Yahyalı'da Paletli Ambulans Hastaların İmdadına Yetişti.

Kayseri Yahyalı Devlet Hastanesi Hemodiyaliz ünitesi'nde 24.Aralık 2019 tarihinde Yahyalı ilçesi ile bağlı Büyükçakır ve Delialiuşağı Mahallesi’nde ikamet eden hastalara yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle zorlukla ulaşılmıştır.

Sağlık Bakanlığının, zorlu kış şartlarının yaşandığı bölgelere tahsis ettiği paletli ambulanslar kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan köy ve mezralarda mahsur kalan hastaların imdadına yetişmeye devam ediyor.

Ilçede gündüz saatlerinde  başlayan ve gün boyu devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile Kayseri’ye yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan Yahyalı ilçesine bağlı Delialiuşaği köyünde   yaşayan hemodiyaliz hastaları kar ve tipi engeline takıldı.

 
Yahyalı Devlet Hastanesi yetkilileri Kayseri 112 Komuta Kontrol Merkezi ile iletişime geçti. 112 Komuta Kontrol Merkezinin koordinasyonu ile diyaliz hastaları kar paletli ambulansla  alınarak Yahyalı Devlet Hastanesi nakledildi.
 

Tedavileri gerçekleşen Diyaliz hastaları Ümmügülsüm Temel ve Kamil Ceyhan zorlu kış şartlarında verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek; "Allah devletimize zeval vermesin. Yolda mahsur kaldık. Diyalize girmem gerekiyordu . Sağlık bakanlığı yetkilileri tarafından gönderilen paletli ambulans sayesinde Yahyalı Devlet hastanesine geldik.Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler