KULİS NAME

"Oligarkların" Listesi, Halkın Mitingi.

"Oligarkların" Listesi, Halkın Mitingi.

Öncelikle yazımızın başlığına bir açıklama getirelim. Oligark; "küçük ve ayrıcalıklı bir grubun iktidarda olduğu yönetim şekli" olarak ifade edilen Oligarşinin üyesi ya da destekçisi olan kişi ya da grupları tanımlamak için kullanılan bir kavramdır. Biz de halkın taleplerini doğrudan muhatap almayan, "halk ne istediğini ifade edemez, biz onlar için en iyisini biliriz" tavrında olan ve Kayseri siyasetine (perde arkasında) "yön verdiğine" inanılan azınlık, küçük bir grubu ifade anlamında biraz da dikkat çekici olarak ironik manada "Oligarklar" terimini kullandık. (Başkaca yerlere çekilmesin)

Seçime çok az bir süre kaldı. Partilerin özellikle Büyükşehir mitingleri kararsızların oylarına talip olma anlamında çok önemli.

Ak Parti Kayseri Mitingi Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Mitingin başlama saati 13.00 olarak açıklanmıştı ancak 14.00 civarı başladı.

Kulis Name adına birkaç arkadaş miting meydanına yaklaşık üç saat öncesinden geldik ve neredeyse tüm alanı dolaştık. "Kimler gelmiş, nerelerden gelmiş, teveccüh nasıl, atmosfer nasıl?" diye dikkat kesildik. Gelenlerin bir kısmı ile ayaküstü sohbetlerimiz oldu. Notlarımızı aldık ve Cumhurbaşkanımızın hitaplarını dinledikten sonra program bitiminde alandan ayrıldık. İstişaremiz neticesinde bir analiz olarak bu yazıyı kaleme aldık.

Program saati 13.00 olarak bildirildiği için o saat itibariyle meydan doldu. Cumhurbaşkanının miting alanına teşrifleri öncesinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Milli Savunma Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili 1. Sıra Adayı Hulusi Akar kalabalığa hitap ettiler.

Ancak Reis'in gelmesi gecikince sıcak hava ve kalabalıktan bunalan bazı vatandaşların alandan erken ayrıldığını gördük. Alandan ayrılanlara rağmen bir hayli kalabalıktı meydan. Cumhurbaşkanımız resmi kayıtlara göre alanda 135.000 kişinin olduğunu ve bunun bir rekor olduğunu söyledi.

Sosyal medyada, muhalif kesimlerce yayılan "Başka illerden ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalardan kişiler mitinge getirildi" iddiası var. Bizim konuştuğumuz kişilerin içerisinde il dışından herhangi kimse yoktu. "Bizi Organize'den getirdiler" diyene de rastlamadık.

Gerek meydanı dolduran kalabalık gerekse yol boyunca Cumhurbaşkanımızı sevgiyle karşılayan vatandaşlardan da anlaşılacağı üzere Kayseri Recep Tayyip Erdoğan diyor. Cumhurbaşkanımıza olan güven, muhabbet ve sevgi insanların yüzlerinden çok rahat okunuyordu.

Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını, sunumları, içerik ve vurgu yönünden son derece başarılı bulduğumuzu belirtelim. Güzel bir selamlama, 21 yıla sığdırılan 100 yıllık projelerin hatırlatılması, bundan sonraki yüzyılın hedefleri, uygulanabilir vaadler…

135 bin kişinin katıldığı Kayseri mitingini ve 1 milyon 700 bin katılımlı İstanbul mitingini, Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinglerine kıyas edersek Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini rahat kazanacağını söyleyebiliriz. Reis'e olan güven, sevgi, muhabbet ve teveccüh en üst seviyede.

Program sonunda Milletvekili Adayları anons edilerek platforma davet edildi ve 2 dakika da olsa "oy vereceğimiz" adayları görebildik. Burada şöyle bir soru geldi aklımıza: Elbette Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti aynı ancak Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmadığı, yalnızca Milletvekili Adaylarının platforma çıkacağı bir Ak Parti Kayseri Mitingi yapılsa idi katılım nasıl olurdu? Yalnızca Ak Parti için değil tüm partilerde elbette liderin, genel başkanın katılımı çok değerli ve kalabalığı ve coşkuyu artırır. Fakat Reis olmadan böyle bir miting yapılsa her halde meydan boş kalırdı.

Netice itibariyle bizim fikrimiz o ki; Kayseri'liler Recep Tayyip Erdoğan'a olan muhabbetleri ve Hulusi Akar Paşa'nın "popularitesi" ile Ak Parti'ye oy verecekler. Meydandaki Reis sevdalısı "köylülerin", samimi ve içten halkın, diğer adaylar ile ilgilendiği yok gibiydi. "Reis nerede, biz orada" düşüncesiyle, aday Ahmet olmuş, Mehmet olmuş çok da ilgileniyor görünmüyorlardı. Hal böyle olunca Reis'e ulaşabilen, Genel Merkez'e yakın, şehrin siyasetine yön verebilme kabiliyetine sahip küçük ama çok etkili bir kesimin, temsili tabirle "Oligarkların" şehre 'dayattığı" listeyi, Reis'e gönül vermiş, davasına inanmış, "Oligarklardan" habersiz samimi "köylüler" meclise taşıyacaklar.

Ne diyelim; "layık olduğumuz şekilde" yönetildiğimize olan inançla inşallah iyilere layık olmuşuzdur. Kayserimiz için hayırlısı olsun inşallah.

Şurada kaldı 1 hafta. 15 Mayıs'ta, "Oligarkların" listesinin şehirde ne kadar benimsendiğini, "Reis'e oy vereceğim ama bu listeyle Ak Parti'ye oy vermem" diyenlerin, "Her koşul ve şart altında Reis'le Ak Parti" diyenlere oranının ne olduğunu hep birlikte göreceğiz. Ümidimiz o ki, "keşke" denilmesin…

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri