Orhangazi Serbest

Antika

" Antika "

Antikalar, antika olduklarını bilmezler. Kendi varlıklarından bihaberdirler. Sırtları dönüktür, görmez ve duymazlar.

Masum yüzleri maziye doğru bakar. Ya “Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır.” şeklindeki durgunluklarına ne demeli? 

Belki yılların yorgunluğu, belki de geri getiremeyeceklerinden emin oldukları, ancak geri gelmesini arzuladıkları bir şey için hissettikleri acı…

‘’ Bu çağın çok yabancısıyım! ‘’ şeklindeki bir haykırışın ürünüdür antikalar. 

Oysa ki tutkunları vardır onların. Nesneye midir bu düşkünlük bilmem, ama anılara düşkünlüğümle ifade edebilirim. Bize ait olmasa bile… 

Üzerine sinmiş, bir ucundan değmiş hayat parçalarını yakalama arzusu bendeki. Eski mektuplar, plaklar, imzalı fotoğraflar, tozlu kitaplar ve yaşanmışlığı olan hüzün kokan eşyalar.

Meraklılarını gördüğümde öze dönüşün bir adımı olarak nitelendirdiğimde oldu, ama insanlığın materyalist anlayışının, folklorik ögelerin üzerinden bir silindir gibi geçmeye çalıştığı gerçeğini görerek hüzünleniyorum.  

Kütüphanelerin tasfiye adıyla kilosu 20 kuruştan satışa çıkardığı manevi servetlerimiz raflarda olması gerekirken bazen ‘’ Atık Kâğıt ‘’ şeklinde bir tanımla atık kâğıt işçilerinin torbalarında, bazen de ‘kütüphaneden tasfiyedir' notuyla sahafların raflarında satışta.

Antikacılarda varlığını sürdürmesi gereken pek çok Retro öge hurdalıklarda geri dönüşümü bekliyor, kanaatimce heba ediliyor.

1 Yorum

Altan

Altan

26 Ekim 2020
Yüreğine,Kalemine sağlık ...

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri