FURKAN YILMAZ ALTINÖZ

BEYAZ CEKET

BEYAZ CEKET

Furkan Yılmaz ALTUNÖZ

 

Ben de çok merak etmiştim “Beyaz Ceket” nedir diye. Kalemin sahibine yani yazarına sordum Beyaz Ceket isimli kitabı. Beyaz Ceket ’in anlamını. Verilen cevap ilginçti “kitabı okuyunca görürsün.”

Ramazan ayında Kur’an’dan başka kitap okunmamalı denilebilir. Bu düşünce doğru olabilir. Ancak başka kitaplar da okunabilir. Zaten ben okuyorum. Tüm nehirlerin denize aktığı gibi tüm kitaplar bir kitabı yani Kur’an’ı anlamak için okunur. Ben de öyle yapıyorum.   

“Beyaz Ceket” roman tadında ama roman değil. Deneme tadında ama deneme değil. Hikaye tadında ama hikaye değil. Hatırat tadında ama hatırat da değil. Kendisini bir solukta okutan bir kitap: Beyaz Ceket. Muhatabına sevginin değerini hissettiren, sağlıklı bir şekilde nefes alıp vermenin ne anlama geldiğini yaşatan, bir yüreğe dokunmanın dünyaya bedel olduğunu öğreten, aldatmanın çok kötü sonuçlarını gösteren, hepsinden daha önemlisi yoksulluğun ve öğretilmiş korku ve çaresizliğin nasıl başarıya dönüştürüldüğünü tüm yönleriyle okuyucuyla paylaşan bir kitap; Beyaz Ceket.

Her yaş grubu insan okumalıdır diye düşünüyorum. Ama daha çok on iki yaş ile otuz yaş grubunun okumasını şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü bu kitap tüm olumsuzluklara rağmen tam bir başarının hikayesidir. Mazerete yer yok. Korkuya yer yok. Tembelliğe yer yok. Yaşadığın yer kaderindir anlayışına yer yok. Öğrenciler mutlaka okumalı diyorum.

Beyaz Ceket Metin Cerenoğlu’nun kaleminden çıkmış. Ayrıca kitabı okumaya değer kılan şey yazarın yargıç olması. Katı hukuk kurallarından sıyrılarak gül bahçesi oluşturması ilginç. Yazar kurgu yapmamış. Yaşanılanı kaleme almış. Ama yazarken sadece kalem ile değil yürek kalemi ile yazmış. Kitabın alt logosu “Hayatın İçinde Bir Hayat” kalbin dokunuşunu anlatıyor. Kitap ikinci adam yayınlarından çıkmış. Yayım yılı 2025 ve 1. Baskı.

Ben bir yazar olarak yazarı tarafından imzalanmış bir kitabı almak ve okumak keyfini yaşadığımı ifade edeyim. “Beyaz Ceket’in” ne olduğunu merak ediyorsunuz sanırım.

İyi okumalar…  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri