Kayseri’den Dünya'ya Açılan Kapı: KUDER

KUDER’i en iyi ifade eden cümle şudur: BİZ BİR MİLLETİZ!

KAYSERİ’DEN DÜNYAYA AÇILAN KAPI: KUDER

KUDER 2011’de “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” anlayışıyla, ilim muhacirlerine yardımcı olmak, onlara rehberlik ve kardeşlik yapmak için bir arkadaş grubu tarafından “BİZ BİR MİLLETİZ” şuuru ile kurulmuştur. KUDER, Kayseri’de eğitim gören116 ülkeden öğrenciye, farklı kültürlerin, farklı yüzlerin temsilcilerine; iyi, güzel ve doğru üzerinde birleşerek birçok alanda hizmet etmektedir. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, ülkemizin gönüllü kültür elçileri olarak kendi ülkelerine dönmektedir. KUDER bünyesinde icra edilen birçok faaliyetle öğrenciler kendilerini hem maddi hem de manevi anlamda geliştirmektedir.

KUDER icra ettiği birçok eğitim faaliyetiyle öğrencilerin maddi ve manevi gelişimine katkı sunmaktadır. Eğitim faaliyetleri düzenlenirken ümmetin ihtiyaç duyduğu alanlar öncelik arz etmektedir.

 

KUDER Arama –Kurtarma Ekibi bugüne kadar 200’e yakın öğrenciyeArama- Kurtarma eğitimi vermiştir. Ekibin içerisinde 22 ülkeden 11 farklı dili konuşan öğrenciler bulunmaktadır. Ülkemizde geçen yıl yaşayan 6 Şubat depremlerinde bu ekip; enkaz kaldırma, gıda dağıtımı ve ilk yardım çalışmalarında aktif görev üstlendi. Kayseri’den deprem bölgesine giden gıdaların paketlenmesinde ve eşyaların yüklenmesinde fedakârca çalışmalar yürüttü. Özellikle yurtdışından gelen yardım kuruluşlarına tercümanlık yaparak arama-kurtarma faaliyetlerinin hızlanmasına katkı sundu.

 

KUDER Dış Ticaret Seminerlerindeticareti öğrenmek isteyen öğrencilerimize, bir ticaret şehri olan Kayseri’nin birikimlerini uzman eğiticiler aracılığıyla, hem teorik hem de pratik olarak aktarmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda KUDER, Kayseri OSB ile ortak çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar sayesinde hem öğrencilerimiz ticareti yerinde ve doğru kişiler elinden öğrenmekte hem de Kayserili tüccarlar farklı ülkelerle ticaret bağları kurabilmekteler.

 

KUDER bünyesinde kurulan idrakpost haber-analiz sitesi (www.idrakpost.com)dünyadaki gelişmeleri birinci elden aktaran, şu an itibariyle 5 farklı dilde yayın yapan, 10 farklı dilde yayın yapmayı hedefleyen bir haber sitesidir. İdrakpost Kayseri’de eğitim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin oluşturduğu bir basın yayın organizasyonudur. Olaylar sıcağı sıcağına ve olayın yaşandığı ülkenin vatandaşının projeksiyonu ile aktarılmaktadır. Bu haber-analiz sitesinin en önemli özelliği problemlere çözüm üretme amacına yönelik bir bakış açısına sahip olmasıdır. Öğrencilerimiz idrakpost vesilesiyle hem doğru ve güvenilir haberleri kamuoyuna ulaştırmakta hem de yazarlık tecrübesi kazanmaktalar.

 

KUDER Ramazan iftarları 10 yıldır ümmetin gençlerini iftar sofralarında buluşturmaktadır. Bu iftarlarda her gün yaklaşık 200 öğrenciye iftar verilmektedir. Bu iftar çalışmalarında bütün çalışmalar öğrencilerimiz tarafından gönüllülük esasına dayalı olarak yapılmaktadır. Bu vesileyle öğrencilerimiz organizasyon yapabilme ve liderlik özelliklerini geliştirmektedir.

 

KUDER Mühendislik Atölyesindegençlerimiz üniversiteden aldıkları teorik dersleri pratiğe aktarma imkânı bulmaktadır. Ekonomi ve Siyaset atölyesinde eğitim gören öğrencilerimiz bu alanlarda uzman şahıslarla buluşarak ekonomi ve siyaset konularında yeni ufuklar kazanma imkânı bulmaktadır.Haftalık Kitap tahlil grupları çalışmalarında lise ve üniversite düzeyinde kitap okuma ve tahlil etkinlikleri düzenlenmektedir. Türk ve dünya edebiyatının seçkin yazarlarının kitapları öğrencilerimizle birlikte okunup tahlil edilmektedir. Lider okumaları, Bilinç serisi Okumaları başta olmak üzere öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlayacak birçok eser okunup tahlil edilmektedir. KUDER bünyesinde başta Türkçe, Arapça, İngilizce olmak üzere; Fransızca, Almanca, Korece, Japonca, Hintçe gibi10’un üzerinde dilde Dünya Dil Seminerleri verilmektedir.

 

 

KUDER’de her çarşamba Yüksek lisans- doktora öğrencilerinin ve uzmanların katılımıyla Haftalık Konulu münazaralar yapılmaktadır. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği münazaralarda bir ülke, bir fikir ve bir lider tanıtımı yapılmaktadır. Bu çalışma ilimizde eğitim gören gençlerin ortak fikir ve hareket birliği oluşturması açısından çok önem arz etmektedir. Her Cumartesi halkımıza açık olarak Cumartesi Konferansları düzenlenmektedir. Bu konferanslarda alanında yetkin kişiler derneğimize davet edilerek öğrencilerimizle buluşmakta, bilgi ve birikimlerini paylaşmaktadırlar.İslami İlimler noktasında da Derneğimizde birçok faaliyet icra edilmektedir. İstikamet sohbetleri, tefsir, akait seminerleri, hadis sohbetleri bunlardan bazılarıdır.

 

 

KUDER’de Sondaj Vurma ve Kuyu Açma, İlk Yardım Eğitimleri, Tarım ve Hayvancılık, Cumartesi Konferansları, Mezun Çalışmaları, Hanımlar Komisyonu Çalışmaları, Eğitim ve Doğa Kampları, Sportif Etkinlikler gibi birçok alanda faaliyetler yürütülmektedir.

 

Bu faaliyetler vesilesiyle; tüketen değil, üreten bir gençlik, elin emeğiyle değil, elinin emeğiyle geçinen, yük olan değil, yük alan bir nesil yetiştirilmeye gayret edilmektedir.

 

KUDER’i en iyi ifade eden cümle şudur: BİZ BİR MİLLETİZ!

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler