Muammer Benli

Beceriksizlik Kartala Kupada Havlu Attırdı

Ziraat Türkiye Kupasında hem Fenerbahçe’yi hem de Beşiktaş’ı deplasman da elemek çok da kolay bir iş değil. Trabzonspor’a da deplasmanda kök söktüren ve son vuruşlarda beceriksizlik olmasa galibiyeti kaçıran Yukatel Kayserispor’u tebrik etmek lazım.

Maçı izleyenler için maçın teknik detayına girmenin çokta mantıklı olmadığını düşünüyorum. Çünkü pozisyonlara giren oyunu forse eden bir çok net gol pozisyonuna giren bir Beşiktaş vardı. Peki nasıl oldu da Beşiktaş kupada havlu attı. Michy Batshuayi ve Kenan Karaman’ın beceriksizliği desek sanırım kimse buna itiraz etmez. Bu oyuncuların bitiricilik yönünden çok çok eksik olmaları tam doğru ifade olur sanırım. Beşiktaş taraftarına saç baş yolduran ve hayal kırıklığı yaratan Michy Batshuayi’yi izledik sahada. Bir anlığına şöyle düşünelim dünkü maçta Michy Batshuayi yerine Beşiktaş’ın eski yıldızı Mario Gomezin olduğunu. Şundan eminim ki dünkü maçın skorunun ve tur atlayan takımın farklı olacağına.

 Beşiktaş’ın girdiği pozisyonların sayısına bakınca forvet sorunu  forvetlerin gol atamama sorunu olduğunu görüyorum. Beşiktaş’ın hücum repertuarı içerisinde en güçlü opsiyonlarından birisi de sağdan sola atılan toplardı. Bu opsiyonun dünkü maçta çokta kullanılmadığını gözlemledim. Arının yerine Kenan Karaman’ın oynamasının bunda çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum.

Dünkü maçın en güzel özetini ise maç sonrası yaptığı açıklamada Yukatel Kayserispor teknik direktörü Hikmet Karaman’dan geldiğini düşünüyorum. Karaman Almanların bir sözü var.”Ende gut ,alles gut !“. Sonu iyi olan her şey iyidir.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri