Divit Ucu

Yunanlıları Denize Döktük ama Zihniyetlerini Dökemedik!

YUNANLILARI DENİZE DÖKTÜK  AMA ZİHNİYETLERİNİ DÖKEMEDİK!

İzmir’de cami hoparlöründen Çav Bella çalan zihniyetin, bu yıl 98. kutlanacak olan Yunanlıların denize dökülmesinin yıl dönümünde,  Anadolu’yu işgal edenlerden hiçbir farkının olmadığı ortaya çıktı.

Özellikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıl dönümünde bu hareketin yapılması, Atatürk ve kahraman Türk Ordusu’nun vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesi ruhu ile hiç bağdaşmıyor.

Binlerce şehit verilen mücadele, sen dini değerlerine, örf ve adetlerine karşı gel, zil zurna sarhoş olana kadar içki iç, her türlü hayâsızlığı yap, devletine kafa tut diye verilmedi.

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu saygısızlığı yapanları gerektiği şekilde cezalandıracaktır. Buna kimsenin şüphesi olmasın.

BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) bir hadisi şerifinde ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’ buyurarak bizleri daha çok sarılma, birlik ve beraberliğimizi koruma konusunda asırlar önce uyarmış.

Peygamberimizin bu hadisi şerifine uygun olarak çalışan belediyelerimiz Kayseri için yapılacak olan projeleri de birlikte gerçekleştirmeye çalışıyor.

AK Parti Genel Başkanı Mehmet Özhaseki, Ramazan ayında dikkat çeken çalışmalarla sahura kadar önce ilçe belediyelerin projelerini ardından da haberlerde okuduğunuz üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve ekibi ile bir toplantı yaptı.

Kayseri’deki belediyecilik anlayışında bir ekol olan Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı konuşmasında, Başkan Memduh Büyükkılıç için ‘Atom karınca’ diyerek büyük projelerin üstesinden geleceğini söyledi.

Özhaseki’nin altını çizdiği bir başka ve önemli konu ise belediyeler arasındaki birlik ve beraberlikti. Kayseri dışındaki diğer büyükşehir belediyelerinde yaşanan uyumsuzluğa dikkat çeken Özhaseki, yapılan işlerde sürekli tartışmaların olduğunu, ancak Kayseri’deki birlik ve beraberlik ile çalışmalarda bir uyum olduğunu, bunun da yapılacak olan projelere etki ettiğini söyledi. Gerçekten de Kayseri bu birlik ve beraberliğin meyvelerini büyük hizmetlerle alıyor.

HERŞEYİN KIYMETİNİ KAYBEDİNCE ANLIYORUZ

Allah-u Teala kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in birçok ayetinde insanın nankör olduğuna dikkat çekiyor. Örnek olarak, “Sebe Suresi, 17. ayet: Böylelikle nankörlük etmeleri dolayısıyla onları cezalandırdık. Biz (nimete) nankörlük edenden başkasını cezalandırır mıyız?”

Koronavirüs ortaya çıkana kadar insanlar ne sağlıklarının kıymetini, ne ailesinin kıymetini, ne camide cemaat olarak namaz kılmanın kıymetini, ne sokağa istediği gibi çıkmanın ve rahatça dolaşmanın ne Arefe’nin heyecanını ne de bayramın, bayramlaşmanın kıymetini bildi.

Yaklaşık iki aydır dünyayı ve ülkemizi saran koronavirüs belası nedeniyle camiler ibadete kapatıldı, 11 ayın sultanı Ramazan ayında teravih namazlarının o maneviyatı hissedilemedi. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, evlatlarımızı göremedik.

Virüs tedbirleri nedeniyle Ramazan Bayramı namazı da kılınamadı ve sevdiklerimizle birebir bayramlaşamadık.

Evet, ben gerçekten kendi adıma Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de birçok yerde dediği gibi nankörlük ettim. Yarabbi, bizi affet. Sen affedicisin, affetmeyi seversin. Bizi de affet.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri