ADNAN KALKAN

DİZİ TERÖRÜ AİLE VE İNANÇ MEDENİYETİMİZİ YIKIYOR

Bir taraftan Gazze'de terörist İsrail'in yaptığı katliama dikkatimizi verirken diğer taraftan her yaştan neslimizin değerlerini, inançlarını kurşuna dizen dizi terörünü gözden kaçırıyoruz. Türk! dizilerinin estirdiği inanç ve değerler terörü maalesef İsrail'in ve PKK'nın teröründen geri kalır yanı yoktur.

Her toplumun yıllarca birike gelmiş değerleri vardır. Maddi ve manevi unsurlardan oluşan bu değerler, toplumun kültür kodlarını oluşturur. Aidiyet ve toplumsallaşma da bu kültürün temel unsurlarındandır. Kendi kültürlerine yabancılaşan ve kendi toplumundan uzaklaşan insanların bulunduğu devletler ve medeniyetler, yabancılaşmanın etkisiyle yıkılmıştır. Yabancılaşma tarihsel süreçte yıkımlara sebep olmuştur.

Bugün yabancılaşmanın en temel sebeplerinden biri sosyal medya ve dizilerdir. Ahlak ve maneviyattan uzak olan diziler kültürümüze ve değerlerimize savaş açmış, milli ve manevi değerlerimizi ayaklar altına almış, özellikle manevi değerlerimize karşı savaş açmış durumdadır. Eminim bu şekilde Japonya'da ya da Amerika'da ya da başka bir devlette kendi kültürüne, inancına değerlerine savaş açan tek bir dizi yayınlansa, oyuncuları, senaristleri, yapımcıları idama kadar götürülür. Nedense Türkiye'de, özellikle Cumhuriyetten sonra kendi değerlerine savaş açan yapımcılar ve senaristler türedi. Artık batıya yaranmak için midir, aşağılık kompleksinden midir ya da bilinçli bir Siyonist politikanın aleti olmak mıdır, bilmesem de! bu topluma savaş açmış durumdadırlar.

Dindarların sessizliği ve bazen de müspet hareketi, bu din ve millet düşmanlarına cesaret veriyor. Diğer taraftan radyo televizyon üst kurulu diye bir denetim mekanizmamız var. Fakat nedense bir türlü bu dizileri yeterli ölçüde görmüyor. Elbette burada şahısları itham edecek değilim. Lakin, mafyayı ön plana çıkarıp gençlerimizi özendiren; kaçakçılık, uyuşturucu ve haram para kazanmaya yönlendiren, devleti ve emniyeti aciz gösteren ve hatta işbirliği yapıyormuş gibi gösteren, vatandaş nezdinde devleti itibarsızlaştıran dizilerin yayınlanması asla kabul edilemez.

Ecdadımıza hakaret senaryosu içerikli sözde tarihi diziler, namus kavramını yerle bir edip "kim kimin yatağında belli olmayan" aldatmalarla dolu diziler, belli bir bölgeyi kendine üs yaparak, devleti karşısına alarak kendi devletini kuran mafya dizileri, haram, haksızlık ve kolay para kazanma üzerine kurgulanan ve gençlerin hayallerini, hedeflerini bu yöne çekmeye çalışan diziler... Laikliği kutsayarak, İslam dininin yobaz, gerici, akıl dışı gösteren ve 2 milyar Müslümana hakaret eden alçak diziler...

Özellikle son zamanlarda Kızılcık Şerbeti adlı dizi, İslam'a ve Müslümanlara hakaret içeriği ile tepki çekmişti. Şimdi ise "Kızıl Goncalar" dizisi İslam'a ve Müslümanlara ciddi hakaret üzerine kurulan senaryosu ile ciddi tepki topladı.

Kızıl goncalar dizisinin ilk 2 bölümünü bizzat izledim. Asla Müslümanları temsil etmeyen, kendilerince uydurmuş oldukları bir tarikatın sanki İslam’ı temsil ediyor gibi göstermeleriyle, gerek tarikat gerekse Müslümanlara hakaret içerikleriyle doludur. 28 Şubat zihniyetli baba gayet merhametli ve insan yetiştirmek isteyen biri olarak gösterilirken, tarikata gidenlerin bağnaz, zalim olarak gösterilmesi tarikat düşmanlığına sebep olacaktır. Burada her tarikat mutlaka meşru tepkisini göstermelidir. Tarikattaki kişilerin, zeki çocuklarını İmam Hatip dâhil olmak üzere okula göndermemeleri sahneleri ile tarikatların cahil oldukları, okumaya ve eğitime karşı oldukları algısını yerleştirmeye çalışmaktır. Oysa nice tarikat ve cemaatlerin fertleri, çocuklarını İmam Hatip okulları başta olmak üzere fen liselerine de göndermektedirler. Ve asıl karın sancıları da bu olsa gerek. Tarikat liderlerinin küçük yaştaki kızlarla evlenmeleri ise en büyük hakaret, algı terörüdür. Bu alçaklar çıksınlar baksınlar, ehli sünnet hangi tarikat şeyhi veya lideri küçük kızla evlenmiş? Kendileri her yaştan kızlarla zina yaparlar, ehli imana ise psikolojik yansıtma yaparak onları itibarsızlaştırırlar. İyi biliyorlar ki, İslam'ı öğrenen ve yaşayan bir kadını asla kandırıp onunla zina yapamazlar. Onun için insanları dinden uzaklaştıracaklar ki, onları istedikleri gibi kullanabilsinler. Lakin yok öyle bir dünya... Müslümanlar eskisi gibi ne bastırılmış ne de susturulmuş bir kitledir. Kanun çerçevesinde, müspet hareketle hakkını arar ve din düşmanlarına gerekli dersi verirler.

Buradan inançlı, ahlaklı savcılara ve hukukçulara sesleniyorum! Toplumun belli bir kesimini hedef tahtasına koyan ve onlara karşı kin ve nefreti körükleyen bu dizilerin yapımcılarına, senaristlerine ve oyuncularına soruşturma başlatsınlar. İnançlı ve ahlaklı hâkimler de gerekli cezayı versinler. Nitekim insanların hakkını gasp etmek, itibarını çalmak en büyük hırsızlık; inancına saldırmak en büyük katliamdır. Bu vatanın milli ve manevi değerlerine savaş açmak en büyük terördür.

RTÜK'e de sesleniyorum! Bu vatanın milli ve manevi değerlerine saldıran dizilere karşı halk tepkisi meydana gelmeden siz neden gerekli cezaları vermiyorsunuz? Gençliği ve nesli zehirleyen ve medeniyetimizi kurşuna dizen bu dizileri neden durdurmuyorsunuz?

 

Ayrıca, bu dizilerin yayınlanması için tarihi mekânları bunlara tahsis edenler! senaryoya hiç mi bakmıyorsunuz?

Bütün devlet yetkililerine sesleniyorum! Tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi, neslimizi, medeniyetimizi, ailemizi kurşuna dizen bu dizileri engelleyin. Gerekli cezaları verin ki bir daha yaşadıkları ülkenin değerlerine savaş açamasınlar. Aşağılık kompleksinden kurtulup, onların saldırgan tutumlarına boyun eğmeden, "adaletse, herkes için adalet" ilkesi ile bu dizilere gerekli cezaları verin. Aksi halde bu diziler toplumu birbirine düşürecek, düşman edecek ve kaos ortamı oluşturacaklar.

1 Yorum

Ahmet bıçakçı

Ahmet bıçakçı

27 Aralık 2023
Selamün aleyküm değerli Adnan hocam yine her zamanki gibi çok güzel ve yerinde bir konuya değindiniz. Ailemizin ve çocuklarımızın en çok kötü örnek aldığı bir mecra. Televizyon ve medya. Sizlere sonsuz teşekkürler Allah razı olsun. Sizleri sonuna kadar destekliyorum. Keşke bir kaç kişi daha bu konulara değinseydi. Nerede alimler, nerede kanaat önderleri, nerede cemaatler. Ama işte her insan kendi değerini kendi belirliyor. Rabbim muvaffak eylesin.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri