Müfit Furkan

2023 Seçimleri ve Görmek İstediğimiz Vekil Profili

2023 Seçimleri ve Görmek İstediğimiz Vekil Profili

Bu yazı; ümmetin umudu, İslam’ın sancaktarı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin milli bir görüşe, milli bir duruşa sahip olduğuna inandığımız “bizim cenahın” partilerine yapıcı eleştiriler ile öze döndürmeye gayret edici bir hasbihal, bir serzeniş, bir yakarıştır.

Bu yazı; altın misal çekirdek yapısının etrafındaki toza dikkat çekerek, davaya zarar verenleri ayıklamaya itici, Milli Görüş’ün şuurlu dava erlerini birlik ve beraberliğe, yeniden kıyama davet edici bir yazıdır.

Bu yazı; yalnız “bizim cenaha” hitap etmekte olup, kimi PKK ve FETÖ başta olmak üzere hain terör örgütleri ile iş tutan, kimi darbe mahsulü veya darbeci zihniyetin uşağı olan, kimi ahlaksızlık ve sapkınlığın odağı haline gelen, kimi ipleri Siyonistlerin elinde bulunan, kimi dine, daha doğrusu İslam’a savaş açan, kimi “milli görüşe” sahipmiş gibi görünüp “milli görüşe” kin kusanlarla aynı safta yer alan ve aynı masa etrafında bir araya gelenler yazımızın ve dahi hayatımızın dışındadır.  

Bir seçim arifesinde siyaset gündemi yine çok hareketli. Siyasi partilerde adaylık telaşı başladı. Partiler aday adaylarını “ince eleyip sık dokuduktan” sonra ülkemizin yönetimine yön verecek, katkı sunacak Milletvekili adaylarını açıklayacaklar.

İçtimai hayatın ta kendisi olan “siyasetin” partiler olarak temsilinde rol üstlenen siyasilerin, aday seçmeye yetkili olanlarından, beka adına, geleceğimiz adına beklentilerimiz var. Olmazsa olmaz beklentilerimizin ilk üçü şudur ki;

Evvelâ: liyakat!
Sâniyen: liyakat!
Sâlisen: liyakat!

Ey yetkililer! Ey seçeceği adaylarla sadece ülkemin değil, ümmetin de vebalini üstlenecek siyasetin yön vericileri, tabir yerinde ise “şehrin şerifleri”, sandıkta önümüze getireceğiniz adaylar; kibirden, lüksten, şatafattan, hırsa müptela mevki ve makam arzusundan uzak olanlar olsun.

Vekil adaylarınız; yüzleri gülen, tebessümü bol, kalbi ve dili yumuşak, nahif kişiliğe sahip, kitap okuyan,  dosta merhametli, düşmana aman vermeyen, halk içinde korumasız gezebilen, halktan yani bizden birileri olsun.

Tercih edeceğimiz kişiler; Milli Eğitim’de ilkokuldan Üniversiteye eğitimin her kademesinde bilim ile Allah’ı (cc) buluşturacak bir eğitim modelini hayata geçirebilecek, dünya siyasetini okuyabilecek, içeride ve dışarıda Devletimize ve Milletimize karşı kurulan tuzakları sezebilecek, darbelerle, çeşitli bahanelerle işgal planlarını devreye sokmaya çalışacaklara karşı uyanık olabilecek kişiler olsun.

Siyonizme karşı mücadele azminde, Kudüs’e meftun, kutlu tarihinin özleminde, yüklendiği davasında boşa harcanacak tek bir saniyesinin olmadığının bilincinde olsun.   

Yaptığı her fiil ve davranışta, yalnızca Allah’ın (cc) rızasını gözeten, Dininin ve Devletinin derdinde olan, beka mücadelemizde siyaset üstü düşünebilen, hakikate mazhar bir davaya sahip, şuurlu bir mücadeleye namzet, hayatı, iman ve cihad anlayışı ile yoğrulmuş, bu dünyanın fevkinde ahirette, O’nun (cc) Cennetine ve Rü'yet-i Cemâl’ine müştak, Milli bir görüşe sahip dava erlerinden olsun.

Hakk için yola çıkacak, aldığı her bir kararda işinin ehli ile istişare ederek Allah (cc) ve Resulünün (asm.) rızasını kazanmayı gaye edinecek, ümmetin umudu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni küresel güçlerin ve şer odaklarının korkulu rüyası haline getirecek, ilimde, bilimde, sanayide, teknolojide yerli ve milli hamleleri gerçekleştirecek, devletimizin bekası için yeri geldiğinde anadan, yardan, serden geçebilecek, ahlaklı, edepli, imanlı kişiler olsun.

Reis’e gönül vermiş, Hakk yolunu yol bilmiş, manen, ruhen, her daim dualarında Reis’in yanında olmuşların; “bizim cenahta” ittifak etmiş partilerden temennisi odur ki, vekil adaylarınız;

Aman ha mafyalar ile iş tutanlardan olmasın.
Ağzı küfürlü, kalbi mühürlü olanlardan olmasın.
Şantajla, montajla işini yürüteceklerden olmasın.
Ekabir takımından, halktan kopuk olmasın.
Liyakate değil de tabiiyete göre adam seçenlerden olmasın.
Layık olmadıkları halde yedi sülalesini bir yerlerde makam sahibi yapanlardan olmasın.
Halka hizmet eden edepli, imanlı bürokratlara takoz olanlardan olmasın.
Reis’in yakınında olup da yanında olamayanlardan olmasın.
LGBT başta olmak üzere ahlaksızlığı yayıcılara göz yumanlardan olmasın.
Nerde değerlenecek arsa var, ucuza kapatayım derdinde olmasın.
Yandaşa peşkeş çekicilerden olmasın.

            Vekil maaşı miktarı belli iken, vekil olmak için milyonlar lira harcayıp “nasıl olsa katı katı çıkarırım” kafasındaki sözüm ona “rantçı iş insanlarından” olmasın. (Haa; Hz. Ebu Bekir Efendimiz gibi “sadakatin” zirvesinde olup da malının tamamını hiçbir karşılık beklemeden Allah (cc) yolunda sarf edip, elde edeceği dünyevi makamda Lillah için çalışacaksa ona sözümüz yok tabi.)

            Allah (cc) Devletimize zeval vermesin. Önümüzdeki seçimleri hayırla neticelendirsin. Reis’in ömrüne bereket versin. Davasına omuz verecek basiretli yol arkadaşları nasip etsin. Âmin.

  

2 Yorum

Öner

Öner

11 Mart 2023
Ne kadar güzel dilekler .Allah bu dileklerinizin gerçekleşmesi için yardımcımız olsun. Ama hangi zaman ve mekan olursa olsun şeytan ve adamları kötü hain planlarını işletmek için her fırsatı değerlendirecek yine ranta ulaşacaklardır

Müfit Furkan

Müfit Furkan

13 Mart 2023
Yorumunuz için tşekkür ederim Öner Bey. Elbette kıyamete kadar şeytan ve dostları durmayacaklar. Bizim vazifemiz belli; nefsimden başlayarak evvela en küçük daire olan ailemizle iyilik ve güzellik için çaba göstermek. Sonrasında da gücümüz yettiğince akraba, arkadaş, bir cemiyet, camia... Karınca kararınca "temiz siyaset" adına birşeyler yazmaya gayret ettim. Eminim benim gibi hassasiyeti olan kardeşlerimizin sayısı hiç de az değildir. Kötülerin çokluğu değil, iyilerin bir araya gelemesinden sebep meydan azınlık rantçılara kalıyor kanaatindeyim. "İyiler" birlik olmalı, hep birlikte ülkeye, siyasete yön vermeli, Allah (cc) için... Yorumunuz için tekrar teşekkür eder, daha temiz bir siyasetin hakim olduğu günlere hep birlikte erişmek duasıyla hayırlı günler dilerim.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri