Muammer Benli

Kayserispor'dan Ülker Arena'da Fener Alayı

Kayserispordan Saraçoğlu’nda Fener Alayı

Süper Lig'te oynadığı son altı maçta dört galibiyet alarak çok iyi bir seri yakalayan Kayserispor oynadığı son maçta Süper Lig’in diri takımlarından Hatay Sporu 4-3 mağlup ederek moralli şekilde Ülker Arena’ya çıkıyordu. Süper Lig'te istediği sonuçları bir türlü alamayan Fenerbahçe ile Türkiye Kupası mücadelesinde karşı karşıya gelen Kayserispor için oldukça zor geçecek bir maçtı.

Hikmet Karaman kadrodaki tüm eksiklere rağmen yağmurun ağırlaştıracağı zemini de göz önünde bulundurarak sahada diri kalabilecekleri bir kadroyu kurmaya özen göstermişti. Fenerbahçe'nin ligde içinde bulunduğu durum Türkiye Kupası’nı bir kat daha önemli kılıyordu. İsmail Kartal tüm kozlarını sahaya sürmüştü. Türkiye Kupası ligde havlu atan Fenerbahçe için tek hedef olarak kalıyordu. Çünkü statü gereği Fenerbahçe'yi Avrupa’ya taşıyacak tek organizasyon bu kupaydı. Karşılaşmanın tek maç eleme usulüne göre olması maçı iki takım için de çok önemli hale getirmişti. Hata yapanın kaybedeceği bilinciyle iki takım da birbirini dengelemeye çalıştığı ilk yarı izledik. Maçın iki kırılma anı vardı. İkisi de ilginç şekilde uzatma dakikalarında geldi ve oldukça dramatik anlar olarak notlarımıza girdi. İlki ilk 45 dakikanın uzatmalarında Uğur Demirok’un gördüğü ve takımını yaklaşık 50 dakika on kişi bıraktığı kırmızı kartıydı ki doğru karardı diğeri ise 90 artı üçte gelen goldü. İlk yarı bunların dışında pozisyonun olmadığı kısır orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Sahanın ağırlığı ve hatanın telafisinin olmaması da bu pozisyon kısırlığının başka etkeniydi. On kişi kalan Hikmet Karaman’ın öğrencileri olağanüstü mücadele örneği gösterdi. Fenerbahçe gibi takıma karşı 50 dakika konsantrasyonu kaybetmeden mücadele etmek büyük çaba ister. İkinci yarıda gerek Kayserispor'un olağanüstü mücadele azmi gerekse Fenerbahçe’nin beceriksizliği yüzünden ilk yarıyı çok aratmayacak şekilde kısır orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Mücadelenin olduğu pozisyonun olmadığı mücadele doksanıncı dakikaya geldiğinde uzatmalara gideceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Uzatma dakikalarında firikikten Ramazan’ın attığı gol Fenerbahçe için yıkım, Kayserispor için ise çeyrek final demek oluyordu. Dikkat çekmemiz gereken belki de en önemli nokta Kayserispor’un soyunma odasındaki havasıydı. Hikmet Hocanın futbolcularla inanılmaz sevinci birlik ve beraberliğin en güzel göstergesiydi. Başkanından hocasına, hocasından futbolcusuna, futbolcusundan masörüne verilen bu görüntü birlik ve beraberliğin göstergesi olduğu gibi takım olma yolunda en büyük engelin aşıldığını gösteriyor. Kayserispor bu maçı unutup önündeki zorlu Galatasaray maçına odaklanmalı. Ben iyi bir sonucun Kayserispor’u ligde de Avrupa Kupaları kapısını aralayacağı inancındayım.

2 Yorum

Recep Türkmen

Recep Türkmen

10 Şubat 2022
Tespitler doğru. Kayserispora başarılar dilerim.

Hasan Said

Hasan Said

10 Şubat 2022
Çok güzel kaleme alınmış bir yazı olmuş gerçekten. İnşallah Kayserisporumuzu avrupa maçlarında ülkemize yaraşır şekilde mücadele edeceği günleri görürüz.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri