Vekil Hulusi Akar’dan millî uçak ve tank çıkışı

Savunma sanayii konusunda, geçmiş dönemlerde hafif silah üretiminde dahi problem yaşandığını söyleyen TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, silah ve araç üretiminde yalnızca motor kısmında imal problemi yaşandığını, motor üretimi hususunun da çözülmesi halinde millî muharip uçağı ve tank üretimi de AK Parti hükümetine kısmet olacağını ifade etti.

KAYSERİ (1HA)- Savunma sanayii konusunda, geçmiş dönemlerde hafif silah üretiminde dahi problem yaşandığını söyleyen TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, silah ve araç üretiminde yalnızca motor kısmında imal problemi yaşandığını, motor üretimi hususunun da çözülmesi halinde millî muharip uçağı ve tank üretimi de AK Parti hükümetine kısmet olacağını ifade etti.

TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın’ın meclis kürsüsünde yapmış olduğu konuşmaya karşılık açıklamalarda bulundu.

Askeri yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Vekil Hulusi Akar, “Savunma sanayii hususunda, geçmişte hafif silah üretiminde dahi problemler olduğunu ifade eden Vekil Hulusi Akar, günümüze gelindiğinde hiçbir hafif silah üretiminde problem yaşanmadığını ve ihraç edildiğini de söyleyerek “İHA’lar, SİHA’lar, kızıl elmalar, atak helikopterlerimiz ve gemilerimiz de tasarlanıyor, imal ediliyor ve ihraç ediliyor. Yalnızca motor üretiminde eksiğimiz kaldı, motor üretimini de çözdüğümüz takdirde millî muharip uçağımızı ve tankımızı da yapmak bizlere kısmet olacak” dedi. 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler