Müfit Furkan

Güney’in Kırmızı Toprakları ve “Bir Kardeşlik Topluluğu Cihannüma”

Güney’in Kırmızı Toprakları ve “Bir Kardeşlik Topluluğu Cihannüma”

       Güney’in kırmızı topraklarını bilir misiniz? Güney sınırımızda Hatay’da Amik Ovasında, Kilis’te Kilis Ovasında ve ötesinde Suriye topraklarında yılda üç defa mahsul alınabilen bereketli, verimli kırmızı topraklar...

       Bu topraklar çeşit çeşit tohumlara yatak olduğunda bereket fışkırır Allah’ın (cc) izniyle. Ancak zalimlerin zulmü ile evlerinden edilmiş mazlumlara, masumlara yatak olduğunda o kırmızı topraklar; mahrumiyettir, balçıktır, çamurdur, çiledir, gözyaşıdır, hüzündür, güneyin kış ayazında soğuktur, üşümektir... Vicdanların batağa saplandığı bu çağda o kırmızı topraklar, üzerindeki masum çocukların hayatlarının, hayallerinin batağıdır adeta.

       Sınırlarımızda; savaşın mağdur ettiği insanlar bu kırmızı topraklar üzerinde çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Gıdadan giyinmeye birçok ihtiyaçları var. Hele o minik yavrular kar ve yağmurlarla balçığa dönmüş çamurun içinde çıplak ayakla, lastik çarıkla, terlikle dolaşmak zorundalar.

“Şartlar zor, ayaz çetin, sırtlar çıplak, ayaklar yalın,
Bugün yardımın vaktidir, bil ki; geç olur yarın,
Ey kardeşim; koş, yetiş! Minik ayaklar üşümesin,
Masum çocuklar, o kırmızı topraklarda ölmesin!”

-Bir Garip Yolcu / Müfit Furkan-

      Yetimler, masumlar üşümesinler, o kırmızı topraklarda açlıktan/yokluktan ölmesinler diye yola çıkanlara, sınırımızın yanı başındaki kardeşlerimizi dert edinenlere binler selam olsun. Mazlum coğrafyalara kardeşlik köprüleri kurmuş, ümmetin mazlumlarına, masumlarına kucak açmış, kilometrelerce ötelere uzanan kardeşlik eli olmuş bir milletiz. Bu milletin bağrından çıkmış onlarca devlet kurumları, dernekler, vakıflar, insani yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütleri dünya mazlumlarına yardım için seferber olmuşlar. -Allah (cc) cümlesinden ebeden razı olsun.- Bunlardan biri de Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği.

       Cihannüma Kayseri Temsilciliği “Yanınızdayız, ayağınızın ısınması ve bir tebessümünüz dünyaya değer” diyerek başlattığı kampanyada dört günde neredeyse beş bin çift çizme/bot alarak Kilis’teki kamplarda, o kırmızı topraklarda yaşam mücadelesi veren çocuklara ulaştırdı. Ve bugün yaklaşık 5000 çocuğun daha ayakları ısınırken, yüzlerindeki tebessümle bizim de yüreğimiz ısındı. Allah (cc) emeği geçenlerden razı olsun. Bugün yetimlerin ayağının daha sağlam basmasına vesile olanların ayaklarını Sırat’ta sabit kılsın. Maddi ve manevi kazançlarına bereket versin. Âmin.

       Peki; yüzlerde tebessüme, yüreklerde ferahlığa vesile olan “Cihannüma” kimdir?
Bu soruya cevaben Cihannüma Derneği Kayseri Şube Başkanı Sayın Fevzi Konaç şöyle demişti; “Yeryüzünde mazlum bütün insanlığın kurtuluşu için niyet taşıyan, Müslümanların kardeşliğine ve birliğine giden her yolu mübarek bilen, ülkesine sevdalı, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya hayalinin peşinde koşan, birbirini Allah için ve karşılıksız seven insanlar topluluğuyuz...”

       Niyetine uygun ameller yapan bu kardeşlik topluluğunu yürekten tebrik ediyor, partiler ve siyaset üstü bir milli görüş ve milli duruş ile “Mefkûremiz; kendi medeniyetimizin birikiminden beslenerek her çağda adil bir dünya kurabilme, sinesinden bu hedefi taşıyabilecek ve yaşatabilecek önder insanlar çıkarabilme” diyen Cihannüma ailesine, Allah’ın (cc) rızasını kazanmak için çıktıkları bu kutlu yolda Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.

       “Cihannümalar”var oldukça, yetimlerin ve mazlumların sevinç göz yaşlarıyla sulanan Güney’in bereketli kırmızı topraklarında umutlar yeşerecek, ekilen merhamet tohumları kardeşlik olarak neşv-ü nema bulacak, dalga dalga yayılacak iyilik hareketleri ile huzurun ve barışın hâkim olduğu “Yeni Bir Dünya” kurulacak inşallah…     

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri