VEYSEL EKİNCİ

HALKIN TALEP ÖNCELİĞİ

HALKIN TALEP ÖNCELİĞİ

Materyalizmin sosuna batmış toplumda, doğal olarak hedef, amaç, kaygı, talep; tamamen madde, maddiyat üzerinden yürümektedir.

Bu durumun doğal sonucu olarak halk; yöneticilerden, idarecilerden, seçtikleri yerel yöneticilerden, devletten iş, aş, güzel yaşam, maddi imkan talep etmektedir.

Seçim öncesi halk, siyasilerden dünyalık rahatlık sözü alıyorlar.

Siyasiler de halkın bu talebi doğrultusunda vaadlerde bulunuyorlar.

Maddiyattan çok daha önemli, acil, elzem olan maneviyat; sadece sonucu itibari ile gündemde durmaktadır zaman zaman.

Maneviyatsız maddiyat huzur getirmez, getirmediği de yaşanarak görülüyor.

Gerek hükümetin gerekse halkın gündemi tamamen ekonomi üzerinedir.

Memur vatandaşların geçim şartları normal sayılırken, emeklilerin durumu gerçekten vahimdir. Nedense hükümet inat etti, bir kaç bin ilave etmedi emekli maaşlarına!

Emeklinin sıkıntısının ön plana çıkması gayet doğaldır.

Gençliğin dini, ahlaki, manevi eğitimi profesyonel anlamda yeterince verilmiyor. Dini eğitim verilen yerlerin bir kısmı profesyonel olsa da siyasetin, gölgesi ve etkisi altında kalıyor.

Kimi tarikatlar ve kurslarda amatörce dini eğitim verilmektedir.

Gençler arasında madde bağımlılığı, alkol, ruhsatsız silahlanma, çeteleşme hızla artmaktadır. Toplum bir şekilde sindirilmiş ya da korkutulmuştur.

Bu yüzden görmedim, duymadım, bilmiyorum diyorlar ne yazık ki!

Kanunların caydırıcı olmadığı bu konuda sadece güvenlik kolluk kuvvetlerinin yakalaması yeterli olmuyor; mahkeme boyutu ve alacakları ceza çok önemlidir.

Güvenlik birimlerince kamuoyuna bilgilendirici açıklamalar yapılması yerinde olacaktır.

Kanunları ve yetki sınırlarını tam bilmeyen halk " Nasıl olsa serbest bırakılacaktır " algısı yönünden ikna olmak durumundadır.

Korku toplumunda devlete güven azalır, mafya etkili olur!

Ahlaklı, edepli, dinini hakkıyla bilen, haram helal inancı bilinciyle yetişen bir gençlik maddiyatı hakkıyla, dürüstçe sevk ve idare eder.

Maddi konular daha baştan dile getirilip gündeme gelirken, ahlaki durum ya da ahlaksızlıklar, kötü alışkanlıklar,  suç işleme konuları sonuç olarak gündeme gelmektedir.

Başta hükümet politikası olarak manevi konular ön plana alınmalı, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet, Adalet,  İçişleri Bakanlığı ve kanaat önderleri bu konu üzerine daha çok eğilmelidir.

Caydırıcı cezai kanunlar çıkarılmalı, güvenlik güçleri daha etkin gözlem ve kontrol yapmalıdırlar.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri