KULİS NAME

Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayları Netleşiyor!

Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayları Netleşiyor!

Milletvekili Genel Seçimleri için Aday Listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesine çok az bir süre kaldı. Son gün 9 Nisan.

Kayseri adaylarının kim olacağı merakla beklenen Ak Parti'de liste mesaisi yoğun bir şekilde sürüyor. Türkiye genelinde aday adaylığı için başvuru yapan 6025 Adaydan ilgili komisyonların çalışması neticesinde 1200'ü üst komisyona iletildi. 1200 kişilik listelerde her ilde ilin Milletvekili sayısının 2 katı kadar adayın olduğu belirtiliyor. Kayseri için 20 aday üzerinden değerlendirmelerin sürdüğü gelen bilgiler arasında.

Kulis bilgisi olarak Hulusi Akar Paşa'nın Kayseri 1. sıra adayı olacağı çok konuşulmaya başladı. Eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu'nun da listede 2. veya 3. sırada olacağı da diğer bir kulis bilgisi. Eski Baro Başkanı, Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı Av. Fevzi Konaç'ın ise listenin ilk 5'i arasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun aday gösterilmesi olası bir durum.

Genel Merkezin aday adaylarını dünden bugüne her yönüyle detaylı incelediği, ince eleyip sık dokuduğu söyleniyor. Merkezin, Kayserililerin genel olarak "yeni yüzler siyasete girsin" talebine kulak vereceği de göz önüne alındığında kulislerde yukarıdaki isimlerle birlikte listede şans bulabilecek isimler ise şöyle:

Eski vekil Sami Dedeoğlu
Eski İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, 
Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin,
Ak Parti eski İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden,
Ak Parti eski Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan,
Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahid Çıngı.
Üniversite Daire Başkanı/Mak. Yük. Müh. Mehmet Fatih Tosun,
Ak Parti Develi eski İlçe Başkanı Osman Turan

Bazı isimlerin "İlk dörde yazmayacaklarsa hiç yazmasınlar" dediği de söylentiler arasında. Düşük bir ihtimal de olsa mevcut vekillerin ilk sıralara yerleşeceği bir listeden de bahsediliyor. Olur da böyle bir liste ile seçime girilirse, Kayserililerin tepkisi ne olur, onu da o zaman göreceğiz.

Bakalım Kayseri listesi nasıl şekillenecek? Bir önceki yazımda da bahsettim, Milletvekili Genel Seçimlerinden önce Ak Parti seçimini yapacak ve Ak Parti'nin seçimi, seçimin sonucunu ciddi manada etkileyecek. Kayserimiz ve Ülkemiz için hayırlara vesile olsun inşallah.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri