VEYSEL EKİNCİ

İki Virüs Birden!

İKİ VİRÜS BİRDEN!

         Toplum, hatta tüm insanlık olarak, corona virüsünden etkilendik. Ayrım yapmadan, herkesi etkisi altına alıp, önlem almaya ve çareler aramaya sevk etti.

         Dünyada hep beraber yaşadığımızın farkına vardık. Nemelazımcılık iflas etmiş oldu böylece.

         Türkiye'deki bir kesimin, İkinci bir hastalıkları daha vardır ki, coronadan daha şiddetli. Bir kez daha anlaşıldı ki, bunlar dindara, Müslümana düşmandırlar. Aslında Cumhurbaşkanı'na düşmanlıkları da Müslüman olduğu içindir.

         Böyle kritik bir zamanda bile, dine, umreciye, imamlara, başörtüsüne saldırmaktan geri durmuyorlar.

         Maazallah, bu mücadelede bir zafiyet olsa, pusuda bekliyorlar. Planları hazır, Tayyip Bey'i götürmek için.

        Gerçekten iyi niyetli olarak, İslam ne diyor, neyi istiyor, ne öneriyor, nasıl bir hayat, nasıl bir sosyallik, bir modernlik sunuyor, bir bakın. Bundan sonra sizinle daha kolay anlaşabiliriz.

        Çünkü tamamen önyargılı, şartlanmış, kulaktan dolma, yüzeysel bilgilerle yaklaşıyorsunuz. Böylece bu konularda cahil ve habersiz olduğunuz, söylemlerinize ve hareketlerinize de yansıyor. Saldırgan, aşağılayıcı, karalayıcı bir tavır sergiliyorsunuz.

        Ya da öğrenmişlik seviyeniz, kimi Müslümanım diyen, belirli kisve, söylem ve davranış biçimi sergiliyen kişilerden yansıyan izlenim kadardır. Bu kişilere bakıp gözlem yaparak değerlendirme yapmak da ayrı bir cehalettir.

       Her türlü öğrenme imkânının olduğu, gerçek bilgilere ulaşmanın çok kolay olduğu bir çağda, bilgileri kaynaktan almamak da ayrı bir cehalet örneğidir.

       Mesela, insan sağlığı açısından bu din, bizlere neleri söylüyor, bakmaya çalışalım.

      1400 küsur seneden beri kendisinden önce gelen dinlere de atıf yaparak, bu kâinatın bir yaratıcısının olduğu, her şeyin O'nun bilgisi dahlinde meydana geldiğini, öncelikle tevekkül edip, sebeplerine ve çarelerine sabırla, başvurmak gerektiğini;

       Yaratılış gayesini ve hedeflerini bilerek, Mevla'ya teslim olarak, yüksek moral, huzur ve ruh dinginliği sayesinde stres ve depresyondan uzak kalındığını;

      İbadetlerin, maddi- manevi sağlık kazandırdığını;

      Namaz da insan için gerekli ruh zenginliği, disiplin ve sağlıklı spor faaliyetlerinin olduğunu;

      Oruçla, ölçülü, dengeli yenilmesi gerektiğini ve sabrı;

      Her namazdan önce diş temizliğini, her yemekten önce ve sonra el yıkamayı, sigara, içki, vahşi hayvan eti yemenin yasaklandığını;

      Zekât vererek, fakirlerin gıdasızlıktan hasta olmaması gerektiğini;

      Bedenin, görünen ve görünmeyen yerlerinin temizliğini ve bakımını, vücutta ve elbisede pislik miktarı artarsa ibadetin olmayacağını;

    “Bir yerde, veba varsa oraya girmeyin, orada bulunanlar da çıkmasın” hadisini hatırlattığını....

     Bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi, bir insanın hayatını kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmak gibi önemli olduğunu;

     Afedersiniz, “eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın, ondan sonra tevekkül edin“ emrini;

    “Başınıza gelenlerin birçoğu kendi ellerinizle yaptıklarınız sebebiyledir” buyurulduğunu;

      Daha bunlara benzer nice reçetelerin olduğunu bilebilmeniz için, biraz içerisine bakmanız gerekir bu yüce nizamın. Yoksa haksız bir şekilde, ruhunuz karanlıktan çıkmayacaktır.

      Tüm gerçekleri bildiği halde dine, imamlara ve diyanete kasıtlı olarak saldırmak; kin, nefret ve düşmanlıkla izah edilebilir.

      Biz yine de, kim nasıl davranırsa davransın, insanlık için sağlık ve sıhhat dileyeceğiz.

     Yardım sendendir ey yüce Mevlam.

      Beyinsizlere fırsat verme.

      Amin….

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri