Ahmet Konaç

15 Temmuz Demokrasi Zaferi .

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ .

 

  15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi ülkemizi büyük derecede etkilemiştir.  Ülkemizdeki hainlerin düzenlediği  planlar yüzünden ortaya çıkan   darbe darbeye karşı direnen milletimiz  onların planlarını boşa çıkarmıştır .

İşte o akşam saat 10 civarları başlayan darbe girişimi  çoluk, çocuk, genç, yaşlı tüm millet sokağa indi. Gözyaşları içeresinde kalan yaşlı teyzeler, tanklara karşı direnen, göğüs geren millet çadırlarda sabahlayıp  ülkeyi koruyan bu millet vatanı için canını vermeye hazırdı. Bir yandan gökte uçaklar ateş saçarken bir yandan hainler silah sıkarken işte bu millet yine direndi, tankların önüne yattılar hiçbir zaman vazgeçmediler. Canları pahasına  hiç vazgeçmeden, pes etmeden, korkmadan silahsız, kılıçsız hiçbir şeyleri olmadan imanlarıyla savaştılar hainlere karşı.  Tıpkı  Çanakkale Savaşı'nda ki askerlerimiz gibi hatırlayın,  katça fazla silahları vardı düşmanın,  bizimse yarısı kadar bile değil.

Ama buna rağmen  imanımızla bu savaşı kazanmıştık. İşte o gün Çanakkale destanı tekrar yazıldı, korkmadan savaştık . Bu bayrak  yere inmeyecek dedi  tüm millet. 

Korkma sönmez bu şafaklardan yüzen Alsancak

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak

O benim milletimin yıldızıdır parlayacak 

O benimdir o benim milletimindir ancak.

Ve bir siren sesi... Kulakları çınlatan o siren sesi …

O Selalar… Vatan uğruna canını veren şehitler için okunan  o Selalar ve ardından duyulan o siren sesi.

Hepimiz başımız dimdik  gür bir sesle okuduk marşımızı.  Bu vatanı  elimizden almaya gücünüz yetmedi,  yetmeyecek.  Bu millet  vatanı için canını verdi, gerekirse yine verecek.

15 Temmuz Şehitlerimizi  saygıyla anıyoruz.

Ruhları şaad olsun

Selam ve dua ile 

Ahmet KONAÇ

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri