AHMET AVANLIER

Sahiden… Kudüs Bizim Neyimiz Olur?

SAHİDEN… KUDÜS BİZİM NEYİMİZ OLUR?

Aslında; Kudüs bizim neyimiz olur? Sorusunda gizlidir unutulmuşluk hikayemiz…

Çünkü bir değerin bizim ile alakasını sorgulamak, en basit tabiriyle kaybettiğimiz bir duruşun yüzümüze çarpılmasıdır aslında.

Sahiden… Kudüs bizim neyimiz olur?

Biz neden Müslüman bir kardeşimize, üç kutsal mescidimizden en hüzünlü olanını, Mescidi Aksa’mızı, O’nun bizimle olan bağını, O’na olan hürmetin aslında imani bir mesele olduğunu anlatmak zorunda olalım ki?

Kardeşim bilmiyor mu ki?

Kur’an’ı Kerim’in bereket diye ifade ettiği, peygamber efendimiz (sav)’in “gidiniz, gidemezseniz dahi kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderiniz” diye işaret buyurduğu kıymetlimizi bizler unuttuk mu ki?

Sahiden… Kudüs bizim neyimiz olur?

Yoksa gaflet içinde bir ahval ile, Yavuz sultan Selim Han ile birlikte Osmanlı toprağı olan ve ecdadımızın tam 401 yıl hadimi ve hakimi olduğu topraklara yabancılaştık mı ki?

Acaba bir Müslüman olarak, Peygamber efendimiz(sav)’in “ Müslümanlar ancak kardeştirler” sözü bizim için bir şey ifade etmiyor mu ki?

Sahiden… Kudüs bizim neyimiz olur?

Cennet mekan Abdülhamit Han’ın saltanatı pahasına bir avuç toprağını; hem de tüm dünyaya olan borçlarının silinmesi karşılığında vermemesi, bugün Müslümanlık iddasında bulunan bizlerin üzerine uzun uzun düşünmesi gereken bir konu değil mi ki?

Sahiden… Kudüs bizim neyimiz olur?

Ve biz nasıl unuta bildik ki?

Sevgili dostlar, Yahudi bir cumhurbaşkanı kendisine bir gazeteci tarafından sorulan ; “Müslümanların kutsal kitabında yenileceğiniz yazıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” Sorusuna cevaben “ Kur’an‘daki Müslümanlar gelsin bunu o zaman düşünürüz” diye cevap vermesi zorumuza gitmiyor mu ki ?

Yani, Yahudi bir liderin, Kur’andaki Müslümanları çok iyi tanıyor olması,

Yani, Yahudi bir liderin, Kur’an‘daki Müslümanlar gelir ise ne olacağını çok iyi biliyor olması,

Yani, Yahudi bir liderin, Kur’an‘daki müslümanların şu anda yeryüzünde olmadığını ima ediyor olması utançtan kahrolmamıza yetmiyor mu ki?

Sahiden… Kudüs bizim neyimiz olur?

İnsanlık tarihi ile birlikte başlayan ve kıyamete kadar süreceği bilinen Hâk ile batıl savaşı’nın en çetin merkezi, Kudüs’ü Şerif.

Kadim tarihi boyunca insanlığın tüm mücadelesinin, Hak’kın da batılın da şahidi olan mübarek şehir…

Kıyamet günü bize nasıl şahitlik edecek ki?

O gün unutmuşluğumuz…

O gün Sessizliğimiz…

O gün kardeşliğimiz…

O gün İnsanlığımız…

O gün mücadelemiz bu yüce şahidin önünde sorulduğunda başımız öne düşmeyecek mi?

Sahiden… Kudüs bizim neyimiz olur?

Ahmet AVANLIER
02/11/2023

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri