TESBİT NAME

Akparti Listesi-Hulusi Akar-Ayşe Böhürler-Şaban Çopuroğlu

Akparti Listesi-Hulusi Akar-Ayşe Böhürler-Şaban Çopuroğlu

AK Parti 28 sekizinci dönem milletvekili aday listesinin yeni isimlerle karşımıza çıkması sürpriz olmadı. Elbette herkesi %100 memnun etmek gibi bir durum söz konusu olamaz.

Kadrolu, eskimeyen, neredeyse vekil olarak ömürlerini hitama erdireceklerine inandığımız milletvekillerimiz ve bakanlarımız listede var olsalardı, sağır sultanın bile duyduğu “oy vermeyeceğiz “ dillendirmeleri Ak Partiyi zora sokacaktı. Eski AK Parti vekillerinin emri vaki ile bir önceki dönem gibi listeye konmuş olması intihar gibi bir şey olurdu zaten.

Ekarte edilmesi gereken aday adaylarını devre dışı bırakma programı olan temayül yoklaması, her ne kadar renkli geçmiş olsa da formaliteden öteye gitmeyen bir organizasyondu. Temayül yoklamasına katılmayan aday adaylarını milletvekili listesinde görmek ne kadar  inandırıcı bir durum ? ( Hulusi Akar, Ayşe Böhürler, Sayın Bayar Özsoy ). Temayül yoklamasında parti kadrolarına “siz ne yaparsanız yapın, biz adamlarımızı böyle listeye çakarız” şeklinde konuşmalar kulağımıza kadar geldi. Gerçekçiliğini, inandırıcılığını kaybetmiş bir organizasyon neden yapılır ki ? Yapılmasa daha iyi olur.

Milletvekili listesine gelince elbette süprizler vardı. Olumsuz yorum yapanlara katılmadığımı belirterek, nevi şahsına münhasır bir tarzı ile Kayseri gibi zor bir ilde başarılı bir AK Parti il başkanlığı yapmıştır. Şaban Çopuroğlu aday adayı olmamasına rağmen listede yer aldı. Çopuroğlu’nun olmadığı bir milletvekili aday listesi takla atmaya namzetti kanaatimce. Ve öyle de oldu.  Kayseri’nin çoklu dengeleri arasında başarılı bir Ak Parti İl Başkanlığı süreci yönetmiş olan Şaban Çopuroğlu, mevcut dengelere yeni bir odak daha eklediğini tescillemiş olarak milletvekili olmayı çoktan hak ettiğini düşünüyorum.

Bir diğer sürpriz Ayşe Böhürler oldu. Aslında camia olarak tanıdığımız, bildiğimiz bizden birisi Ayşe Hanım. Mazbut bir duruşla yıpranmadan ve uzun solukla ekranlarda yerini almış birisidir. TV NET te hala program yaptığını biliyorum. Kayseri’nin kadın vekil konusunda talihsizliği üzerine acaba yine ‘’eyvah’’ dermiyiz diye düşünürken Ayşe Böhürler hanım kurtarıcı gibi listeye girdi. Ayşe Böhürler’in Kayseri’nin alışık olduğu siyasetçi tarzının dışında bir çizgi ile yürüyeceği kanaatim var. Donanımı bağlantıları, ailesinin siyasetteki geçmişi Kayseri siyasetine bambaşka bir pencere açacak ümidindeyim. Kayseri’liler Ayşe Böhürler hanımı tanıdıkça daha çok sevecekler ve iyi ki listeye girdi ve vekil oldu diyecekler. Bundan eminim. İnşaallah yanılmam.

Hulusi Akar konusunda herkes gibi düşünmüyorum. Listede olmayabilirdi. Başarılı bir Milli Savunma Bakanlığı süreci oldu. Bakanlığa devam etmeliydi. Çünkü asker - siyasetçi denklemi bizim için zor ve nazik bir alandır. Bu denge Hulusi Akar ile iyi kurulmuştu. Başarılı bir bürokrat başarılı bir siyasetçi olamayabiliyor. ( Örneği Şükrü Karatepe, Ahmet Davutoğlu vs. )

Hulusi Akar vekilimiz seçim çalışmalarını omuzladı götürüyor. Paşadan başka kimse konuşmuyor. Paşa da bir siyasetçi gibi değil, bakan gibi, paşa gibi konuşuyor. Teknik anlamda seçim önü olunca bazı şeyleri yazamıyorum, seçimden sonrada vekil olunca yazabilecekmiyim, bilmiyorum. Ama şu kadarı ile yetinmek istiyorum.

1- Aday tanıtım toplantısında ‘‘ karnımız aç, zamanlama doğru olmamış ‘’ diyerek konuşmasına başladı. Böyle bir ortamda teşkilat programında teşkilatın organizasyonunu eleştirerek konuya girmesi doğru olmadı. Sonra da mikrofonu bırakmadı. Konuştukça konuştu, konuştukça konuştu. Tabii ki bizlerde 5 dk lık mesafedeki evlerimize iftara yetişememiş olduk.

2-Hulusi Akar’ın Kayseri Üniversitesinde ‘’Ermeni Meselesi Üzerine‘’ konulu verdiği konferansta kurduğu cümle basında farklı yer aldı. Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa Hoca, dinamik günceli kovalayan bir iş tutuş tarzı ile sıradışı başarılı bir Rektörlük görevi yapıyor olmasına rağmen üniversite içerisinde aktif muhalif bir cephe var ve boş durmuyorlar. Bunu herkes biliyor. En ufak bir olumsuzluğu kurum dışına pazarlama kabiliyeti olan bu muhalif grup mevzuya duyarsız kalmamış. Hulusi Akar , Recep Bulut’a öyle bir pas açmış ki, Recep Bulut’ta gerekeni yapmış tabi ki. Sözkonusu  köşe yazısında Rektör Kurtuluş Karamustafa’ya yüklenirken ; “ Allah var, “jest” yapma istediği Hulusi Akar, daha kürsüye çıkar çıkmaz, “dakka bir, gol bir” misali, “Aslında ben bu konferansı bu seçim zamanı vermekten pek yana değildim. Ancak Sayın Rektörümüz ısrar edince kabul etmek zorunda kaldım!” diye evsahibine okkalı bir gönderme yapmaktan da geri kalmadı!

Her ne kadar evsahibi böylesi bir siyasi propaganda döneminde iktidar partisinin birinci sıra milletvekili adayını üniversitesine davet edip siyasi propaganda yaptırmaktan rahatsızlık duymamış ise de misafir rahatsızlık duymuş! “

Bu iki örnek üzerinden bu kısmı artık kapatmak istiyorum. Hulusi Akar artık paşa gibi, bürokrat gibi, bakan gibi değil vekil gibi, bir siyasetçi gibi davranmalı ve konuşmalıdır. Ve unutmamalıdır ki siyaset hataları affetmiyor…

Diğer adayları bir sonraki yazıma bırakıyorum. Kalın sağlıcakla.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri