Orhangazi Serbest

Kucak Dolusu Sarılalım

Şimdilerde 20 yaşındayım. Keşke ile başlayan cümleleri epeyce kurdum kendi zihnimde. 

Hatırlıyorum da Alişan Kapaklıkaya hocamın o Meşhur '' Siyah Pantolon '' hikayesini dinlediğimde her şey çok geçti. O gün saatler boyunca başa sarıp, tekrar tekrar dinlediğimde sitem etmiştim Alişan hocaya

 '' Anlatmakta çok geç kaldın hocam. '' demiştim.

4 Yıl önce Büyük ablamın, Büyük Oğlu 17 yaşında ki yeğenimi Halısaha maçında kaybettiğimizde Ben Ona bir kez dahi kucak dolusu sarılamadığımın farkına varmıştım. Bugün bir kez sarılmak için neler neler feda edebileceğimi söylemem inanın kayda değer hiçbir şey getirmiyor. 

Sevdiğimiz şeyler elimizden kayıp gitmeden onların kıymetini ne yazık ki bilemiyoruz. Yokluklarını hissetmedikçe varlıklarının kıymetini anlamıyoruz. Bazen paha biçemediğimiz  sevdiklerimiz hayatımızdan ansızın bir şekilde çıkıp gidiyor ve o zaman düşünmeye fırsatımız dahi olmadan onları kaybetmiş oluyoruz.

Annemize, babamıza, kardeşimize, dostumuza, yanımızda, yanı başımızda kim varsa onlara sağ iken sarılalım. 

Varlıklarının kıymetini bilelim. Çünkü ne zaman ne de toprak bizden aldıklarını bize geri vermiyor.

Zaman öyle bir geçiyor ki asla farkına varmıyoruz. Bir bakmışız sevdiklerimiz teker teker soframızdan eksilmişler. Bu hayatta hiçbir şeye geç kalmayalım. Çayımızı, kahvemizi, çorbamızı yarım bırakmayalım, işimizi yarın yaparım diye ertelemeyelim, sevgimizi göstermek için içten bir sarılma için geç kalmayalım. Bazı zamanların geri telafisi yoktur. Geç kalanlardan olmayın. Yanı başımızda olanları yitirmeden onlara var gücümüzle, kucak dolusu  sarılalım.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri