Ahmet Mercan

İşler Yoluna Girerken (Kayserispor)

İşler Yoluna Girerken

Bundan üç yıl önce herkesin kesin düştü gözüyle baktığı Kayserispor saha içindeki ışıl ışıl görüntüsüyle Avrupa kupalarına katılım şansını zorlayan bir noktada. Üç yıl öncesine bir gidelim. Takımın transfer tahtası kapalı personelin maaşı ödenmeyen bir durumda ve futbolcular para alamadıkları için maça çıkmama hesabı yapar duruma gelmişlerdi. Gelen teknik direktörler mali durumu görüp, bu durumun sportif başarıyı etkileyeceğini bildiği için üç hafta bile sabretmeden kaçıp gidiyorlardı.

Daha önceki yazımda belirttiğim gibi kravatlı müsveddeler Kayserispor'u gözden çıkarmış kaldırılması gereken bir cenaze gibi görüyorlardı. Adım adım Erciyesspor kaderi dejavu gibi yaşanacaktı. Fareler gemiyi terk etmişti çoktan. Berna Gözbaşı bu cenazeyi kaldıracak kravatlı beyefendiler çarpmanın etkisinden korunacak airbag bulmuş oluyorlardı. Tabii bu onların beklentisiydi.

Cesur Anadolu kadınının ferasetli bakışıyla yenilgiyi peşinen kabul etmeyen isyankar ruhuyla Berna Başkan dümenin başına geçti. En dağdağalı dönemde gemiyi limana yanaştırma gibi görevi üstlenmişti. Ailesinden işinden ve her şeyinden fedakarlık ederek çıkmıştı bu yola. Önce içeriden başladı. Kaybolan öz güveni yeniden aşıladı takıma. Maddi manevi tüm öncelikli sorunları giderdi. Daha sonra futbolun içindeki adı konulmamış baronlar topluluğuna haykırdı. Bu Kayserispor düşmeyecek. Onun mücadele azmi bunu başarmasında kilit rol oynadı. Bunları, çabuk unuttuğumuz bu mücadeleyi yeniden hatırlamak için söyledik. Şu anda oldukça başarılı bir Kayserispor var. Gündelik tartışmalardan uzak uzun vadeli planlar yapabilecek yönetime sahip Kayserispor özlenen beklenen bir Kayserispor’du. Ancak ne ‘Hikmet’se saha içi başarı arttıkça başarının asıl mimarı Berna Gözbaşı’ndan daha çok başkalarının sesi çıkmaya başladı. O nazlı sesleriyle Kayserispor ile ilgili açıklamalar geliyor. Asıl fırtınalı günlerde beklenen açıklamalar sahil-i selamete çıkınca gelmesi hem tuhaf hem de kıymeti harbiyesi, karşılık bulamayan açıklamalar. Artık gerçek Kayserispor sevdalılarının açıklamaları ne kadar ciddiye aldığı ortada. Bu açıklamalardan öte Berna Başkana destek Kayserispor’a ihtiyacı olan maddi destek lazım.

Kayserispor artık kurumsal kimliği kazanacak orta ve uzun vadeli planlama içinde. Bırakın böyle gündelik açıklamaları. Kayserispor altyapısına Melih Demiral gibi bir yıldızı Türk Futboluna kazandırmada çok önemli katkısı olan Avrupai altyapı sistemini kurabilecek yetkiye sahip Tolga Şanbay Hoca'nın getirilmesi, ona altyapı yapılandırılmasında geniş yetkiler tanınması Kayserispor'un artık yönetim anlamında ‘mış’ gibi yapmadığını gösteriyor.

 Uzun vadede Kayserispor kurumsal kimliğine kavuşacak her şeyden öte şirketleşip bu şehrin değeri olarak gerçek değerini bulacaktır. Saha içi başarılarının saha dışında getirdiği ses böyle. Ama inanıyoruz ki Berna Başkanın vizyoner yürüyüşünü sekteye uğratacak girişimlere bu şehir artık izin vermeyecek. Birilerinin yakıp yıktığını onaran eskisinden daha iyi duruma getirene sahip çıkacağına inancımız sonsuzdur. Zaten bu desteğe dahi ihtiyaç duymadan kendi ayakları üzerinde duran Kayserispor var artık.

Ahmet Mercan

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri