VEYSEL EKİNCİ

İsrail Ağzıyla Konuşanlarla Hangi Ortak Paydada Buluşacağız?

İSRAİL AĞZIYLA KONUŞANLARLA HANGİ ORTAK PAYDADA BULUŞACAĞIZ?

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı kutlanıyor. Bağımsızlığımızı hep beraber kutlayalım; ama dinime, atalarıma saldırarak değil!

 Dünya hayatımın, yaşam amacımın hedeflerini belirleyen dinime saldırırsanız; sizinle Cumhuriyet ortak paydasında buluşamayız, ortak duygu taşıyamayız.

Hiç bir zaman milli olmayan, her türlü milli hareketimizde ülke çıkarları aleyhinde değerlendirmeler yapan, eylem ve söylem geliştiren CHP ile, sahte olarak, ne cumhuriyeti kutlayacağız?

 Devlet aleyhine çalışan, hareket eden bir CHP, Cumhuriyete sahip çıkacak, sahiplenecek, kutlamalar yapacak; Atatürk'ü kendine maske yapacak, itibar kazanacak; yemezler!

  Türkiye'nin Suriye, ırak, Libya gibi bizi direkt ilgilendiren, terör yuvalarının bulunduğu, ülkemizi bölmek için hazırlıklar yapılan yerlere askerlerimizin gitmesi ile ilgili tezkereler de, pkk partisi  Hdp ile ortak hareket ederek hayır diyen  bir CHP, bu Cumhuriyetin sahibi olacak! Hadi oradan...

  Ülkesini işgal eden, halkını öldüren, hapislerde çürüten, kadınlara tecavüz eden; yetmedi 2,5 milyon insanı dar bir alana hapseden, dünya ile irtibatını kesen katil, terörist İsrail'e direkt terörist diyemeyen  bu insanların, İsrail zihniyetinden farkı olur mu?

Ulan HAMAS kim? Hamas ülkesini, toprağını, namusunu, dinini korumak için, aynı toprakların insanlarının oluşturduğu direniş ordusu... Aslında Gazze' nin resmi ordusudur.

 Gazze bir devlettir tıpkı Kuzey Kıbrıs, Libya, İsrail gibi.

Dünya ülkeleri tarafından tanınmasa bile bir devlettir.

 Sayın Erdoğan'ın " Hamas bir terör örgütü değildir, mücahittir, ülkesini savunuyor" demesi ile beraber, her zaman olduğu gibi ilk tepki CHP den geldi ve Hamas terörist bir örgüt ifadesini kullandılar.

 İsrail'in bu katliamına elbette bir şeyler diyecekler, ama yanına Hamas'ı katarak  kınayabiliyorlar.

 Hamas  bir şekilde direnişi başlatmak zorundaydı. Hemen her gün şiddeti artan baskı, işgal, talan , tecavüz, mekan gaspı yapılıyordu İsrail tarafından.

İsrail'deki iç karışıklıklar, gösteri, iç düzenin bozulmuş olması uygun bir zamandı ve bu şartlarda patladılar. Muhakkak bir gün patlayacaktı, gerilen, şişirilen, bastırılan bu balon .

  Hamas'ın sivil ayrımı yapamamış olması, sivilleri bombalaması  kabul edilemez.

 Bu itirazımızı da  ifade etmek durumundayız.

Çocuk, kadın, yaşlı, hasta ayrımı yapmadan soy kırımı yapan katil İsrail'e karşı hep beraber ortak tepki gösterirsek, cumhuriyetin ortak paydasında buluşabiliriz.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri