VEYSEL EKİNCİ

Gazze Acıtıyor!

GAZZE  ACITIYOR!

 Gazze zulmü içimizi paramparça ediyor, yüreklerimizi dağlıyor, bir şey yapamamanın çaresizliği ile kahroluyoruz.

 Baktığımızda, Kitabımız'da ve hadislerde müslüman kardeşlerimiz zulüm, işkence, sürgün, savaş hâlinde ise; onları düşman zulmüne teslim etmememiz, elimizle, dilimizle müdahale etmemiz gerektiği bildiriliyor.

 En kolayını yapıyoruz; içimizden buğz diyoruz, süslü cümleler ile oturduğumuz yerden dua ediyoruz.

En alçak, en dayanılmaz, en vahşi katliamları saniyesi saniyesine ekranlardan izleyince, suçluluk psikolojisi ile sıkıntılı anlar yaşıyoruz.

 Görüntüleri gördükçe, kan beynimize sıçrıyor ve gidelim şu savaşa katılalım istiyoruz. Biraz sonra gündelik meşgaleler içinde bu hissiyatımız azalıyor.

Tüm müslüman devletlerin sustuğu bir anda sadece Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanı çabalıyor.

 Hissiyatımıza tercüman olan açıklamalar yapılıyor, ama yetersiz oluyor; doğal olarak gözle görülür, elle tutulur icraat istiyoruz.

 Bazı açıklamalardan, bizim bilmediğimiz yardımlar yapılıyor mu diye de ümitleniyoruz!

 Bir de şöyle diyoruz: Acaba arkasında dünyanın silahı, parası, teknolojisi ve her türlü desteği olan İsrail'le açıktan bir savaşa girmek, müslümanlar için kahredici daha büyük bir acı ve zayiata sebep olabilir mi?

Uzmanların ve tabi ki Sayın Erdoğan'ın böyle bir bilgi, tecrübe ve gerçekleri ; yakından farkında olarak bildiklerini, belki zaman, şart ve konjonktürü dikkate aldıklarını  düşünüyoruz.

 Sonuç olarak: Böyle bir anın ve şartların uygun olduğu bir zamanda, gerekirse, öncelikle Türk askerlerinin seve seve  savaşa gireceği ve arkasından görev emri çıkarsa müslüman Türk halkının destek vereceği muhakkaktır.

 Ya Rabb! Kolaylıklar, kalbimize inşirah ver, ruhumuza sükunet ihsan eyle, yardımını acilen gönder, yalvarıyoruz! Amiin

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri