Afife Betül

Biat Edelim!

BİAT EDELİM!

Ey iman edenler!

Sizlere sesleniyorum. Kendisini iman etmişlerden sayıp imanın tüm gereklerini yerine getirmeye çalışanlara sesleniyorum. Kalbim temizcilere söyleyecek sözüm yok.

Korona bitip gidiyor inşallah. Ona yol göründü. Ya bize? 29 Mayıs itibariyle cemaat halinde namaz kılmaya başladık. Binlerce hamd-ü senalar olsun. Yakında camilerimizle de kavuşacağız inşallah. Peki, bu ayrılık, bu mahrumiyet bizde bir iştiyak, bir hedef, bir gayret oluşturdu mu? Peki, müstakim olan yolda artık koşar adımlarla, gözü gönlü açılmış, üzerindeki sislerden kurtulmuş bir halde cehd etmeye hazır mıyız? Maraton başladı..

Resûlullah zaman zaman ashabıyla biatleşirdi. Çetin bir meselenin ortasında, amelde zayıflık, fikirde karışıklık oluştuğunu hissettiği zaman onları başına toplar, önlerindeki meselenin imanla olan bağlarını hatırlatır, sözleşmeye davet ederdi. Elini koyar, ashap da teker teker ellerini onun elinin üstüne koyar, ellerden oluşmuş bir biat binası etrafında, yeniden iman tazelenmesi yaşanırdı.

Cami bahçelerini, pazar yerlerini, stadyumları, açık alanları yüzünde maskesi, elinde seccadesiyle, suya kanmaya koşanların koşuşu gibi koşarak varıp dolduranlar, baş önde saf tutanları gördükçe şimdi şurada Rasulullah olaydı müminlerden bir biat alaydı dedim içimden. Ne derdi acaba?

Ey mümin erkekler! 5 vakit namazlarınızı camide kılacağınıza, ayda hiç olmazsa 2 3 kere ailemizin tüm fertleriyle camiye, özellikle sabah namazlarına geleceğinize benimle biatleşir misiniz?

Ey tüccar müminler! Ölçüde tartıda eksiklik yapmayacağınız, müşteriyi kandırmayacağınıza, helal olmayan hatta haram ürünler satmayacağınıza, hilelere başvurmayacağınıza söz verir misiniz?

Siz ey idareciler! Maiyetiniz altında bulunanlara haklarını zamanında vereceğinize, adam kayırmayacağınıza, ehliyetsizleri makam sahibi kılıp işlerin fesada uğramasına yol açmayacağınıza söz verir misiniz?

Siz ey memurlar iş alanlar! Size verilen görevi en güzeliyle ifa edeceğinize, savsaklamayacağınıza, tembellik edip işleri ziyan etmeyeceğinize söz verebilir misiniz?

Ey erkek cemaat! Ailenizi ihmal etmeyeceğinize, benim sünnetine uyup onların her gün-haftada bir gün ya da birkaç saat değil- hem İslami eğitimleriyle hem de sevgi ile her türlü ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışacağınıza söz verir misiniz?

Peki ya siz mümine hanımlar? İsrafın her türlüsünden aslan görmüş ceylan gibi kaçıp sakınacağınıza söz verir misiniz? Dedikodudan tiksinip doğru ve yeterli söze, hak söze yöneleceğinize söz verebilir misiniz? Evlatlarınızın İslami şuurunu, onların giyim kuşamlarından, yiyip içtiklerinden daha önemli sayacağınıza söz vermeye var mısınız? Ya televizyon ve İnternet sayfalarında harcadığınız Göz ve gönül nurunuzu asıl mecrasına harcayacağınıza, bir daha asla toplumun ahlakına dinamit süren program ve dizileri izlemeyeceğinize Allah'ın Rasulü Muhammed huzurunda söz verir misiniz?

Soruyorum size ey müminler! Eğer Resûlullah o bahçede sizin önünüzde size hutbe irad etmiş, namaz kıldırmış, ardından da biatleşmeye çağırdığı zaman onunla bu sözler üzerinde biatleşirdi miydiniz? Yoksa ey Allah'ın Resulu benim acil Bi işim vardı, atılacak imzalar vardı, müşteri bekliyor, aman yemek yanıyor, makineye çamaşır atacaktım bahaneleriyle sıvışıp gider miydiniz?

Ey iman edenler! Sizlere sesleniyorum bu imtihan böylece "eh oldubitti" deyip geçip gidecek mi? "Bir süre evde kaldık maske taktık gezmelere gidemedik ilginç zamanlardı" denecek bir şey mi yaşıyoruz? Varsayalım ki Resûlullah’ın eli önümüzde duruyor. Üzerini boş bırakmayalım. Ellerimizi elleri üzerine koyalım ve hemen etrafımızdaki 3 - 5 arkadaşımızla biatleşelim: korona bizim hayrımıza Ümmetin şahlanışına vesile olmuş olsun.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri