Müfit Furkan

Müslümanlığımızın Saflık Derecesi Nedir ?

Müslümanlığımızın saflık derecesi nedir?
Sosyal medyayı aktif kullanan biri olarak mümkün mertebe Müslümana yakışır tarzda paylaşımlar yapmaya gayret ediyorum. Kimi zaman bir Ayet-i kerime ve meali, kimi zaman bir Hadis-i Şerif, kimi zaman Allah (cc) dostlarının güzel sözleri, kimi zaman iman hakikatleri, kimi zaman da Allah’ın (cc) emir ve yasaklarına uymayı hatırlatan  -başta nefsime- yazılar. 
Tabi nefsimize hoş gelmiyor bazen. Hepsi “Müslüman” olan sosyal medya arkadaşlarımızdan yine bu sosyal mecralarda gelen tepkilerden bazıları şöyle;
“Abi, namaz hakkındaki paylaşımını gördüm, haklısın da kılan var kılmayan var, Allah (cc) ile kendi arasında(!) sana ne? Böyle şeyler paylaşmasan”
“Tamam, sünnet amenna da sağ elle yemek, sağ ayakla girmek filan(!), takılmayın böyle şeylere, millet uzaya gidiyor”
“Paylaşımlarınızı beğenerek sizi takip ediyorum, ancak tesettür hakkındaki yazı biraz ağır olmadı mı? ‘Tesettür; yalnızca bedenin örtülmesi değildir, erkeklerin ve kadınların gözlerini haramdan sakınmasıdır’ demişsiniz. Bakmakla ne olacak canım, göze yasak mı koydunuz? Bence tesettür filan hikâye(!) insanın kalbi temiz olacak.”
“Ya hu kardeş; ‘piyango haram’ yazmışsın. İyi de kahvehanede parasına kumar oynamıyoruz ya, verdiğimiz 50-100 lira anca. Hem piyango olayında alan herkes razı olduğu için günah olmaz(!). Hadi diyelim ki bana çıktı, onlarca fakire yardım edeceğim belki, sevabıma engelsen ne olacak?”
“Abi; ‘yılbaşı kutlamak Müslümana yakışmaz’ nedir ya? Ailece tombala oynayınca gâvur mu olacağız? İki müzik dinlemenin ne sakıncası olabilir ki? Dansöz çıkınca kanal değiştiriyoruz zaten. Bence o paylaşımı kaldır sen, bu kadar radikal olma.”
“… ‘kredi ile araba alma Müslüman kardeşim’ diye kendince fetva vermişsin. Ver o zaman parayı da alalım arabayı. Hangi devirde yaşıyorsun? Eee, o zaman kredi kartı da kullanma, bankadan maaş da alma! Çağın gereklerine uyacaksın.”
“Hacca bir kere gittiysen tamam. İkinciye, üçüncüye gidip Araplara para kazandıracağına şurada bir fakire yardım et. Bu daha sevap.”
“Enflasyon oranında faiz günah olmaz bence. Şimdi diyelim ki; 100.000 liram var, 1 yıl sonra aynı 100.000 liraya aynı evi, arabayı alamıyorsun. Enflasyon yüzde 10 ise o kadar faizden bir şey olmaz. Çocuklarımızın rızkı erimesin maksat. Ha, enflasyondan fazlasına ben de iyi demem.”
“Üstad; sistem böyle. Bizim oğlanı işe aldırmak için vekille görüştüm geçen. Olacak o kadar, torpilsiz iş yürümez bu devirde.”
Her bir günahta/haramda kendimizce bir kılıfımız var maalesef. Biz nasıl bu hale geldik? Günah işlemek başka, günahı hafife almak, haramı helal görmek başka. Allah’ın (cc) emirlerini yerine getirmeyen en azından ileri geri konuşup da tövbe kapısını kapamasın.
Müslümanlığımızın saflık derecesi nedir? Namazsız, tesettürsüz, Sünnet-i Seniyye’yi hafife alan, piyangoyu meşru gören, yılbaşı kutlayan, krediye alışmış, mahremiyet hassasiyetini yitirmiş, ibadetleri gereksiz(!) gören, faize normal diyen, menfaatine uyduğunda adam kayırmayı sıradan sayan bir Müslüman olur mu? Müslüman isek, Müslümanca yaşamak ve birbirimize destek amacıyla hata ve kusurlarımızda usulünce, kırmadan, rencide etmeden birbirimizi uyarmak zorundayız. Benim bir yanlışımı görüp de Allah (cc) rızası için beni uyarmayanda hakkım vardır.
Ey Müslüman (en başta nefsim)!
Müslüman, namaz kılmak zorundadır.
Müslüman, tesettüre riayet etmek zorundadır.
Müslüman, Sünnet-i Seniyye’yi hafife alamaz.
Müslüman, kumar oynayamaz, piyangoya helal diyemez.
Müslüman, yılbaşı, noel kutlayamaz.
Müslüman, faizi hoş göremez.
Müslüman, adam kayırmayı normal sayamaz.
Müslüman, kul hakkı yiyemez.
Müslüman…..
Müslüman; Allah’a (cc) abd ve asker, Hz. Muhammed’e (SAV) ümmet olmakla, Allah’ı (cc) –esma ve sıfatları ile- görmek ve göstermek ve Resulünün (SAV) Sünnet-i Seniyye’sine ittiba etmekle, İmanın ve İslam’ın şartlarını yerine getirmekle, farzları yapmak ve kebairi terk etmekle mükelleftir.
Yazdığımız Hak, söylediğimiz Hak, yaşadığımız Hak olmalı. Allah (cc) bizleri hakiki birer Müslüman olma şerefine eriştirsin. Bizlere Rıza-yı İlahi’yi kazandıracak akıl, fikir, şuur versin. Müslümanlığımızın saflık derecesini artırsın. Âmin.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri