AK Parti Milletvekili Adayı Böhürler, “Kayseri hak ettiği yerde değil”

AK Parti Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Böhürler, Kayseri’nin yatırımcı için cazibe merkezi olmadığını ancak potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

KAYSERİ (1HA) - AK Parti Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Böhürler, Kayseri’nin yatırımcı için cazibe merkezi olmadığını ancak potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. Böhürler, “Kayseri’nin alt yapı sorunu yok, üst yapıda da hizmet var ama burası daha büyük, daha merkez, daha bölgenin sanayisinin merkezi, üretimin, istihdamın merkezi bir şehri, cazibe merkezi haline getirilebilir. Şu anda yatırımcı için cazibe merkezi değil. Bu durum düşündüğümüzde bu üniversite mezununa iş kapısı demek, istihdam için çalışanlara da iş kapısı demek. Kayseri hak ettiği yerde değil, nitelikli insan gücü ve imkanlarıyla cazibe merkezi olmaya aday bir şehir” dedi.

AK Parti Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Böhürler, Kayseradar ve Radyoradar ortak yayınında Gündem Kayseri programına katılarak Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Böhürler, Kayseri’nin yatırımcı için cazibe merkezi olmadığını ve istihdam için cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini vurguladı. Böhürler, “Kayseri’nin daha çok yatırımcıyı çeken bir şehir olma potansiyeli var. Girişim gücü, nitelikli iş gücü var. Üniversiteler çok iyi, GEN-KÖK’ü gezdim müthiş işler var. Bir bilim adamı potansiyeli var. Buralardan müthiş yatırımlar çıkar ancak bu yatırımları teşvik etmek gerekiyor. Kayseri’nin alt yapı sorunu yok, üst yapıda da hizmet var ama burası daha büyük, daha merkez, daha bölgenin sanayisinin merkezi, üretimin, istihdamın merkezi bir şehri, cazibe merkezi haline getirilebilir. Şu anda yatırımcı için cazibe merkezi değil. Düşündüğümüzde bu üniversite mezununa iş kapısı demek, istihdam için çalışanlara da iş kapısı demek. Kayseri hak ettiği yerde değil, nitelikli insan gücü ve imkanlarıyla cazibe merkezi olmaya aday bir şehir. Ulaşımı kolay, kırları güzel, tarihi, zenginlikleri, Erciyes gibi bir serveti var. İnsanı da çalışkan ve eğitimli. Hiçbir şey yapılmamış demiyoruz ancak eksiğimiz var ya da daha fazlası olabilir miydi diye bakılması gerekir. Kayseri kültürünü ve yapısını bildiğim için beklediğim şeylerle karşılaştım. Burası muhafazakar bir şehir, geleneği ve değerleri koruyor. Biraz da yeni 21. Yüzyılın bakışını da bunun içine sentezlemek gerekir. Kayseri'yi Türkiye’nin birçok yerinden farklı olduğunu söyleyemem ancak muhafazakarlığı gördüm” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler