ADNAN KALKAN

ŞEHİT SÜLALESİ: HENİYYE

Mü'minlerden öyle erler vardır ki, (o gün) Allah'a verdikleri sözde durdular. Öyle ki onlardan kimi adağını yerine getirdi (şehîd oldu), kimi de (şehîd olmayı) bekliyor! Fakat(onlar) hiçbir şekilde (verdikleri sözü) değiştirmediler (Ahzâb Sûresi 23).

Şehadet Bir çağrıdır nesillere, çağlara...

İslam geldiği günden itibaren sürekli adaleti, iyiliği, güzelliği tavsiye ederken şeytan ve avaneleri sürekli buna karşı çıktılar. Mantık çerçevesinde düşündüğünüz zaman “sizin iyiliğinizi isteyenle neden mücadele edersiniz ki?” Kör ideolojilerin ve saçma sapan fikirlerin eseri olanlar ya da ahiretini bırakıp dünyasını mamur etmeye çalışanlar kör, sağır ve kalbi taşlaşmışlar, sürekli İslam'la mücadele ettiler. İslam ise değil sadece dünyalarını, ahiretlerini dahi kurtarmaya çalışıyordu. Nitekim, Müslümanlar yalnız dünyaya değil ahirete kadar uzanan bir huzurun temsilcileridir.

Tarih boyunca tebliğ ve irşad vazifesinde bulunanlar, zalimler tarafından işkenceye maruz bırakılmışlardır ve işkence ile yetinmeyip şehit edilmişlerdir. İslamiyet'in bu geniş ufku Müslümanların da canını, malını, ailesini, evladını feda etmesine vesile olmuştur. Fakat bu fedakârlık öyle basit bir fedakarlık değildir. Allah kendi yolunda can verenlere “Şehadet makamı” vad etmiştir. Öyle ki cennete girdiklerinde tekrar çıkıp 10 kere daha şehit olmayı arzu eden sadece şehitlerdir. İşte Şehadet böyle yüce bir makamdır. 3 günlük dünya'yı ebedi bir saadete dönüştürme yoludur Şehadet.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri