FURKAN YILMAZ ALTINÖZ

Seni Yargılayacağız Netanyahu

 WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU
SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU

F. Yılmaz ALTUNÖZ

We will judge you Netanyahu. Seni yargılayacağız Netanyahu. We will judge you Joe Biden. Seni yargılayacağız Joe Biden. We will judge Ariel Sharon. Seni yargılayacağız Ariel Sharon. AndWe will take you out of the grave and judge you. Ve seni mezarından çıkarıp yargılayacağız. Bu satırlar bazılarını gülümsetebilir. Hemen şunu söyleyelim; en uzun yolculuklar bir adımla başlar. Her hayal bir projedir. Veya bir projenin ön ayağıdır.

İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethi bazıları için imkânsızdı. Yalnızca serap görmekten ibaretti. Ama fetih, Fatih’in hayaliydi. Ve 1453 yılı buna şahitlik ediyordu.

1896 yılında “Der Judenstaat / Yahudi Devleti” kitabını yayımlayan Teoder Herzel hatıralarında Basel Kongresi’ni özetlerken şöyle diyecektir: “Basel’de Yahudi Devletini kurdum. Eğer bugün bunu açıklarsam, herkes beni alaya alır. Oysa belki 5 fakat hiç şüphesiz ki 50 yıl içinde herkes bu gerçeği görecektir.“ Ve 1948 yılında ilan edilen yapı bir hayalin sonucuydu.

Şimdi öncelikle Müslümanlar ve vicdanı hür olan tüm insanlar; Netanyahu’yu yargılamak için bir yer ve zaman belirlemelidirler. Yargılama yerini ben söyleyeyim: Kudüs. Özgür Kudüs. Zamanını da siz söyleyin. İslam dünyasında ve yer kürede hür vicdanlar/vicdanı hür insanlar ayakta. Honduras, Bolivya, Şili, Kolombiya, Güney Afrika ve diğer ülkeler; Filistin’de soykırıma dur demek için ayağa kalktılar ve elçiliklerini geri çektiler. Gerici Arap rejimleri güç ve korkuya taparken, halkları yine ayakta. Batı’nın köle ticareti başkentleri sermaye/siyonist efendilerine bağlılıklarını sürdürürken, vicdanı hür halkları Filistin’den yana tavır koymaktadır.

Filistin’de; yağmur yerine yağan bombalar altında kalan çocukların sesi ve feryadı karşılıksız kalmayacaktır. Netanyahu ve katilleri; soykırımın hesabını verme korkusu içerisinde yaşamaktadır/yaşamalıdır. Washington, Paris, Londra, Berlin, Viyana; vicdanı hür insanların başkenti olmaktan çıkmaktadır.

Ben Müslümanım diyenler, vicdanı hür, özgür, adaletten yana ve ahlaktan yana olanlar; hayal kurun. Yani projeniz olsun. Ve zaman ve mekan belirleyin. Joe, Ariel, Netanyahu ve diğer katil ve işbirlikçilerini; yargılamak için.

We will judge them. Biz onları yargılayacağız.

Yer: Kudüs.

Tarih: 2023-2029      


 

 

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri