tüm adaylara başarılar dilerim.   
                                                                Av. Mustafa İlhan
                                                     Kayseri Strateji Derneği Başkanı   

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri