Yahyalı, Türkiye’nin Tohum Deneme Merkezi Olacak

Yahyalı Ağcaşar sınırlarında bulunan ve yöre halkı tarafından ‘Fidanlık’ denilen mülga Hayvancılık Üretme İstasyonu’nu Tarım ve Orman Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarım Araştırmaları Enstitüsüne bağlı Ar-Ge Uygulama Merkezi olarak projelendirildi.

Henüz şehir farkında değil, belki de bizim bu yazımızla biraz daha duyulacak, Ağcaşar’ın Fidanlığı Türkiye’nin en önemli araştırma ve uygulama enstitülerinden biri olma yolunda.

 

Biraz Ağcaşarlı olmam, biraz Tarım Teşkilatı’nda dostlarımızın bulunmasından olsa gerek, söz konusu Üretme İstasyonu ile ilgili süreci yaklaşık 6 aydır takip ediyorum. Sonuçlanana kadar da bir şey yazmadım. Hatta sonuçlandığı bilgisi nisan ayının ortasında resmi belgesi ile elime ulaştı… Bakın o belgede özetle ne yazıyor.

“… Mülga Yahyalı Hayvancılık Üretme İstasyonu Müdürlüğü’nün Bakanlığımıza tahsisli bulunan ve kira sözleşmesi feshi sonrası Müdürlüğünüzce teslim alınan Kayseri İli Yahyalı İlçesi Ağcaşar Mahallesi’nde bulunan 147 ada 17 parsel numaralı 568.338,40 m2 yüzölçümle taşınmaz ile 148 ada, 2 parsel numaralı 7.940, 57 m2 yüzölçümlü taşınmaz 10. 04. 2020 tarihli ve 1112890 sayılı Makam Olur’u ile araştırma faaliyetlerinde kullanılmak üzere… ” diye devam ediyor yazı…

Kaynak: (Kayseri Haber – Veli Altınkaya)

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler