AHMET AVANLIER

GAZZE İNSANLIK ÜNİVERSİTESİ

 GAZZE İNSANLIK ÜNİVERSİTESİ

7 Ekim 2023, Dünyanın en kapsamlı, en büyük üniversitesi Gazze’de açıldı. İçerik bakımından da dünyanın en donanımlı üniversitesi olan Gazze İnsanlık Üniversitesinin öğretim görevlileri ise anne karnındaki çocuklar, anneler, henüz buluğ çağına ermemiş sabi sübyanlar…

Dostlar biliyor musunuz? Bu okuldaki bütün dersler uygulamalı. Hiçbir öğretim görevlisi kürsü önüne geçip uzun uzun anlatmıyor konuları, edebi cümlelerle süslemiyor anlatacaklarını. Hatta bazen hiç konuşmuyor ve sadece bakıyor öğrencisinin gözünün içine derinden, derinden. Bazen bir bakışla, bazen yaşayarak veriyor dersini, bazen de şehit olarak.

Bu okulun öğretim görevlilerinin çok dolgun maaşları var dostlar ama bu maaşları hesaplayacak beşerî bir sistem yok bu dünyada. Ahiret sermayesi denilen bir ücret alıyorlar ve dünya üzerindeki hiçbir ekonomik değere itibar etmiyorlar.

Öğrencileri mi?... Evet bu okul öğrencileri ise tüm dünyadan. Uluslararası bir okul yani… Gazze İnsanlık Üniversitesi, Müslüman, Hristiyan, inanan, inanmayan, küçük, büyük, genç, yaşlı fark etmeden kabul ediyor öğrencilerini. Öğrenci kabul şartları da var elbette;

Gören bir gözü, İşiten bir kulağı, düşünen bir dimağı olacak…

Ahlâkı, vicdanı, izanı olacak…

En önemli şartı ise beyni, kalbi, ruhu esir olmayacak, özgür olacak. Bu kritere uyan tüm insanlar kabul ediliyor öğrenciliğe. Harç pulu yok, kayıt masrafları yok.

Okulun müfredatı ve ders konuları ise hep hayata dair, insanlığa dair, kulluğa dair. Cümle içerisinde nazari olarak çok kolay kullanılabilen ama pratikte her babayiğidin uygulayamadığı konu başlıkları ile dolu bir müfredatı var. Edebiyatını herkesin yapabildiği ama her insanın yaşayamadığı konular ile dolu birçok dersleri var. Galiba o yüzden bütün dersler uygulamalı. İmtihan olsun diye… Sadece samimi olanlar ve harekete geçenler başarı ile mezun olabilsin diye. Kim bilir?

Milyarlarca öğrencisi olan bu okulun not sistemi, diploma ve mezuniyet prosedürleri de bilindiğin çok dışında. Bütün derslerin notlar gayrete göre veriliyor ama gayretin ölçü birimi ve not baremi ise aşikâr değil. Zahir de az görülen gayretlerin yüksek not alabileceği, samimiyetsiz bütün koşuşturmaların ise belki de değerlendirilmeye dahi alınmayacağı, daha önce dünya üzerindeki okullarda görülmemiş bir sistem.

Mezuniyet seremonisi de bu dünyada değil ahirette yapılacak. Başarılı ve başarısız olma durumuna göre mezuniyet belgeleri, insanlık karneleri ahirette dağıtılacak.

Hani o pişmanlıkların fayda etmediği çetin mizanda…

Hani o keşkelerin sonucu etkilemediği hesap gününde…

Rabbim cümlemize evvela bu okula öğrenci olmayı nasip etsin. Ahirinde de yüz akı ile mezun olabilmeyi. Gazze İnsanlık Üniversitesinden geçer bir not alabilmeyi.

Rabbim bizlere, samimi olabilmeyi nasip etsin. İnandığı davanın sadece edebiyatını yapan değil, davasına duyduğu heyecandan uykularını kaçıranlardan eylesin.

Tefekkürle kalın dostlar…

Ahmet AVANLIER / 27.03.2024

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri