AHMET AVANLIER

Bu Gece Miraç Gecesi. Peki Yarın...

BU GECE MİRAÇ GECESİ

PEKİ YARIN....

Hüzün yılları dendi o yıllara...

Sevdiklerini kaybetmişti en sevdiğimiz. Kendisini himaye eden amcası Ebu Talip (ra) ve her zorlukta her daim yanında olan Hatice Validemiz ebedi aleme göçmüşlerdi. Bu durumu fırsat bilen müşrikler ise baskı ve zulmü artırmışlardı. Allah'ın dinini tebliğ ve bir nefes için Taif'e giden Allah Rasulü (sav) maruz kaldığı muamele sonucu daha da hüzünlü dönmüştü Taif'ten.

Alemlere rahmet olan iki cihan serveri Peygamberimiz, kendisine ümmet olma şerefine kavuştuğumuz gül yüzlü Efendimiz (sav) üzgündü.

İşte böyle bir zamanda Cebrail (as) Rasûlullâh’ın (sav) yanına geldi ve Burak isimli bir binitle, Mescid-i Haramdan, Mescid-i Aksa'ya olan yolculuğunda refakat etti kendisine.

Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de İsra Suresi ilk âyetinde belirtildiği gibi mealen "Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir." buyurulmaktadır.

Mescid-i Aksa'ya İsra (gece yolculuğu) ile gelen Rasûlullâh muallak kayası altında Ruhlar Mağarasında ulü'l azm Peygamberlere namaz kıldırdığı, hutbe irad ettiği rivayet edilir.

Ardından Cebrail (as) ile 7 kat semaya ve en son yalnız olarak Rabbimizin huzuruna kabul edildiği MİRAÇ Hadisesi gerçekleşir.

Rasûlullâh’ın bize hediyelerle gelir huzuru İlahiden;

* Büyük günah (şirk) işlemediği ve İmanını (İslâm ile şereflendiğini) dil ile ikrar kalp ile tasdik eden kullarının nihayetinde cennetine alacağını

* Bakara Suresinin (Amenerrasulü olarak bildiğimiz) son iki ayetini ve cennet müjdesi, Müslüman olmamızın göstergesi, ahirette ilk sorgu sualine muhatap olacağımız 5 vakit namaz.

Öyle der ulema, diğer vahiyler Cebrail (as) ile verilirken, namaz farzı bizzat Allah'ımız tarafından verilmiştir.

Namaz Dinin Direğidir ve konaklama yurdu olan bu dünya hayatımızda en fazla ciddiye almamız gereken ibadettir.

Rasûlullâh (sav)' de hadisini öyle buyurmuştur. Hûşu ile kılınan namaz Mü'minin MİRACIDIR.

Burada bir ayrıntıya dikkat çekip yazımı nihayetlendirmek isterim;

* Rabbimiz dileseydi Peygamber Efendimiz'i Mekke'den, Mescid-i Haramdan da Miraca çıkarabilirdi ama bu buluşma için Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı takdir etti. Adeta bizlere Kudüs'ün , Mescid-i Aksa'nın İmkanın değil İmanın mekanı olduğunu tefekkür etmemizi, insanlığın imtihan yurdu olan bu kutsal beldeyi önemsemimizi, gündemimize almamızı , dertlenmemizi emretmiş, bunun imâni bir vazife olduğunu anlamamızı murâd etmiştir.

Hülâsa dostlar,

Böyle mübarek geceleri fırsat bilmeliyiz. İbadet ile zikir ile ihyâ etmeliyiz. Asırlar öncesinden bize ulaşan ilahi mesajı tefekkür etmeliyiz. Günahlarımız ile yüzleşip tövbe etmek için

bize sunulmuş kıymetli geceleri hakkı ile eda edenlerden olmaya gayret etmeliyiz. Namazımızın Miracımız olması için gözyaşı dökmeli, dua etmeliyiz.

Peki Yarın...

Gecesini ihyâ edebildiğimiz Miraç kandili hâlimize yansımalı, her namazımız miracımız olmalı, kalbimize nakşettiğimiz güzellikler, dualar, zikirler daim olmalı.

Yarına sirayet eden hâlimiz kuruluş müjdemiz olur inşaAllah.

Rabbimiz ömrümüzün kalan kısmını geçen kısmından hayırlı ve bereketli eylesin. Miraç gecesini hakkı ile eda edenlerden olabilmek ve Özgür Aksa'da kılacağımız şükür namazları duası ile hepinizi alemlerin Rabbi olan Allah'a emanet ediyorum.

Kalın sağlıcakla.  Ahmet AVANLIER 27.02.2022

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri