Veysel Ekinci

Hamaset ve Kurusıkı

Müslüman Türk toplumu olarak değerlerimizin yok olması, ortadan kaldırılması, bu kutsal degerlere saldırılması karşısında yaptığımız en başarılı tavır; hamaset ve kurusıkı davranışlarıdır.
Yani slogan, propaganda,ergen tavırları, kabadayı kükremeleri cinsinden , savunma mekanizmaları geliştirmektir.
Yakarız, yıkarız, canımızı veririz, başımızı koyarız  şeklinde mafyavari söylemler...
Öncelikle, bir müslüman türk olarak davan nedir? Davayın temel öğretileri, amacı, varmak istenilen hedefin nedir, sen ne yapmak istiyorsun? Savunduğun değerlerine ne kadar vakıfsın, ne kadar içselleştirdin? Asıl üzerinde durulması gereken bunlardır.
Birey  ya da toplum olarak hamaset, yani altı doldurulamayan, boş sözlerle galeyana gelmek, boş kükremeler, yüksek sesli slogan üretmek ve söylemek; kuru biat etmek, akıntıya kapılmak toplumu bir kanser gibi sarmıştır.
Bu söylemler zamana ve şartlara göre değişken olabilmektedir.
Yıllarca , Ayasofya açılsın, başörtüsü serbest olsun, askeriye dahil din dersleri konsun, bir şekilde faizden kaçanlar için kar payı sistemli kurumlar gelsin, okullarda katsayı haksızlığı kalksın,İmam- Hatip okulları  ve Kur'ankursları daha çok açılsın diye bağırdınız, gösteri, eylemler yaptınız...
Türkiye kendi silahını yapsın, tıp alanında ilerlesin, onurlu bir dış politika izlesin,  ABD ve İsrail'e karşı cesur olsun, savaşmaktan çekinmesin; şahsiyetli bir dış politika izlesin şeklindeki hedefleri  sürekli dillendirdiniz.
Taki, Sayın Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında  bu  hedefler bir bir gerçekleşene kadar..
Ne oldu bu hamaset cellatlarına derseniz; sonuçtan pek memnun gözükmediler. Kendilerinin gerçekleştirmesini daha uygun buluyorlar. Boş söylemlerle sonuç elde etmelerinin imkansızlığını  onlar da gayet iyi biliyorlar. 
Hırs, ego, hasetlik, kıskançlık  ön plana çıkıyor.
Mesela, yaklaşık bir asırdır açılmasını büyük hedef olarak  belirleyenler; Ayasofya açıldıktan sonra sus- puslar. Son anlara kadar İstanbul sözleşmesini dillerine pelesenk edenler; Başkan'ın bir imzasıyla iptal edilince yine dilsiz ve sagırdırlar.
Ellerinden emziği alınmış çocuk gibi davranış sergiliyorlar.
Öyle ya, tüm hamasi ve kurusıkı  argümanları ellerinden alınmış, şaşkına dönmüşlerdir.
Şu anda yeni bir slogan buldular; Mescid-i Aksa'da İsrail'in uyguladığı işgal ve katliam girişimi...
Kuyruklarını arkalarına sıkıştıran kukla Arap liderlerinden gık çıkmazken, sadece Başkan Erdoğan'ın  çabası, çırpınması, hamlesi  taktire şayandır. Başka dert edinip çaba gösteren de yok maalesef.
Bu arada, bu çabalardan memnun olmayanlar da var. Sözle olmaz, müdahale, savaş yapmak lazım gibi  kışkırtıcı söylemler  duyuluyor. 
Şartlar belli, konjonktür belli, zamanın gerçekleri ortada. Yapılabileceklerin en iyisi yapılmaya çalışılıyor; köstek olmak yerine destek olun!
Ah slogan toplumu! Hamaset, davasını köreltmiş, gerçeği örtmüş, gerçeklerden uzaklaştırmıştır. 
 İnandığımız ve savunduğumuz dinimizden bihaberiz. Şart ve rukunları bilinmiyor. Bilmediğiniz dininizi nasıl yaşayacaksınız, uğrunda nasıl mücadele edeceksiniz?
  Bir örneği gözler önüne sermek gerekiyor: Sosyal medya da sokak röportajları yapılıyor, "gusül abdesti" soruluyor; alınan cevaplar içler acısı! 
 Yediden yetmişe, verilen cevaplar tüylerimizi diken diken ediyor. Bu toplum, daha gusül abdestini bilmiyor. Verilen cevaplar da içler acısı. Müslüman değilim, inancım yok, o da ne, bilmiyorum, ben başka ülkede yaşıyorum, banyo yapıyorum, git hocalara sor, işim var türünden cevaplar veriliyor.
‌ Bu dinin savunucusu rolünde olanların çoğu da bu konularda cahil. Onlar için slogan,  kuru söylem, propaganda, yalancı rüzgara kapılma ön planda.
‌Hamaset balonuyla uçuyorlar, sahte rüzgarlara yelken açıyorlar. Bir başkası, sizin savunduklarınızı gerçekleştirince de mutlu olmuyorsunuz. İnşallah Mescid-i Aksa konusunda da başarı sağlanır. Tabi ki siz bundan da hoşnut olmazsınız.
‌ Bari gölge etmeyin, engel olmayın, sahte davacı olmayın!
‌ Daha gusül abdestini bilmeyen, çok sayıda cenabet gezen insanların var olduğu bir toplum  var. Bunları dert edinin!
‌ Hamaset ve kurusıkı acizlerin, cahillerin silahıdır. Hedefe ulaşmayan mermi ile doludur.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri