KULİS NAME

Siyasi Faaliyetlere Kısa Kısa Uyarı/Yorum

           Siyasi Faaliyetlere Kısa Kısa Uyarı/Yorum

    Bir önceki yazımızda belirttiğimiz üzere muhalefet partilerinin söylemlerinin var olanı "yıkmaktan" öteye geçemediği, "soğan-patates" siyasi vizyonuyla ilerlemeye çalıştığı bir seçim kampanyası ortamında onları yine "es" geçip "bizim cenaha" uyarı/yorum kabilinden bir kaç kelam edeceğiz. Dostlar acı söyler, niyetimiz beka mücadelesinde yeni "yol kazalarını" engellemek, kendi iç dinamikleri ile belkide fark edilemeyen hataların tekrarlanmasına mani olmaktır.

       Evvela belirtelim ki cadde ve sokaklardaki koca koca afiş ve pankartlar vatandaşı memnun etmedi. "Reklama harcayacaklarına bir fakirin sofrasına harcasalar ya!" görüşü hâkim. Bizce de haddinden fazla pankart ve afiş var. Emin olun, reklamsız, fotosuz, samimi bir hisle bir fakirin sofrasında alınacak içten bir dua cadde boyu buruşuk, dolaşık bezlerden daha etkili olurdu. Kaldı ki, devir dijitalin devri, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu "Türkiye Yüzyılı Vizyonunda" da "Dijitalin Yüzyılı". Sosyal medyayı etkin kullanırsanız daha başarılı olursunuz.  

     Kısa kısa diğer hususlara değinelim.

    Hulusi Akar Paşa'nın şehrimizde bir Üniversite'de verdiği konferans içerik olarak güzel ve konu itibariyle mühim olsa da tepkilere neden oldu. Paşa konuşmasında her ne kadar "burada siyasi kimlikle değil, akademik bir çalışma için bulunuyorum" dese de, salonda protokol için ayrılan koltukların yarıdan fazlasında Paşa'nın partisinin adayları ve teşkilat mensuplarının olması zaman ve mekanın yanlış olduğunu gösterdi.

       Diğer bir tespitimiz şudur ki; cumhur ittifakı vekil adaylarının "Sayın Cumhurbaşkanımız…" ile başlayan ve Kayseri'ye dair bir yenilik, bir proje barındırmayan cümleleri "kabak tadı" vermeye başladı.

     Ayrıca Cumhur ittifakı camilerden ziyade, özellikle gençlerin yoğun olduğu AVM, kafe vb. yerlere uğramalı. Camideki vatandaşın büyük çoğunluğunun "rengi" belli zaten. Kararsızlara, kafası karışıklara, "ılımlı muhaliflere" ve ülkenin nerelerden bugünlere geldiğinden bihaber gençlere ulaşmalısınız.

       AK Parti Kayseri 3. Sıra Milletvekili Adayı, eski İl Başkanı Şaban Çopuroğlu konuk olduğu bir yayında, Kayseri’de vatandaşta milletvekili listesinin değişmesi yönünde bir beklenti oluştuğunu anımsatarak “Bu beklenti gerçekleşmiş olup liste tamamen değişmiş olunca bir nevi sesimizi duyurabildik…" ifadelerini kullanmış.

         Bu ifadeye karşılık "Madem halkın taleplerinin karşılanması sizin için önemliydi, o zaman niçin halktan kopuk bir aday listesi ile karşımıza çıktınız?“ diyenler olmuş.

      Öyle ya, temayülün "hikaye" mülakatın formalite olduğunu hemen herkesin dile getirdiği ve neticesinde "ilk ikisi 'ithal' sonraki ikisi 'birisinin kontenjanı' sonrakini  atla, daha sonrasının da ikinci ikinin istediği bir liste." olarak ifade edilegelen bir liste.

       Bu konuda yorum yapmayıp yalnızca iki örnekle listenin "Halktan kopuk" iddiasının takdirini siz okuyucuya bırakıyorum.

       İlki, Hulusi Akar'ın hızlı trenin planlanandan önce Kayseri'ye geleceği ile ilgili açıklaması. Paşa olarak başımızın tacı, çok sevdiğimiz, muhabbetini kalbimizin derinlerinde hissettiğimiz kıymetli Bakanımız bu açıklama ile "her ne kadar Kayseri'li olsa da Kayseri'den uzak" yorumlarına maruz kaldı. Planlanan süre mi kaldı? 2015'ten beri bekliyoruz hızlı treni.

     İkinci örnek, Vekil adaylarından Emine Timuçin'in katıldığı bir programda "Cumhur ittifakı olarak 10-0 alacağız" demesi. Böyle bir ifade muhalefetin ağzına "sakız" olmaktır. Hem muhalefetin "soğan-patates" siyasi vizyonu dahi daha gerçekçi maalesef.

 

         Seçime az bir zaman kaldı. Bizimkisi, beka mücadelesi verilen bir dönemde dostane bir uyarı, bir yorum. Mevcut vekil sayısını korumak istiyorsanız dostların "acı reçetelerine" kulak verin. Paşa'yı Kayseri ile ilgili konularda "güncel" bilgiler ile bilgilendirin ve diğer adayları "riskli" canlı yayınlara çıkartmayın. Yok, "4'e razıyız" diyorsanız böyle devam edin. Reis'in hatırına Paşa'nın "rüzgarı" ile 4'ü alırsınız…

        Derdimiz Devletimizin bekası, dostane kelam ettik, sürç-i lisan ettikse affola, neticesi hayrola.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri