Yarım Asırlık Berber

Kayseri'de berberlik yapan 71 yaşındaki Behçet Çakıroğlu, ekmeğini tam 50 yıldır tıraş yaparak kazanıyor.

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri'de berberlik yapan 71 yaşındaki Behçet Çakıroğlu, ekmeğini tam 50 yıldır tıraş yaparak kazanıyor.
Kayseri'de yaşayan 3 çocuk 5 torun sahibi 71 yaşındaki 'Pamuk Dede' lakaplı Behçet Çakıroğlu, yarım asırdır berberlik yapıyor. Çakıroğlu, Hürriyet Mahallesi’nde dükkânında kendi yetiştirdiği ustalarla birlikte çalışıyor. 
Kendisini yetiştiren ustasını da hayırla yâd eden Behçet Çakıroğlu, mesleğe nasıl başladığını anlattı. Çakıroğlu, “Sivas'tan Kayseri'ye geldiğimde 18 yaşındaydım. Kalfalık yapmak için girdiğim dükkânda 12 sene çalıştım. Daha sonra kendi işyerimi açtım. 1982'de açtığım dükkânımda 16 kalfa yetiştirdim. Önceden ustalarımız çok sertlerdi. Şimdi en ufak bir şey olduğunda çekip gidiyorlar.” dedi.
Berberlik yaparak 3 çocuk büyüttüğünü belirten Behçet Çakıroğlu, bu mesleği yapanların temiz ve bakımlı olması gerektiğini vurguladı. Kayseri'de berber dükkânlarının çoğaldığını kaydeden Çakıroğlu, “Hepsine kolaylıklar diliyorum. Bir berber temiz ve bakımlı olmalıdır. Ben de bu yüzden özenli giyinirim ve temizliğime dikkat ederim. Benim yaşımda birçok kişi parklarda, bahçelerde oturuyor. İnsanlar her yaşta üretmesi ve kazandırması lazım" ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,,,

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler