TESBİT NAME

Savaşma ! Sabret !

Dünya yeniden şekillendiriliyor. Görünen o ki hızlandırılmış bir film yaşıyoruz.

Pandemi sürecinde  ulus devletlerin merkezi yapısı, birlikte hareket edebilme kapasitesi, olası bir dayatmada ülkelerin operasyonel kabiliyeti test edildi. Kovit 19 görevini tam manasıyla yerine getirdi. Küçük bir köy gibi sınırların çok bir anlam ifade etmediği bir dünyada, pandemi sona erdi. Oyun kurucular açısından pandemi testi ziyadesiyle netice verdi. Kontrol edilebilir ve yönetilebilir bir dünya kanaati oluştu diye düşünüyorum.

Rusya Ukrayna savaşı ile filmin sonraki bölümü devam ediyor. Ne için savaşıldığı tam anlamıyla izah edilemeyen, suni hareketliliğin ötesine geçmeyen tiyatro gibi bir savaş !?

Bu savaş ile Ukrayna dayak yerken, Avrupa Birliği’de terbiye edilmektedir. Rusya sanki Ukrayna’ya değil Avrupa Birliğine girdi. ‘’ Rusya Avrupa’yı yok etmek istiyor’’ dedi çakma kahraman Zelenski. Yaşanan krizlere bakılırsa Ukrayna’dan sonra en büyük zayiat Avrupa Birliği ülkelerine verildiği bir gerçek.

Varlığının 3 katı borçlanmış, önündeki 60 yılı kapatmış bir Yunanistan.
Küresel sermayenin kölesi haline gelmiş,  iflas etmiş bir Yunanistan.
Bütün yokluğa rağmen borçlanma ile hala silahlanmaya devam eden bir Yunanistan.
17 askeri üs ile adeta Amerika Yunanistan’a çökmüş durumda.
51. eyalet İsrail’den sonra 52. Eyalet Yunanistan olmaya giden bir süreç yaşıyoruz.

Endişem odur ki Yunanistan’ın Türkiye’ye sırnaşması perdenin 3. Bölümünü oluşturabilir.

Yükselen yıldız Türkiye, yeniden orijinal kodlarına dönmekte ve dünyada bir güç olarak kendini hissettirmektedir. Süreç Türkiye lehine işlemektedir. Ancak krizlerle boğuşan bir Avrupa, güçlü bir Türkiye ile Yunanistan üzerinden çatıştırılma süreci bizi bekliyor. Böylece hem AB, hem Türkiye dünyanın jandarması tarafından terbiye edilmiş olacak. Bu durum planlanan filmin 4. perdesi olabilir.

Tabi ki plan bu. Ancak Büyük Türkiye İmparatorluğu olarak biz bu oyuna gelmemeliyiz. Olası bir Yunanistan savaşı oyununa gelmemeliyiz.

Suriye ve ırak cephesini sağlam tutmamız bizim için yeterli. Suriye ve Iraktaki başarılı bir Türkiye, batıdan açılacak bir cephe ile bambaşka bir yöne evrilebilir. Rusya’nın düştüğü duruma düşebiliriz Allah korusun.

  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri