Yürüyüş Yolları Yeniden Tadilata Alındı

Yangın esnasında zarar gören 1200 m ve 2300 m uzunluklarında olan ahşap yürüyüş yollarının zarar gören kısımları yeniden tadilata alınırken yangında tamamen kül olan kuş gözetleme kulübesinin de inşasına başlandı.

24.523 hektarlık alanıyla 2006’da Milli Park ilan edilen Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda Nisan ayında çıkan yangının yaraları sarılmaya başlandı. Gece başlayan yangın rüzgârın da etkisiyle hızla büyümüş canlı ve cansız örtüye zarar vermişti.
Alanda 7/24 nöbet tutan görevli personelin durumu fark etmesiyle yangına erken müdahale edilmiş, İtfaiye, Jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme araçlarının da destekleriyle
yangın daha fazla zarara yol açmadan söndürülmüştü.
Yangın esnasında zarar gören 1200 m ve 2300 m uzunluklarında olan ahşap yürüyüş yollarının zarar gören kısımları yeniden tadilata alınırken yangında tamamen kül olan kuş gözetleme
kulübesinin de inşasına başlandı.
Tatlı ve tuzlu ekosistemi aynı anda bünyesinde barındırmasıyla oldukça nadir olan Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda bulunan yürüyüş yollarından bir tanesi tatlı su gölüne bağlanırken (Eğri Göl) diğeri ise tuzlu su gölüne (Tuzla Gölü) bağlanıyor. Alan özellikle yerli ve yabancı turistlerin, doğa fotoğrafçılarının ve hatta ünlü isimlerin de klip çekimleri için gözde mekanlar arasında bulunmakta.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler