- 30 Haziran 2024 - MAÂRİF MODELİ VE YUSUF TEKİN
- 28 Nisan 2024 - HERŞEY NORMAL DE BİR BEN ANORMALİM(!)
- 29 Aralık 2023 - VİCDANSIZ SUÇLULAR, ACİZ SEYİRCİLER.
- 12 Aralık 2023 - Dikkat, Kontrollü Yavşak!
- 11 Kasım 2023 - Hayat; iman ve cihattır!
- 02 Ekim 2023 - Ezik Müslüman Sendromu
- 25 Mayıs 2023 - Okçular Tepesinde Kim Var?
- 21 Mayıs 2023 - Koltuk Sana Büyük Gelmiş !
- 11 Mart 2023 - 2023 Seçimleri ve Görmek İstediğimiz Vekil Profili
- 05 Mart 2023 - Kadim Şehir Kayseri ve Absürt Rögar Kapakları
- 22 Ocak 2023 - Uyanmanın Vakti Gelmedi mi?
- 17 Ocak 2023 - Şehri karış karış dolaşmıştım bir vakit...
- 20 Kasım 2022 - Liyakatsizliğin Neticesi: Kafakoparanus Yöneticiler!
- 23 Haziran 2022 - Kayseri Kız İmam Hatip Ortaokulları
- 23 Ocak 2022 - Sanat mı ? Kim İçin ?
- 18 Kasım 2021 - Bizim Edepli Çocuklar...
- 08 Haziran 2021 - “Pislik Mafya
- 15 Mayıs 2021 - Müslüman mısın ?!
- 12 Mayıs 2021 - Kudüs'ü Almak
- 07 Mayıs 2021 - Bir Nimet Olarak Memuriyet ve “Nimetin” Şükrünü Eda Edebilmek.
- 21 Şubat 2021 - Özlediğimiz Türden Bir Dizi :
- 17 Ocak 2021 - Güney’in Kırmızı Toprakları ve “Bir Kardeşlik Topluluğu Cihannüma”
- 12 Ocak 2021 - Mü’mince Amellere Şartlı Yaklaşım
- 02 Ocak 2021 - 2021’de de Felaketlerin Ardı Arkası Kesilmeyecek(!)
- 01 Ocak 2021 - Reis’in Haberi Yoktur. Olsa…
- 27 Aralık 2020 - Müslümanlığımızın Saflık Derecesi Nedir ?
- 16 Aralık 2020 - Dünyevî Dostlar ve Rütbeler Kabir Kapısına Kadardır
- 29 Kasım 2020 - İçtimai Ve Siyasi Hayatımızda “Ehven-İ Şerr”İn Yaygınlaşması
- 21 Kasım 2020 - Hay Ben Senin Gibi Başkanın...
- 30 Ağustos 2020 - Mafyanın “Evrimi”; Ağır Abiler ve Yerel “Tetikçiler”
- 24 Ağustos 2020 - Evini kiraya mı vereceksin? - Aman dikkat!
- 18 Ağustos 2020 - Kıssadan Hisse
- 10 Ağustos 2020 - "Liyakate Referans Ol"...
- 26 Mayıs 2020 - İnananlar, En Az Alçaklar Kadar Cesur Olmalılar!
- 29 Mart 2020 - Cehaletin Organize Neferlerine Karşı Duruşumuz Nasıl Olmalı?
- 22 Mart 2020 - -YENİ- Gören de “Virüs Salgını” Var Sanacak(!)
- 23 Şubat 2020 - İslami Şuurdan Uzak “Müslümanlar”!
- 25 Ocak 2020 - Depremin Hatırlattıkları
- 08 Ocak 2020 - Gönül Gözü İle Görebilmek…
- 01 Ocak 2020 - “Müslüman Noel Kutlamaz!” Diyen Müslümanlara Kızan “Müslümanlar”
- 29 Aralık 2019 - Sahibinden Yerli ve Milli Otomobil!
MÜFİT FURKAN
Eğitim Sistemimiz Ne Denli “Milli”?
Eğitim sistemimiz ne denli “Milli”?
Memleketin en büyük meselesi nedir sizce?
Terör? İşsizlik? Sağlık? Eğitim? Siyaset? .......Uzar gider. Farklı cevaplar olacaktır elbet, bana göre en büyük mesele "Milli" eğitim.
Her bir bireye, eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde "Milli" bir eğitim verebilirsek bu memleket ihya olur diye düşünüyorum.
Nedir Milli eğitim?
(Bana göre) İslam ahlak ve anlayışını benimsemiş; Allah'ın (cc) emir ve yasaklarına riayet eden, O'nun (cc) indirdiği Kur'an-ı Hakim'i hayatına rehber edinen, Resulullah'a (sav) ittiba eden ve ahlakıyla ahlaklanmaya gayret gösteren, dolayısıyla Vatansever, müsbet milliyetperver, Devletine, Ezanına, Bayrağına, kutsalına sahip çıkan, fen, sanat ve bilimde terakki edebilen, bilim ve teknolojide dünyaya örnek olabilecek yerli ve milli buluş/üretim/yayın/proje gerçekleştirebilecek bir nesil yetiştirebilen eğitim sistemidir “Milli” eğitim...
Ve Milli eğitim yalnızca bir bakanlık, bir kurum ya da bir meslek grubunun vazifesi de değildir. İnsanın en birinci ve etkili muallimi olan anne ve örnek alınan baba ile en küçük daire olan aileden tutun, komşu, akraba, esnaf vs. muhatap olunan herkes, toplumun her bir ferdi Milli eğitimin bir parçasıdır.
Hayatın her kademesinde etkili bir “Milli” eğitim alabilen fertler; Vatanına sahip çıkar, Devletini muhafaza eder, kutsalını ve mukaddesatını üstün kılar, helal kazanç saikıyla, rızka şükürle, bela ve musibetlere sabır ve hamd ile kader ile takdir olunmuş ve gayret ve çabası ile kendine emanet edilmiş mesleğinde elinden gelenin en iyisini yapar.
Milli bir eğitim almış her fert; Sünneti Seniyye’ye ittiba ile, sağlık ve sıhhatini muhafazaya çalışır. Bedenen ve ruhen israfattan kaçınarak sağlıklı yaşamaya namzet olur. İmtihanda olduğunun bilinciyle başına gelecek hastalık ve musibetin vazifedar olduğunu bilir ve sabırla hamdeder. Az çok demeyip; gayreti ile elinden geleni yaptıktan sonra takdir edilen rızka şükürle mukabele eder. Yokluğun da varlığın da birer imtihan olduğunu bilir; yoklukta sabır varlıkta şükür şiarı olur.
Milli bir eğitim almış her fert; atomdan en büyük gezegenlere, zerreden kürreye her şeyin O'nun (cc) emri altında olduğunu bilir ve O'nun (cc) izniyle ilimde terakki eder. Ülkesi ve insanlık adına faydalı teknolojileri keşfeder, geliştirir. Yerli ve milli üretime katkı sunar, dünyaya örnek olacak projeler geliştirir.
Milli bir eğitim almış her fert; her bir fende, ilimde O'nun (cc) mührünü görür, izni ve iradesiyle matematikte, fizikte, biyolojide, astronomide, mühendislikte, tıpta kısaca her bir branş ve fen dalında başarılara imza atar.
Milli bir eğitim almış her fert; üç mühim sualin yani; "nereden geldim" "nereye gidiyorum" ve "ne için gönderildim” in hakikat nezdindeki, kalbi tatmin edebilen cevaplarını bulur ve ona göre O'nun (cc) rıza dairesinde, emniyet içinde, insana yakışan edeple, insanlığa faydalı şekilde hayatını sürdürür.
Milli bir eğitim almış her fert; büyüklerini sayar, küçüklerini sever, saygıda kusur etmez, yere tükürmez, kötü ve çirkin söz söylemez, umumi alanları kirletmez, başkalarına zarar vermez, anarşi ve serseriliğe müsaade etmez, rüşvet almaz, işini tam yapar, topluma faydalı olur, edebli olur, ahlaklı olur, dürüst olur, kibar olur, tevazu sahibi olur, iyi olur, güzel olur...
Milli bir eğitim; liyakati esas alır, insanlık yararına üretimi ön planda tutar, barışı, huzuru temin eder, düşmana korku, dosta güven verir, kardeşlik bilinciyle açlığa, sefalete, savaşlara son verir, zalime ve zulme “dur” der, teröre müsaade etmez, gasp ve hırsızlığa meyil etmez, helal-haram muvazenesi ile asayişi sağlar, ahlaki çöküntüye müsaade etmez, boş ve malayani işlerden uzak tutar, iyiliği yayar kötülükten men eder, içki kumar zina vb. kötü hasletleri ortadan kaldırır.
El hasılı... Milli bir eğitim olursa; memleketteki hemen her mesele suhuletle çözülür. (Kanaatindeyim) Peki eğitim sistemimiz ne denli "Milli"? Takdir sizlerin efendim. Daha da Millileşmesi gerekiyor ise; o da işin ehli, makama liyakatli, konunun uzmanı, sahada söz sahibi büyüklerimin meselesi...
Efendim; yazımda varsa eksik, kusur; tam olarak alamadığım "Milli" olamayan eğitimime verile. Selam, saygı ve hürmetlerimle...
Henüz Yorum yok