Müfit Furkan

Kadim Şehir Kayseri ve Absürt Rögar Kapakları

Kadim Şehir Kayseri ve Absürt Rögar Kapakları

Kayserimiz her yönüyle kadim bir şehir. Köklü bir geçmişe, çok eskilere dayanan bir medeniyete sahip, pek çok uygarlığa beşiklik etmiş, her karışı buram buram tarih kokan bir şehir. Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kayserimizde ülkemizin ilk uçak fabrikası kurulmuş, ardından demiryolu ağları yaygınlaşmış, 1950’lilerde sanayi sitelerinin yapımına başlanmış. 1935’te Sümer Bez Fabrikasının kuruluşu ile başlayan atılımlarla da Cumhuriyet Dönemi’nin en önemli ticaret merkezleri arasında yer almış şehrimiz.

Kayserimiz bugün önemli cazibe merkezlerinden biri. Organize Sanayi Bölgeleri, dünya çapında markalaşmış şirketlere ait yüzlerce devasa fabrikaları barındırıyor. Başta köklü Erciyes Üniversitesi olmak üzere 4 Üniversite ile bilimin odağında bir öğrenci şehri. 1607 yatak kapasiteli Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kayseri Şehir Hastanesi, yılların tecrübesi ile hizmete devam eden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastaneleri, Diş Sağlığı Hastaneleri, özel hastaneler, klinikler, sağlık merkezleri ile Sağlık Turizminde de önemli bir yere sahip. Erciyes Kayak Merkezi, yeni pistleri ve tesisleri ile Ülkemizin en büyük, en gözde kayak merkezleri arasında. Hâsılı eğitimden sağlığa, sanayiden spora birçok alanda öncü, yenilikçi, modern bir tarzda hızla gelişen örnek bir şehir Kayserimiz…

Hal böyle olunca bu koca şehrin alt yapı ve üst yapılarının da aynı hızda gelişmesi, yenilenmesi, sorunsuz, sürdürülebilir bir şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Ve bu dizayn içinde de ulaşımın, yani yolların ayrı bir önemi var.

Peki, örnek şehir Kayserimizin yolları da örnek mi? Şehrimizin ana hatlar dahil birçok yolunda absürt rögar kapakları çok bariz şekilde yapılan birçok hizmeti gölgeliyor. Rögar kapağı uygulamasını maalesef beceremiyoruz. Yol boyunca tak, tak, tak… Amacım birilerini ya da ilgili kurumları karalamak değil, aksine yaptıkları onlarca güzel hizmeti ve milyonlar liralık yatırımları “değersizleştiren” bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Biraz dikkat edilse, önem verilse yol ile aynı hizada, sıfır kotta mis gibi yapılabilecek rögar kapakları küçük gibi görünse de umumu ilgilendiren büyük bir mesele.

Her gün onlarca aracın süspansiyonuna, lastik/jantlarına zarar veren, zaman zaman da çukuru veya tümseğinden kaçan araçların kazaya sebep olduğu bu absürt rögar kapaklarının yol ile aynı seviyede yapılması çok zor olmasa gerek. 

Yol, medeniyet olduğu gibi yol üzerindeki hatalar da medeniyetsizliktir. Yollardaki bozukluklar sadece absürt rögar kapaklarından ibaret değil tabi. Tekniğine uygun yapılmayan yamalar, tramvay rayları ile karayollarının kesiştiği geçişlerdeki çukur/tümsekler, araçların jantlarını hissetmemize sebep olan dağımsı kasisler, zemin iyileştirmesi iyi yapılmadığı için yaylanarak gitmemize sebep olan, sinüs dalgası şeklini almış yollar…

Örnek olarak; İpeksaray AVM’nin önünden Mimarsinan Köprülü Kavşağına kadar sol şeritten bir gidin bakalım, ya da Harikalar Diyarından köprülü kavşağa gelin, oradaki rögar kapaklarının rahatsız ediciliğini net bir şekilde hissedeceksiniz. Benzer şekilde Altınoluk istikametinden şehre gelirken asri mezarlığa paralel yolda sağ şeritten bir gidin, yaylanarak. Hakeza Hulusi Akar Bulvarında da rögar kapaklarından slalom ile kaçanları göreceksiniz.

Şehrin yöneticileri makam araçları ile geçerken bu yollardan rahatsız olmuyorlar mı? Belki de makam şoförleri yolları ezbere bildikleri için bozuk yerlerden geçmemeye gayret ediyorlardır kim bilir?

Yazı normalde burada bitecekti. Ancak Müfit Furkan’ı tanıyanlar “rögar kapağından siyasete nasıl bağlayacak” diye beklemişlerdir. Öyleyse iki kelam daha edelim, bitirelim.

Milyonlar lira harcanarak yapılmış düzgün bir yoldaki çukur rögar kapakları yolun ahengini bozup menziline ulaşmayı güçleştirdiği gibi; siyasette de bir dava, bir şuur ile halka hizmet için Hakk yolda ilerleyenler, yakınında olup da yanında olamayan bazı “çukur” şahsiyetler yüzünden ahengini yitirip hedeflerine ulaşmada güçlük çekebilirler. Her iki durumda da “çukurları” bertaraf etmek gerekiyor. Yol ile aynı seviyede rögar kapağı yapmak kadar önemlidir aynı “Milli Görüşe” sahip olanlarla yol yürümek.

Yolunuz açık olsun efendim…

1 Yorum

esenyurt

esenyurt

05 Mart 2023
kutsal çukurlar... asvalt döküldü. artık çukurlardan kurtuldum diye çok sevindim. sevincim 2 gün sürdü. kutsal çukurlar itina ile yeniden açıldı. değişen bir şey olmadı...

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri