Ahmet Konaç

Hoşgeldin Şehri Ramazan

Bereketin, bolluğun ve paylaşımın yoğun şekilde yaşandığı, yılın en hayırlı ayı olarak büyük özlemle beklediğimiz Ramazan ayına bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayında yerine getirilen, İslam dinin farzlarından olan oruç ibadetini sizlere açıklayalım.

“Oruç” kelimesinin anlamı "tutmak" ve "terk etmek"tir. Ruhu tutup nefsi, manayı tutup   geçici olanı terk etmektir. Oruç tutmak kendini tutmaktır. Öfkesini, tutup, aklın önünü açmaktır. İradeyi güçlendirerek; “bırak haramı, helali bile yemiyorum” demektir. Oruç; manen uyanmak, farkında olmak, yardım etmek demektir. Bu sebeple on bir ayın sultanı Ramazan-ı şerifin gelmesi ile dinimizde büyük bir yere sahip yardımlaşma ve paylaşma konularındaki hassasiyetimizin daha da arttırılması gerekir.  Sadece midemizle değil tüm azalarımızla tutulan oruç sabrın göstergesidir. Midemiz yiyeceklerle vuslat ederken, gönlümüzü de Rabbimiz’e vuslat etmeli, hep birlikte sükûnet, huzur içinde yaşayarak, yaşamımızı sürdürmeliyiz.

 Bu duygu ve düşüncelerle Tüm-İslam Aleminin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayın İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, kardeşlik ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.

Ahmet KONAÇ
Ak parti Melikgazi Gençlik Kolları Yönetim Kurulu  Üyesi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri