Kayseri'den Şehit Furkan Doğan'ın Selamını Götürdü

Hatay İHH Olağan Genel Kurulu’na Katılan Konaç, "Yeryüzünde tüm mazlumların umudu bütün zorluklara ve engellemelere rağmen Türkiye'dir"

20 Şubat 2022 Pazar günü Kayseri Cihannüma İl Başkanı Fevzi Konaç'ın konuşmacı olarak davet edildiği Hatay İHH 6. Olağan Genel Kurulu, Ak Parti Hatay milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih TOSYALI, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Cihannüma Derneği Hatay Temsilcisi Hikmet Altınsöz, STÖ temsilcileri, Hatay İnsani Yardım Vakfı (İHH) yönetim kurulu, ilçe temsilcileri, kadın komisyonları ile üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

"Vakıf Medeniyeti ve Ümmetin Umudu Türkiye" başlıklı konuşmasında; sözlerine “Kayseri’den Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan’ın selamını getirdim” ifadeleriyle başlayan Konaç, İslam Medeniyetindeki vakıf kültürünün Kur’an ayetleri ve Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifleri üzerinden şekillendiğini, iyilik yapmak, yetime bakmak, ihtiyaç sahibinin elinden tutmak kavramlarının övüldüğü inancımızda, ilk vakıf kurumlarının Peygamberimiz SAV. ve Sahabe-i Kiram eliyle inşa edildiğini ifade etti.

Bu güzel müesseselerin ecdadımız Selçuklu ve Osmanlı eliyle geliştirildiği, insanlık tarihine merhamet noktasında damga vuran vakıflar inşa edildiğini belirten Konaç, bu kurumların birçoğuna kadınların önderlik ettiğini hatırlatarak, İHH’da ve diğer STK çalışmalarında kadınlarımızın daha etkin rol almalarının gerektiğini hatırlattı.

Yeryüzünde devlet olarak yerini aldığı günden itibaren ecdadımız Osmanlı’nın, Müslim/gayrimüslim ayırmadan kendisinden yardım talep eden tüm mazlumlara kol kanat gerdiğini ifade eden konuşmasında Konaç, Fatih Sultan Mehmet, İkinci Beyazıt, Yavuz Selim, Kanuni Sultan Süleyman, İkinci Abdülhamit Han gibi padişahlarımız eliyle tüm Osmanlı coğrafyasında ve başka coğrafyalarda hizmetler edildiğini, bu hizmetlerden dolayı Osmanlı’ya ve özellikle son döneminde Sultan Abdülhamid Han’a karşı büyük bir sevgi duyulduğunu, Singapur’dan, Pekin’den, Belarus’tan, Şikago’dan örneklerle Abdülhamid Han eserleri üzerinden yeryüzünde Anadolu’ya karşı büyük bir sevgi inşa edildiğini, aradan yüzyıl geçmesine ve tarihi gerçekler milletimize unutturulmasını rağmen, Osmanlının elinin değdiği topraklarda hala Anadolu insanına karşı bu sevginin devam ettiğini ifade etti.

Bugün bile yeryüzünde Müslümanlar olarak ne zaman birilerinin canları yansa, geçmişe dair özlemle yine Osmanlı bekası Türkiye Cumhuriyeti’nden imdat beklediklerini yaşanan hikayeler üzerinden anlatan Konaç, bu tarihi misyon ve vazifenin hala milletimizin üzerinde bir miras olarak devam ettiğini, bütün zorluklara rağmen Türkiye’nin bu mirasa sahip çıkmasının gerektiğini anlatan Konaç, eskiden askeri güçle girilen topraklara şimdi vakıf ve derneklerimiz üzerinden gönül köprüleri kurarak girildiğini, bu köprülerini kurulmasında en önemli gücün İHH ve benzeri kuruluşlarımızın yaptığı hayırlı çalışmalar olduğunu ifade ederek, Kudüs’te , Bosna’da, D.Türkistan’da, Afrika’da vb. birçok bölgede ümmetin umudunun hala Türkiye olduğu ve bunun için çalışılması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

 

Ak Parti Milletvekili Abdülkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı birer selamlama konuşması yaptılar. Genel kurulda İHH Hatay İl Başkanlığı olarak yapılan çok değerli çalışmaları anlatan Ahmet YETİM, yeniden il başkanı seçilerek, güven tazeledi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler