AFİFE BETÜL

Gölgelerin Gücü Adına !

GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA!

     Efendim, ben küçükken bir çizgi film vardı : He-Man.. He-man normalde pısırık, beceriksiz biri iken, tehlikeli bir durumla karşılaştığında kendini savunmaya bile cesareti yokken birden sırtındaki kılıcı göğe kaldırır, "Gölgelerin Gücü adınaaa!" diye bağırırdı. Gökler kararır, gri bir kasırga oluşur, güya kendisine sığındığı o gölgelerden ona olağanüstü güçler gelirdi.

     Şimdi televizyonda, radyoda, sosyal medyada çetin bir mücadele verilen virüs sorununun ne olduğunu, hangi sonuçları getireceğini, arkasındaki gizli planlarını açıklama misyonu yüklenen ‘ağzı olan herkes'i bu He-man'e benzetiyorum.

“Bu biyolojik bir savaş! Aşı çıkarıp satacaklar, ekonomiyi çökertecekler” GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA!  (ekonomik kaygılar)

“ Yaşlılarımızı öldürmek istiyorlar, geçmişle bağımız kalmasın. Geleceğimizi yönetmek istiyorlar!” GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA!  ( geçmiş- gelecek bağı)

“ Virüs her yerde, havada bile var. Marketten aldığını bir gün balkonda beklet. Pirinç poşetinden bile eline sıçrar!” GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA!  (paranoyaklık)

“ İnsanların kafalarına çip takacaklarmış. Bu, onun hazırlığıymış.” GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA!    (robotlaştırma)

“ Bir filmde göstermiş. Dünyanın kaynakları azalıyormuş. İnsanlığın ⅓’ünü yok etmek lazımmış.” GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA!    ( kıtlık ve ölüm tehdidi)

“ Kıyameti kopartmak istiyorlar. Tanrıyı Kıyamete zorlamak adında bir plan için tüm bunlar. Bekleyin daha fenalarını göreceğiz” GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA!    ( kıyamet )

     Tüm bu ve buna benzer komplo teorilerini, kıyamet senaryolarını halkın arasına yaymakla ne elde edeceksiniz? Büyük ve küçük He-man'cikler işbaşında!    

    Whatsapp'tan gönderilen yazılardan başka yazılı bir eser okumayan , dünya ölçekli bilimsel öngörüleri, açıklamaları düşünsel bazda kavrayamayacak insanlara sosyal medyadan yazılar ses kayıtları göndermek , telefonda haberde youtube videolarında radyolarda bu senaryoları anlatıp korkmalarına, telaş etmelerine, günlük yapabildiği güzel işlerden de mahrum kalmalarına sebep olarak neyi elde etmiş oluyorsunuz? Bırakın artık şu haberleri. Bırakın erbabı düşünsün bunları..

     Dünya, tarihin akışını değiştiren ne feci zulümler gördü. Moğol istilası, Haçlı seferleri vs. Bu da zulmün yeni versiyonu. Dünya son bulana kadar da insanlık akla hayale gelmeyen nice zulümlerle karşı karşıya kalabilir.

     Onu bunu bilmem de şunu iyi bilirim: Allah zalimin yanında değil, yaptıklarından habersiz de değil! Allah kendine kul olup hem dünya,  hem ahiret iyiliği için çalışandan yana. Öyleyse zalimin borusunu iyi öttürmesi için çırpınmana gerek yok!

Resule sordular kıyamet ne zaman kopacak,  cevap verdi: Hazırlığın var mı?

     On günü aşkın, ölümler de olunca, milleti sardı bir telaş: Öleceğiz, öleceğiz… Elbette öleceğiz. Ölümden değil amelinden kork. Hazır fırsat varken günahına ağla, ibadetlere sarıl.

     Bizler kimin kuluyuz? Canımızı, malımızı, ırzımızı, sağlığımızı kudret elinde tutan kim? Besmelede ne deriz, mealen herkes bilir: RAHMAN, RAHİM ALLAH’IN ADIYLA! Bazı meallerde şöyle bir çevirisi de var: RAHMAN, RAHİM ALLAH ADINA! Ne müthiş değil mi? Yeryüzünde Allah’ın halifesi, Allah’ın razı olacağı bir sistemi, düzeni kursun diye gönderilen insan elbette her işini, her sözünü “ALLAH ADINA” ortaya koyacaktı. Öyleyse nerede olduklarını, neler yapıp, neler planladıklarını, ne tür şerler üzerinde çalıştıklarını bilmediğimiz “Gölgelerin”, karanlık işlerini duyurup, yayıp, Gölgeler Adına enerjimizi, kuvvetimizi tüketmeyelim.

ALLAH ADINA evimizde kalalım. ALLAH ADINA işimize gidelim. ALLAH ADINA yemeğimizi yapalım. ALLAH ADINA konuşup, ALLAH ADINA susalım. ALLAH ADINA kitap okuyalım. ALLAH ADINA ibadetlerimize sarılalım. Her ne yapıyor ve yapmıyorsak ALLAH ADINA olsun. O, sizi zayi edecek değildir!

 

25.03.2020 Kayseri

        

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri