KULİS NAME

Mağdurun Sesi - Kulis Name

Kıymetli okuyucu;

Kısa bir süre önce Kulis Name namıyla bir köşemiz yayına başladı. Kulis Name, Kayseri Ana Haber olarak bizlere gelen bazı ihbar, şikayet ve yardım taleplerinin neticesinde ihtiyaca binaen açtığımız bir köşedir.

Şimdilik sizlerden gelen birkaç konunun takibi dışında gündemi takip ederek önümüzdeki seçimlerle ilgili analiz, yorum ve değerlendirmelere yer veriyoruz.

Yakın zamanda yalnızca sizlerden gelen ihbar, şikayet ve yardım taleplerine yönelik yazılarımıza yer vermeyi planlıyoruz.

Efendim, Kulis Name nedir?

Kulis Name, gerek kamu kurum ve kuruluşlarında gerek özel sektörde gerek bireysel olarak hayatın içerisinde karşılaştığınız haksızlıklar, maruz kaldığınız olumsuz muameleler, baskı ve mobbingler, şahit olduğunuz yolsuzluk veya kamu zararına neden olan durumlar gibi olayların çözümünde bir nevi aracılık etmek, sesiniz olmak için açılmış bir köşedir.

Bahse konu konulardan birini yaşıyor ve Devletin ilgili resmi makamlarına ulaşamıyorsanız, ulaşmaktan çekiniyorsanız, işinizi veya pozisyonunuzu kaybetme endişesi veya tehdit, şantaj gibi sebeplerle kimseye bahsedemiyorsanız bize yazabilirsiniz.

Biz kimiz?

Kulis Name, mazlumun yanında olmayı, mağdurun kimliğini saklı tutarak sesini Devletin ilgili mercilerine ulaştırmayı ve neticede çözüme ulaşmasında köprü olmayı amaçlamış kalabalık bir istişare grubudur.

Bu istişare grubunda öğretmen, sağlık personeli, belediye çalışanı vs. memurlar, yöneticiler, kamu ve özel sektörde çalışan mühendisler, avukatlar, şehrin kadim esnaflarından kişiler ve şair/yazar gibi entelektüel isimler başta olmak üzere toplumun hemen her kesiminden şu an için 40'ın üzerinde gönüllü bulunuyor.

Biz kim ya da ne değiliz, ne yapmayız?

Gönüllülük esası ile yalnızca mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla toplum yararına faaliyet amacıyla çalışma yürüten Kulis Name olarak, polis değiliz, savcı değiliz, hakim değiliz, kanun uygulayıcı, yargı dağıtıcı da değiliz. Mağduriyetlerin "Cılız" sesini, kimseyi ifşa etmeden çözüme kavuşturmak için ilgili makamlara/muhataplara ulaştırma gayemizden başka gayemiz yoktur.

Biz gizlilik esasıyla bize bilgi ulaştıran hiçbir şahsı ifşa etmeyiz.

Hiçbir kişi veya kurumdan para, mal, çıkar talep etmeyiz.

Bize ulaşan bilgilerle Devletimizin hiçbir kurumunun yıpratılmasına fırsat vermeyiz, alet olmayız. Hatayı şahıslar yapar, Devlet bakidir, adildir.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Mobbing, baskı, kamu zararı, haksızlık, taciz vb. bir olayın bizzat mağduru veya şahidi iseniz konu hakkında varsa bilgi ve belgelerle birlikte [email protected] adresimize e-posta gönderebilirsiniz.

E-posta bize ulaştıktan sonra ön inceleme dokümantasyon ekibimiz Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında gizlilik esas olacak şekilde bilgi ve belgelerle konuyu anlaşılabilir bir dosya haline getirecek.

Sonrasında istişare ekibimizden konu ile ilgili uzman kişiler belirlenip değerlendirme yapacaklar.

Değerlendirme neticesinde somut bir durum varsa genel istişare grubunca detaylı inceleme yapılarak çözüme yönelik ilgili kurum ve kişilerle irtibata geçilecek. Bu aşamada konuyla ilgili köşemizde ana hatları ile ilgili Kamuoyuna yönelik yazılarımız yer alacak. Sürecin takipçisi olup çeşitli aşamalarda yine kamuoyunu bilgilendirici yazılar kaleme alacağız.

Mağdura ve mazluma yardımcı olabilmek temennisiyle Kulis Name'nin Kayserimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla…

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri